Zomercolumn Nick Steenkamp – 2e elftal / zaal 3

Zomercolumn Nick Steenkamp – 2e elftal / zaal 3

Ons eigen pr lid Nick Steenkamp aan het woord in deze zomercolmn. Zeer bevlogen vertelde Nick over zijn tijd in de jeugd en dat hij zelfs een EK gevoetbald heeft. Hoe dat zit leest U in deze column.PR: Uit wat voor gezin kom  jij?


Ik ben geboren en getogen in Enschede. Daar heb ik samen met mijn ouders en mijn jongere zusje zo’n 20 jaar in hetzelfde huis gewoond.

Op mijn 20e wilde ik graag op mezelf gaan wonen en mijn eerste huis was een vrijstaande woning aan de rand van Enschede. Met een grote vijver in de tuin en ik kon met de auto om het huis heen rijden. Het was wel een oud huis en ik woonde er  anti kraak. Het was dus maar afwachten hoe lang ik er kon blijven wonen.

Toen ik 1 jaar in dit huis woonde werd er bij mij ingebroken en hebben de inbrekers best wat spullen meegenomen en wilde ik daar eigenlijk weg. Het was best moeilijk om iets anders te vinden, en heb ik daar nog wel een jaar gewoond.

Daarna ben ik met mijn toenmalige vriendin gaan samenwonen in Hengelo. Daar huurden wij een appartement. Dit was nieuwbouw, dus erg luxe als je het vergelijkt met het huis waar ik daarvoor woonde. Daar hebben we ook ongeveer twee jaar gewoond en toen gingen we uit elkaar en vond ik de huur voor het appartement te hoog en ben weer rond gaan kijken naar iets anders.

Toen heb ik wat voor mezelf gekocht in Hengelo en in die tijd ontmoete ik Bernadet , mijn huidige vrouw en zij kwam na een poosje bij mij wonen.  Ik werkte in Vriezenveen en dat was qua reistijd wel te doen, zo’n 20 minuten, maar Bernadet moest naar Zuidwolde en was ruim een uur aan het reizen. Toen hebben we besloten om naar Drenthe te verhuizen.  We hebben een poosje aan de Capella in Hoogeveen gewoond, maar we waren blij dat we een woning in Hollandscheveld hadden gevonden. En dat is onze huidige woning en hier hebben we het prima naar onze zin!


PR:  Hollandscheveld is wel net even wat anders als Enschede.. was het wennen voor je in een dorp wonen?


Het bevalt me prima hier. Ik vind het wel lekker die rust in een dorp. En ook de mentaliteit in Drenthe spreekt mij wel aan. Hard werken en niet zeuren, daar hou ik wel van. Nee, ik hoef niet terug naar de stad. Ik heb mijn plek wel gevonden in Hollandscheveld


PR: Ben je ook meteen gaan voetballen toen je in Hollandscheveld kwam wonen?


Ja, ik heb me meteen ingeschreven bij vv Hollandscheveld. Een goede manier om meteen  mensen te leren kennen. Ik was ook snel ingeburgerd bij vv Hollandscheveld en bouwde snel een netwerk op. Ging heel makkelijk, maar je moet jezelf ook openstellen natuurlijk en dat is goed gelukt.


PR: Wanneer en waar ben je gaan voetballen in Enschede?


Ik voetbalde bij Rigtersbleek. Daar ben ik als 6 jarig jongetje begonnen in de F pupillen. Het ene jaar was ik  keeper en het jaar erop voetbalde ik. Dit wisselde ik af met een vriendje van mij. In de jaren dat ik keepte zat ik in het kampioensteam, ben 3x kampioen geworden, en had als keeper niet veel te doen. Toen ik in de D pupillen kwam was er een selectie training en was het de vraag of ik keeper werd van D1 of D2. Mijn vader was leider bij mijn team, en ik heb nog steeds het idee dat dit de reden was dat ik niet in D1 kwam. Ik ging naar D2 en daar was nog plaats voor een leider. Een beetje een nare nasmaak heb ik hierover,  maar achteraf was dit voor mij misschien wel de ommekeer.

Ik ben toen gestopt met keepen en ging voetballen. In dat jaar werd ik topscoorder en werden we kampioen! Mijn vader is in de C pupillen gestopt met het leiderschap. Toen heb ik nog een jaar in C2 gespeeld en het jaar erop ging ik naar C1, Vanaf toen heb ik in alle selectieteams in de jeugd gespeeld. Met alle teams speelden we in de hoofdklasse. Toen ik 2e jaars B pupil was mocht ik af en toe met de A1 meedoen, die speelden toen 3e divisie landelijk, dat was natuurlijk heel mooi om mee te maken. Vanaf dat ik in de A1 zat mocht ik ook een paar wedstrijden meedoen met O21 en ben ik zelfs uitgenodigd voor de Enschedese selectie om aan een toernooi in Duitsland mee te doen.


PR:  En na de jeugd?


Ik heb een CIOS opleiding gedaan ( vanaf mijn 16e), en deze ook gehaald. Maar toen ik mijn diploma had gehaald was ik eigenlijk helemaal klaar met al dat sporten en wilde niet in een prestatie elftal voetballen. Ik ben toen in het 9e gaan voetballen met wat kameraden.

In die tijd werkte in bij DHL en vanuit DHL Nederland werden er voetballers gezocht om mee te doen aan een EK georganiseerd door DHL. Ik heb me toen opgegeven en selectie trainingen/wedstrijden gedaan. Ik heb toen wel een beetje de waarheid verdraaid en gezegd dat ik in het tweede voetbalde i.p.v in het negende. Ik had er niet veel van verwacht, want er zaten veel jongens bij die op een heel hoog niveau (o.a. Betaald voetbal) voetbalden. Maar ik werd zowaar uitgekozen om mee te doen.  Het toernooi was in België, en dat was echt wel 1 van de mooiste dingen die ik meegemaakt heb.

