Zomercolumn nieuwe aanwinsten 1e selectie vv Hollandscheveld

Zomercolumn nieuwe aanwinsten 1e selectie vv Hollandscheveld

De PR ging in gesprek met de drie nieuwe aanwinsten van de 1e selectie van vv Hollandscheveld. Een gesprek met drie 'nieuwe’ gezichten die komend seizoen alles in het werk zullen stellen om het trainer John Kikkert zo moeilijk mogelijk te maken voor wat betreft zijn keuzes voor de basis elf bij het 1e elftal.

PR: Stel jezelf eens voor aan de lezers van deze column?

Merlijn: Ik ben dus Merlijn Odink, 19 jaar, afkomstig van Elim en zat vorig jaar bij de 1e selectie van sc Elim. Daar heb ik niet echt de kans gekregen om mij te laten zien. Mijn positie is normaal gesproken middenvelder. Woon nog thuis bij mijn ouders en verder heb ik een zus die in Amsterdam woont en waar ze ook werkt.

Devlin: Ik ben Devlin Hartman, 25 jaar en ben afkomstig van vv Hoogeveen Zaterdag. Ik ben vanuit de jeugd van vv Hoogeveen doorgestroomd naar vv Hoogeveen Zaterdag, waar ik twee jaar heb gespeeld voordat ik naar Pesse Zaterdag ben gegaan. Toen de zaterdagtak hier stopte, ben ik weer teruggegaan naar Hoogeveen Zaterdag. Na een goed eerste jaar kwam ik afgelopen seizoen helaas minder aan spelen toe. Ik heb drie broers, waarvan er twee komend seizoen bij vv Noordscheschut spelen eRemco, die heeft nog bij HH97 gespeeld in de lichting van Alex Zomer. 

Roy: Wat moet ik over mezelf vertellen. Ben 18 jaar, iedereen kent mijn ouders en broers en zus wel. Na omzwervingen bij sc Lutten en vv Hoogeveen Zaterdag ben ik blij het komende seizoen weer bij vv Hollandscheveld te spelen. Gewoon lekker weer met vrienden spelen en het plezier terugkrijgen wat ik het afgelopen seizoen wel een beetje was kwijtgeraakt.

PR: Waarom de keuze voor vv Hollandscheveld?

Merlijn: De keuze die ik gemaakt heb heeft te maken met het feit dat ik de jongens van de 1e selectie ken. Ook i.v.m. het plezier in voetballen terugkrijgen en ik wilde op zaterdag blijven spelen. Daarnaast is de derde klasse een mooie klasse om in te spelen als voetballer met veel derby’s.

Devlin: John Kikkert belde me met de vraag of ik geen interesse had om voor vv Hollandscheveld te komen voetballen en daarbij kende ik er al spelers. Ook het feit dat Roy die hier heen ging en verder ga ik met Bryan Diphoorn om. Na het gesprek met de TC en de trainer hield ik een goed gevoel over. Hollandscheveld lijkt me een gezellige dorpsclub, dat merkte ik wel als ik hier speelde met vv Hoogeveeen en volgens mij is vv Hollandscheveld te vergelijken met sv Pesse, wat denk ik goed bij mij past.

Roy: Het is lekker dicht bij huis en de gezelligheid bij de club. Ook wilde ik graag met de jongens van mijn leeftijd spelen. Bij vv Hoogeveen ging het trainen heel erg ver qua oefenstof en dat stond me tegen. Ben blij dat ik het oranje-zwart weer mag dragen komend seizoen.

PR: Waar hebben jullie gevoetbald het afgelopen seizoen, welk elftal?

Devlin: Het afgelopen seizoen heb ik afgemaakt bij het 2e van vv Hoogeveen, want kreeg te weinig speelminuten in het 1e elftal. Een voetballer wil tenslotte maar een ding en dat is voetballen.

Merlijn: Meestal zat ik op de bank bij het 1e van sc Elim. Heb in totaal maar drie keer in de basis gestaan en was blij als ik kon voetballen bij het 2e. Al was dat niveau wel een stuk lager. Sluit me bij Devlin aan, je wil tenslotte spelen en dan maar in het 2e.

