Zomercolumn Roel Metselaar - 3e elftal

Zomercolumn Roel Metselaar - 3e elftal

Zomercolumn Roel Metselaar – 3e elftal


Roel Metselaar is een echte verenigingsman en houd van gezelligheid, het was een avond met mooie anekdotes , zoals we gewent zijn van Roel


PR: Uit wat voor gezin kom je?

Mijn vader Geert en moeder Roelien, bij de meeste mensen wel bekent denk ik. En ik heb een broer Gerard.  Bij ons thuis heeft niemand iets met voetbal. Er werd hooguit een keer naar een wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken.


PR: Hoe ben jij dan zo op de Oosthoek verzeilt geraakt?

Ik woonde voor mijn opleiding in Vledder, en woonde tijdens mijn stageperiode weer thuis. Kameraden van mij, o.a. Gert en Harold van der Vinne voetbalden in de A junioren en dan ging ik samen met Bert de Jonge & Matthijs Zomer op dondagavond en zaterdags voetbal kijken en een biertje drinken in de kantine , dat vond ik gezelliger dan thuis op de bank bij pa en ma zitten.

Dat was wel een mooie tijd in Vledder. Wij zaten met zo’n 10 jongens in een boerderij, dus hadden elke avond feest. De lege kratten spaarden we op van het hele jaar en dan hielden we daarvan een groot feest aan het eind van het jaar. Ik ging naar Frederiksoord naar school, de beste school tuinbouwschool  in de regio, maar volgens mijn moeder heb ik daar alleen maar bier drinken geleerd/ En daar zit wel een kern van waarheid in hahaha.


PR: Hoe ben je verder betrokken geraakt bij het voetballen?

Op de maandagavond ging ik altijd met Gert van der Vinne naar de Marke naar zaal 1 kijken en later bij Agnes Pol wat drinken. In dit team zaten toen o.a Martijn en Herwin Kuik, Michiel Kist, Jeroen Okken sr en Ralph Koster. Ralph was degene die mij toendertijd vroeg of ik leider wilde worden bij zaal 1, hun leider was er nooit. Dus vanaf toen was ik leider en Gert van der Vinne grensrechter. En op deze manier had ik op de maandagavond ook weer wat te doen! Dit heb ik wel een jaar of 6 gedaan.


PR: Je hebt zelf ook nog gevoetbald toch?

In het 6e elftal ben ik begonnen om wat met een bal te prutsen. Dat was toen wel een mooi elftal met o.a. Mark Jutstra, Gerwin Metselaar, Harry Kroezen en Eddie van der Weide. Willem Jutstra was de leider van dit team.

Daarna was het Karlo Mol die weer wat nieuw leven in het derde elftal wilde blazen, wilde weer een prestatie elftal maken van het 3e. Ik werd samen met met Karlo leider van het team en voetbalde soms ook mee. Daar zaten ook een paar aardige voetballers in hoor. Jan Vos, Herwin Meekhof, Jeroen Okken sr, kleine Jeroen , Snackie en Wout Smit. Ik had al snel door dat de rest beter was dan mij, en dus stelde ik mezelf na een poosje maar niet meer op. Dit is nog steeds de beste beslissing die ik gemaakt heb, voor mezelf, maar ook voor de vereniging.

We kregen een paar jaar later versterking van o.a  Stefan Benjamins,  Schubbe, Arnold Olde, Erwin Kip, Bert Karssies en Hency Everts. We werden toen ook wel “klein Barca “genoemd. In het seizoen 2010-2011werden we uit bij CSVC  kampioen. Wat een feest was dat, de dag daarna was er iemand die zijn vrouw moest bellen, die op de camping zat,  hoe de wasmachine werkte……ik noem geen namen. Al waren de feestavonden met het derde ook legendarisch. We hadden thema feesten bij de moeder van Gerlinda Bijl ( vrouw van Schubbe) achter het huis, dat waren altijd mooie feestjes, wat meestal eindigde met politie aan de deur dat het tijd werd om het wat rustiger aan te doen.


PR: Jij bet toch ook wel eens ingehuurd als Sinterklaas?