Het niveau in het negende lag me toch niet helemaal en toen ben ik in het 3e gaan voetballen, na zo’n drie seizoenen in het 3e wilde ik nog graag in een 1e elftal voetballen en ben naar vv Haaksbergen gegaan. Daar was het wel lastig en voetbalden we vaak onderin mee, maar ik heb het daar toch zeven jaar naar mijn zin gehad.


PR:  En helemaal niets meer met je CIOS  diploma gedaan?


Nee, of toch eigenlijk wel wat. Op een bepaald moment werd ik gevraagd als trainer van F5. En ik ben toen samen met een vriend van mij dit team gaan trainen. We waren super fanatiek en gaven eigenlijk veel te moeilijke trainingen , maar het mooie was dat ze het wel oppikten. We werden meteen kampioen, en het jaar erop trainden we F1 en ook dit team werd kampioen.  Een mooie beloning voor een trainer. En nu zitten die jongens natuurlijk al in de senioren en enkele in het eerste, dat is mooi om op afstand nog een beetje te volgen.

Toen ik bij Haaksbergen ben gaan voetballen mocht ik daar o.a. de E2 trainen. Met dit team won ik de bekerfinale, dat was eigenlijk nog mooier dan kampioen worden. Hierna heb ik nog enkele teams getraind bij Haaksbergen en het mooie was bij elk team dat we bovenin mee draaiden en dat alle spelers goed presteerden en vooral heel veel plezier hadden. Want zonder plezier heb je geen resultaat.


PR: Hoe is het voetballen tot nu toe bij vv Hollandscheveld verlopen?


Toen ik begon in 2016 bij vv Hollandscheveld sloot ik aan bij het 1e en Geert Prins was toen de trainer bij het 1e. Ik heb toen een half jaar bij het 1e gevoetbald en heb toen in goed overleg met Geert besloten om in het 2e te gaan voetballen. Ik was toendertijd vrachtwagen chauffeur en kon dus niet altijd twee keer in de week trainen. Dit gaf voor iedereen wat zekerheid. Ik sloot de volgende jaren wel steeds aan bij het 1e tijdens de voorbereiding. Zo deed ik ook twee keer mee met het Dorpentoernooi. Mooi is dat, veel publiek langs de lijn en dat geeft altijd een mooie sfeer. Al staat er zaterdags bij het 2e ook altijd wel redelijk wat publiek langs de lijn.

De finale tegen sc Elim mocht ik twee jaar terug ook meedoen. Dit vond ik mooi van trainer John Kikkert. Ik had de twee poulewedstrijden meegedaan, maar inmiddels waren er al weer wat jongens terug van vakantie, maar toch gaf hij mij speelminuten in de finale wedstrijd, dat kon ik wel waarderen. Helaas verloren we deze finale wel.


PR: En het zaalvoetbal?


Ik ben vorig jaar begonnen bij zaal 3 en ging meteen goed van start. Toen ik er bij kwam liep het lekker, ik heb volgens mij geen wedstrijd verloren dat seizoen. vv Hollandscheveld 2 werd toen kampioen bij ons in de competitie en wij werden derde. En prima prestatie. Dit seizoen ging het wat minder en waren de resultaten nogal wisselvallig.


PR: Wat zijn je plannen voor volgend seizoen?


Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik wil eigenlijk niet meer verplicht twee keer in de week trainen. Dus misschien dat ik lager ga voetballen of ga stoppen, ik weet het nog niet. Zaalvoetballen blijf ik wel doen. Al zal ik niet alle wedstrijden kunnen spelen, want Bernadet sport ook op maandagavond, maar wanneer ik kan ben ik erbij.


PR: Als ik zeg vv Hollandscheveld, wat komt er dan bij jou op?


Ik vind vv Hollandscheveld een gezellige club en ik vind de strijders mentaliteit die er heerst wel prettig. Er wordt wel volop voor de winst gegaan, in alle elftallen. Al lukt dat uiteraard niet altijd, de intentie is er altijd om te winnen. Daar hou ik van.


PR: We zitten allemaal in hetzelfde schuitje met het Corona virus dat momenteel heerst. Maar voor jullie was het nog wel even dubbel spannend denk ik, met een hoogzwangere vrouw?


De onzekerheid toen de maatregelen afgekondigd werden was wel vervelend en onzeker inderdaad. We wisten niet goed waar we aan toe waren en hoe het allemaal zou gaan. Maar gelukkig konden we ‘gewoon’  naar het ziekenhuis en is de bevalling goed verlopen ( ps; op 7 april is hun dochter Viënne geboren).

Alleen de kraamperiode verliep wel wat anders. Als de kraamverzorgster er was mocht er geen visite binnen komen. Die konden Viënne bewonderen via het raam. En ook nu zijn we nog terughoudend met visite hoor. Op afstand en Viënne mogen ze helaas ook niet vasthouden of knuffelen.

Het fijne is dat we nu alle tijd hebben met zijn vieren. Ik heb nu vakantie, omdat ik binnenkort ga beginnen bij mijn nieuwe baan bij STN ( Save Traffic Nederland) ik zal daar tekenaar / projectondersteuner worden (Inmiddels al flink aan de slag).


PR: Zoals je weet eindigen we de zomercolumns altijd met een nabrander, wat is jouw nabrander?


Blijf gezond en doe geen gekke dingen. Haal alles uit het leven wat je maar kunt.


We wensen de familie Steenkamp veel geluk toe met zijn vieren en Nick bedankt, en veel succes met je nieuwe baan!