Roy: Zelf heb wel leuk seizoen gedraaid bij vv Hoogeveen, maar had er meer van verwacht dan eruit kwam. Waar dat aan lag laten we maar in het midden, maar dat het ene seizoen bij sc Lutten beter was dan afgelopen seizoen is wel duidelijk.

PR: Wanneer vinden jullie het komende seizoen geslaagd?

Merlijn: Als ik me lekker voel binnen de groep, veel minuten mag maken en mezelf ontwikkelt heb als voetballer.

Devlin: Ben gekomen voor de basis en hoop belangrijk voor het team te kunnen zijn. Verder zou ik willen dat we op tijd veilig zijn en eindigen in het linkerrijtje zou mooi zijn.

Roy: Als ik plezier heb gehad in het voetballen met mijn teamgenoten en er minimaal vijftien gescoord heb.

PR: Hoe zit met werk of opleiding?

Merlijn: Met mijn opleiding ben ik gestopt en werk nu bij mijn vader in de zaak en ben keukenverkoper.

Devlin: Ik werk op afdeling stadsontwikkeling bij de gemeente Groningen

Roy: Ga een bbl opleiding tot verkoper doen en werk bij de COOP in Hollandscheveld.

PR: Hoe zit het met blessureleed in jullie voetbalcarrière?

Merlijn: Daar kan ik kort in zijn, dat heb ik gelukkig nog niet mee gemaakt.

Devlin: Alleen bij sv Pesse heb ik een kijkoperatie aan de meniscus gehad en lag ik er een half jaar uit.

Roy: Mijn eerste seizoen bij de senioren bij sc Lutten kreeg ik last van een aanhechting van de lies, gevolg vier weken eruit.

PR: Wat is het verschil en wat zijn de overeenkomsten tussen jullie vorige club en vv Hollandscheveld in jullie ogen?

Merlijn: Wel in Elim drinken we Grolsch en hier Amstel, qua club het zijn beide dorpsclubs en dus is de mentaliteit waarschijnlijk hetzelfde. Beide hebben ze trouwe supporters.

Devlin: Het verschil is dat het verloop bij Hoogeveen groot is en hier niet, daarnaast is een dorpsclub gezelliger, ons kent ons zeg maar. Bij Hoogeveen telt nog steeds alleen het 1e van de zondag en de rest is eigenlijk opvulling.

Roy: sc Lutten en hier is gelijk, Hoogeveen is anders, zakelijker zeg maar. Bij vv Hollandscheveld heb je de dorpsgemoedelijkheid en vormt men eerder een team en zijn we samen een club.

PR: Hoe ging het voetballen in de jeugd?

Devlin: Wel we hadden twee super goede lichtingen voor ons en ben dus vaker gedegradeerd dan kampioen geworden wel ben ik bij Hoogeveen zat.1 in twee jaar tijd van vijfde naar derde klasse gepromoveerd.

Merlijn: Ben vaak kampioen geweest in de jeugd en we hadden een hele leuke groep. Ook in de a-junioren werd ik met mijn team kampioen en wonnen we de beker. Dat is toch wel het seizoen wat mij het meeste is bijgebleven.

Roy: We werden vaak kampioen in de jeugd. Het was echt een leuk team wat we hadden. Ik speelde onder andere met Danny, Ricardo, Jorn, Ruben, Tom en Boy.

PR: We eindigen altijd met een nabrander. Hebben jullie er nog een voor onze lezers?

Merlijn: Ik hoop hier weer lekker aan het voetballen toe te komen, veel plezier te hebben en gezelligheid in het team staan voor mij voorop. 

Devlin: Ik heb zin om hier te gaan voetballen en voor het eerst in een oranje shirt, wat toch wel bijzonder is voor een Hartman.

Roy: Ik was blij om Hoogeveen te verruilen voor Hollandscheveld en hoop hier weer lekker mijn eigen spel te kunnen gaan spelen.

 

De PR bedankt Devlin, Merlijn en Roy voor dit gesprek en wenst hun heel veel succes toe in het oranje zwart het komende seizoen en laten we hopen vele seizoenen daarna.