Ja, samen met Gert van der Vinne. Dit begon bij vv Hollandscheveld bij de dames. Die vierden Sinterklaasavond en wij werden dan gevraagd om als Sint en Piet langs te komen. Dat was lachen , gieren, brullen…

Maar we mochten ook een keer bij Germanicus langs komen als Sint en Piet, daar hebben ze het nu denk ik nog wel eens over, wat een zaakie was dat!

’s Morgens rond 11.00 uur zaten we al in onze pakken op de Pampert. Verstopt in een kleedkamer en namen toen even een paar pilsjes. Het mooie was dat de spelers van Germanicus de kleedkamer in kwamen en die hadden flink de pee erin, want ze stonden achter, Wat zullen hun opgekeken hebben dat er een Sinterklaas en Piet in hun kleedkamer zaten bier zaten te drinken. Later in de kantine werd het een mooi feestje , ze hebben denk ik nog nooit zo’n zatte Sinterklaas en Piet gezien …

Germanicus werd regelmatig door ons bezocht en wat ook heel mooi was dat we met een hele groep mensen van vv Hollandscheveld daar achter de tap hebben gestaan toen Germanicus 100 jaar bestond, mooi dat we elkaar zo kunnen helpen.

En we hebben ook ooit eens een bal gesponsord tijdens de wedstrijd Germanicus tegen HODO. Uiteraard een oranje bal. Toen mochten we in de sponsorruimte zitten.  Zaten wij heerlijk aan het gebak toen het bestuur van HODO binnen kwam stappen, dat is toch humor…


PR: Wat zijn nu je taken binnen vv Hollandscheveld?

Ik ben leider van het 3e. Een half jaar ben ik leider van het 1e geweest, maar dat was niet echt mijn ding en heb daarna ook zo’n 1 ½ jaar niets gedaan. Totdat Jeroen Okken sr  mij vroeg of ik samen met hem het derde wilde gaan leiden.  En dat werden succesvolle jaren. Een kampioenschap en vorig jaar nacompetitie voor promotie. Toen verloren we met  1-2 van PKC, dat was jammer.

Verder ben ik nu twee jaar materiaalman, deze taak heb ik overgenomen van Kornie Bijl.  En nu leid ik samen met Johan ten Cate de werkzaamheden rondom het hoofdveld.´


PR: En wat doe je overdag?

Na mijn school ben ik bij Donker Groen aan het werk gegaan, en daar werk ik nu al 20 jaar. Ik ben hovenier en ben nu meewerkend voorman.  Het mooiste om te doen zijn de grote projecten. Het mooiste project dat ik onder handen heb gehad is aanleggen van de daktuin op de Kaap, dat was een mooie afwisselende klus.


PR: Waar denk je aan als je aan vv Hollandscheveld denkt?

Vooral aan de gezelligheid. Het maakt niet uit wie er in de kantine zit, ik vind het leuk dat je gewoon met iedereen een biertje kunt drinken. Even een berichtje krijgen van iemand om even 1 te drinken in de kantine, de ene keer is dat met een kameraad, maar de andere keer weer met iemand die je anders niet veel spreekt.  Zoals bijvoorbeeld  vorige week zondag. Toen was er een sportquiz, en krijg ik een berichtje van Jan Blokzijl of ik zin heb om met hun gezin mee te doen met de quiz, dat vind ik nou mooi!!


PR: heb je nog dromen of wensen?

Mijn grootste wens is momenteel dat de werkzaamheden rondom het hoofdveld achter de rug zijn. Er is nog veel werk te verzetten. Gelukkig kunnen we weer wat doen in kleine groepjes, maar het is nog een hele klus.

Verder hoop ik dat het derde elftal bij elkaar blijft. We hebben een gezellig team en voetballen bij toeren ook heel leuk. Dus hopelijk gaat iedereen volgend seizoen, als we weer mogen voetballen, door bij het derde.


PR: we eindigen elke zomercolumn met een nabrander…

Blijf plezier houden!! En af en toe een wedstrijd winnen is ook mooi..


De PR wil Roel bedanken voor het vermakelijke gesprek en wensen hem veel succes met de werkzaamheden op de Oosthoek.