Zomercolumn Robert Tichelaar – speler vv Hollandscheveld 3

PR:  Fijn dat je mee wilt werken aan deze zomercolumn, hoe ziet je gezinssituatie eruit?

“Ik heb lang gewacht met het reageren op je berichtje, ik denk misschien vergeet ze het.. Maar vind de stukjes wel heel leuk om te lezen, dus heb toch maar ja gezegd”.

Ik woon hier samen met Katja en wij hebben twee dochters, Emmely en Rosalie, en onze hond Bella. In mijn jeugdjaren woonde ik in “Nieuw Moscou”. Rond mijn 18e zijn we verhuisd naar de Bolster. Hierna heb ik met Katja aan de Veenmosstraat gewoond, dat was ook heel leuk. Toch wilden we graag weer wat meer richting Nieuw-Moscou waar ik mijn jeugdjaren heb doorgebracht, vandaar dat we nu aan de Carstensdijk wonen.
PR: Wat doen jullie in het dagelijkse leven?

Katja heeft haar eigen schoonheidssalon aan huis en ik werk bij Enexis als Technisch Specialist. Wij beheren een groot deel van het elektriciteit- en het gasnetwerk van Nederland. Op dit moment zitten we midden in de zogenoemde energietransitie, hier zijn we dan ook druk mee. Aansluiten van zon- en windparken, netuitbreidingen, automatisering, biogas- en waterstof projecten en ga zo maar door.

Op donderdag heb ik een papadag, lekker samen met de kinderen. In het begin trok ik de hele dag met ze op maar nu ook de jongste op de basisschool zit krijg ik zelf ook weer wat meer tijd. Al is die tijd zo weer gevuld met allerlei dingen hoor.


PR: Ben je de Coronatijd tijd een beetje goed doorgekomen?

Ik heb zelf twee keer Corona gehad, maar kon verder gewoon doorwerken. Eigenlijk heb ik niet veel hinder ondervonden, alleen het thuis lesgeven aan mijn oudste dochter was een drama. Daar ben ik echt niet voor in de wieg gelegd. Dat eindigde vaak in een gefrustreerde vader en dochter.


PR: Op welke leeftijd ben je begonnen met voetballen?

Ik voetbalde vaak op school en het trapveldje met de jongens uit de buurt. Ook met mijn grote broer bij ons in de tuin was ik geregeld aan het voetballen, maar toch wilde ik niet op voetbal. Op een avond wilde mijn vader mij meenemen naar de training bij de F’jes van Hodo, maar ik wilde niet. Onder het mom van “dan gaan we alleen even kijken “ ging ik toch mee. Weet nog zo dat ik het geweldig vond die eerste training.

Uiteindelijk was het hele gezin bij Hodo aan het sporten, mijn vader, broer Henri, zusje Anneke en ikzelf voetbalden en mijn moeder zat bij de gymnastiek.

 

PR: Wat waren je eerste trainers?

Mijn eerste trainers waren Harco Seinen en Freddie Lok. Hele aardige kerels waren dat en ik keek uiteraard erg tegen hun op. In de jongste jeugd werden we enkele keren kampioen, maar in de C junioren wonnen we zo’n beetje alles wat er te winnen viel. Eén van de hoogtepunten in dat jaar was Noordelijk zaalkampioen worden, we speelden in de Drenthe hallen in Beilen en speelden de finale tegen SVZ en die wonnen we. In dat team zaten: Frank Tuit, Richard Fidom, Henk Schaap, Frank Everts, Harrie Benjamins, Harco Pieters en Sander Gruppen op doel. Edwin van Putten was de trainer.


PR: De hele jeugd doorlopen bij HH’97?

Toen ik in de C’tjes kwam gingen Hollandscheveld en HODO samen en voetbalde ik dus bij HH’97. Dat vond ik wel leuk, want dan kwam ik mijn kameraadjes van school en de jongens van het trapveldje in Nieuw-Moscou ook weer tegen, de meesten van hun waren lid bij vv Hollandscheveld.

Toen ik in de B junioren kwam mocht ik af en toe aansluiten bij het eerste van HODO, Op mijn 15emaakte ik mijn eerste minuten. Op een gegeven moment mocht ik eigenlijk niet meer meedoen met de junioren en zat ik meestal op de bank bij de senioren. Ik denk dat ik hierdoor het plezier in voetbal een beetje verloor want ik wilde voetballen! Na een knallende ruzie met mijn vader heb ik toen besloten om te stoppen bij Hodo. Het is overigens bij die ene ruzie gebleven wat dat betreft haha.


