Zomercolumn Johan Scholing - Speler Zaal 3

Zomercolumn Johan Scholing - Speler Zaal 3

PR: Leuk dat je mee wilt doen met onze zomer column, allereerst vertel iets over jezelf

Ik ben Johan Scholing, 38 jaar oud. Geboren en getogen Hollandschevelder. Zelf heb ik 3 kinderen en mijn vriendin heeft ook een zoon. Inmiddels heb ik al zo'n 15 jaar mijn eigen bedrijf Rieg auto's in Geesbrug. Zaterdag is de beste dag voor de verkoop helaas heb ik mede daardoor moeten besluiten om bij het 2e te stoppen en me te focussen op mijn bedrijf.PR: Ben jij ook bij HH'97 begonnen als kind? 

Toen ik begon was HH'97 er nog niet, ik voetbalde bij de D's en later zijn Hodo en Hollandscheveld gefuseerd. Trainers in die tijd waren o.a Jan Blokzijl, Bert Duinkerken, Karlo Mol en Harnold Kikkert. 


PR: Wat is jouw favoriete positie?

Ik ben begonnen als linksvoor, ik kon altijd aardig lopen Jan Blokzijl zei destijds alle ballen op Johan die rent wel. Later ben ik op het middenveld terecht gekomen. Dat vond ik wel de mooiste positie, je verdedigt, je kan aanvallen een doelpuntje mee pakken een echte werk positie. 


PR: Van welke trainer heb jij het meest geleerd?

Jan Blokzijl en Koert Sieders. Met Jan Blokzijl kon ik heel goed opschieten, en Koert Sieders kende mij persoonlijk ik was toen altijd heel onstuimig en hij was precies de juiste trainer om mij daaronder te krijgen. Een sterke punt van Koert Sieders was als je af wou bellen voor een training Dan vroeg hij altijd de reden, heb je een verjaardag? Je komt gewoon trainen dan stop je maar een kwartier eerder. We zijn een aantal keren kampioen met hem geworden.


PR: Wat vind je zo leuk aan vv Hollandscheveld?

Het is een familie/vrienden vereniging. Ons kent ons, ik heb er zelfs vrienden aan overgehouden. We zaten bij elkaar op school maar door de voetbal is er een band ontstaan. 


PR: Wat zijn je leukste herinneringen in al die jaren?

Met de 2e kampioen worden tegen Fit Boys, met de bus heen en op de terug weg een groot feest in de kantine en we eindigen op de kar. De bus ritten vond ik sowieso altijd super, op de heen weg kaartje leggen en op de terug weg een biertje drinken. En dat wij als 2e super goed deden, we speelden toen reserve 2e klasse terwijl de 1e toen 3e klasse voetbalden, we voetbalden zelfs in Urk en Genemuiden mooie tijden waren dat.


PR: Wat zijn je minder leuke herinneringen?

In principe niet, het heeft een beetje met mijn voetbalcarrière te maken, ik zat steeds tegen het 1e aan. Kreeg een vervelende blessure, het willen zat er wel maar het kunnen lukte niet meer. Destijds heb ik zo'n 2 jaar met plezier gevoetbald bij het 2e maar heb de keuze gemaakt om te stoppen in verband met mijn bedrijf. 


PR: Heb je het EK nog gevolgd? Hoe vond je dat Nederland speelde?

Ja, ik vond het angstig voetballen van Nederland. In de poule fase lag het niveau nog niet zo hoog en toen konden ze nog een beetje mee doen maar als je keek naar de wedstrijd Nederland-Tsjechie hebben ze maar 1 kans gehad en dat is echt wel slecht. 


PR: Wie denk je dat de EK gaat winnen? 

Ik denk Engeland of België


PR: Stel je mocht een dag bij een voetbalclub spelen, welke club zal dit zijn?

Dat is een goeie, je zou naar een eredivisieclub neigen maar ik zal dan eerder kiezen voor een lagere regionen waar je wel een beetje tegen op kijkt. Ik vind die club zoals de blauwen tegen de roden bij Katwijk erg leuk echt zo'n volksclub. Het leeft daar heel erg, gigantische derby's daar. 


PR: Elke zomercolumn eindigen we met een nabrander, wat is de jouwe? Dat vv Hollandscheveld een dorpsclub mag blijven en voor iedereen blijf bij je zelf. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!

De pr wil Johan bedanken wensen hem heel veel geluk en gezondheid toe voor de toekomst.