PR: Toen de overstap naar vv Hollandscheveld gemaakt?

Gert Spang belde mij toendertijd en we hebben toen een heel positief gesprek gehad en hij heeft mij over de streep getrokken om weer te gaan voetballen. Ik kwam in het eerste van Hollandscheveld, waar Bram Roerdink toen trainer was. Ik werd dat jaar topscoorder en we werden kampioen. Ik had weer plezier in het voetballen, en alles viel hier op z’n plek. Vanaf mijn 18e tot mijn 31e heb ik in het eerste gevoetbald, met veel plezier.


PR: Veel trainers de revue gepasseerd in al die jaren, van wie heb je het meeste geleerd?

Bij Hodo heb ik één trainer meegemaakt dat was Jakob Botter, een heel goede trainer!! Bij Hollandscheveld absoluut Bram Roerdink, de kampioensmaker van v.v. Hollandscheveld. John Kikkert had ook uitstekende trainingen!


PR: Ben je na je periode in het 1e meteen in het 3e gaan voetballen?

Ja, toen ben ik in het derde gaan voetballen. Overigens als een ander team tekort heeft en ik kan meedoen dan doe ik mee. Afgelopen seizoen heb ik met het 2e, 4e en 5e meegedaan en heb dit met veel plezier gedaan, allen leuke teams. Ik vind het erg jammer dat afgelopen seizoen het zo moeizaam was om genoeg spelers op de been te krijgen op zaterdag. Ik heb ook veel respect voor de leiders, wat een werk moeten die soms verzetten om een elftal bij elkaar te krijgen. Dat is jammer, je zit op een teamsport dus moet je er ook zijn vind ik.

We zijn de A junioren die na de winterstop naar de senioren zijn gekomen heel dankbaar dat ze ons vaak uit de brand hebben geholpen. Vooral Ron Meekhof, Bas Tichelaar en Lars Kikkert deden nogal eens mee met ons. En die werden dan ook meteen tot aanvoerder gebombardeerd.

 

PR: En er prijkt sinds kort een nieuwe sponsor op jullie shirts, Easytoys.

Hahaha dat is wel een verhaal inderdaad. We hadden jarenlang COOP als sponsor. Maar omdat Robert en Ageeth de winkel niet meer hebben was er geen optie om weer bij hun aan te kloppen voor nieuwe shirts.

Toen hebben Roel Metselaar en Rick Metselaar een geweldig humoristische mail naar Easytoys gestuurd met de vraag of zij onze sponsor wilden worden. De directeur had hier smakelijk om gelachen en stuurde terug dat hij dit niet kon weigeren. Maar dat werd nogal een ding. Ze kwamen enkele weken geleden met een fotograaf en cameraman naar de Oosthoek om een promotiefilmpje op te nemen. Ze zijn van plan om in elke provincie een kelderklasse team te sponsoren.

We moesten van allerlei kunstjes vertonen en dit werd dan gefilmd. Sommige scenes moesten wel 10 keer overnieuw, dus we waren al moe voordat we aan de wedstrijd begonnen. Maar het was compleet met vuurwerk, officiële opkomst enz. Het leek wel een Europa League wedstrijd. Ik heb nog geen filmpje voorbij zien komen, maar ik ben erg benieuwd.


PR: Is er iets wat je mist bij vv Hollandscheveld?

Misschien wat speeltoestellen bij het derde veld, daar voetballen toch veelal de spelers met kinderen. En misschien dat mijn dochters dan ook eens wat vaker willen komen kijken hahaha.


PR: Zoals je weet eindigen we altijd met een nabrander, wat is jouw nabrander voor ons?

Ik hoop dat wij volgend seizoen weer een goede bezetting en trainingsopkomst hebben, en dit geldt ook voor de andere teams. Ik denk dat niet iedereen in de gaten heeft hoeveel geregel het is om steeds weer een elftal bij elkaar te krijgen. En verder wens ik iedereen een goede vakantie toe.


De pr wil Robert bedanken voor de gezellige avond en wij wensen jullie ook een hele fijne vakantie toe!