Zomercolumn Jeroen Everts - Speler 1e elftal

Zomercolumn Jeroen Everts - Speler 1e elftal

De pr ging langs bij de kersverse ouders Jeroen en Leonie. Hun dochter Lieke werd op 19 juni geboren.


Pr: Hoe bevalt het leven als ouder? Is er veel verandert en kun je er een beetje aan wennen?

Je krijgt wel een ander leven inderdaad. We waren het wel gewend om nachten door te halen, maar nu zijn het andere gebroken nachten dan voordat Lieke er was. Mooi op tijd naar bed ’s avonds , want gegarandeerd moeten we er een keer uit ’s nachts. Maar het is het meer dan waard hoor, dat hebben we er zeker voor over!
Pr: Uit wat voor gezin kom je?

Ik kom uit een boerengezin. Mijn ouders hebben een pluimveehouderij. Ik ben opgegroeid met een zus, een zusje en een broertje. Alleen mijn broertje woont nog thuis, mijn beide zussen zijn ook al uit huis en hebben ook al kinderen.

Ik woon inmiddels al enkele jaren samen met Leonie en sinds kort dus met onze dochter Lieke.


Pr: Wat voor werk doe je?

Toen ik geslaagd ben voor mijn opleiding heb ik bij woninginrichting Hans Jutstra gewerkt. Daar heb ik bijna 3 jaar gewerkt . Toen ben ik bij Tegels en sanitair Hoogeveen gaan werken. Als bezorger, en daar werk ik nu nog. Ik ga na de vakantie in de verkoop aan het werk. Dus dat wordt wel even heel wat anders. Nu heb ik alle vrijheid en ben altijd onderweg. Straks is het veel achter de computer , ontwerpen, contact met klanten e.d. Ik heb er wel zin in, een nieuwe uitdaging.


Pr: Wanneer ben je begonnen met voetballen?

Ik ben begonnen bij de F pupillen van HH’97. Ik weet niet zeker of dat vanaf mijn 6e was of wat later. In de periode van de F en E pupillen werden we wel eens kampioen, maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren.

Het kampioenschap met de A junioren herinner ik me nog wel. Dat was een mooie afsluiting van mijn tijd bij HH’97. Dit was een team  waar ook veel kameraden in voetbalden o.a. Tim Vos, Wesley Annen, Erik Klunder, Maurice Kuiper en Mark Schonewille.  Supermooi om zo de periode in de jeugd af te sluiten.

Ik ben er ook nog een jaar tussenuit geweest. In de B junioren ben ik gestopt om bij Piet Martens te werken, auto’s wassen. Ik wilde een zakcentje verdienen om in het weekend uit te kunnen. Maar ik miste de gezelligheid en het voetballen wel, dus in de A junioren ben ik weer begonnen. Omdat we dan vaak wat later voetbalden kon ik voor die tijd nog in werken. Dus kon ik het mooi combineren, ’s morgens werken en rond de middag voetballen.


Pr: En daarna direct aangesloten bij de selectie?

Ja, toen ik A junior was heb ik wel eens reserve gezeten bij het eerste. Waar toen onder andere Bert Kassies, Ralf Koster en Adriaan Koster nog in speelden. Toen ik bij de selectie kwam stopten er een aantal oudere spelers. Ik kan me nog herinneren dat ik nummer 12 kreeg dat was voor mij een hele eer aangezien Bert Karssies daarvoor met dat nummer had gespeeld.

Mijn officiële debuut was thuis. Ik mocht een kwartier voor tijd invallen als spits. In het krantenartikel stond toen dat invaller Everts nog wat onwennig oogde haha…. Ik denk ook dat dit zeker zo was. Robin bijl was het jaar ervoor al vervroegd over gegaan naar het 1e, wij waren wel de jonkies in dat team toen, een goed team was het toen met o.a. Rudolf Wielink, Jeroen Katerberg, Alex Zomer, Alwin vd Vinne en Robert Tichelaar. Ik heb zo’n 7 jaar in het eerste gevoetbald en dacht dat ik toen klaar was met het prestatievoetbal.

Ik ben toen naar het 5e gegaan, maar kwam erachter dat ik daar nog echt wel te fanatiek voor ben. Thuis tegen Klazienaveen werd de wedstrijd van het 5e gestaakt en had het 2e een spelerstekort. Toen werd ik gevraagd of ik mee wilde doen. Eigenlijk ben ik toen blijven hangen bij het 2e en kwam erachter dat ik die uitdaging op het veld dus toch nog wel mistte. In de nacompetitie van het eerste heb ik toen ook nog een keer meegedaan en het jaar erop ben ik weer terug gekeerd naar het eerste.

Helaas heb ik daar nog niet volop kunnen voetballen door het  Coronavirus. Maar volgend seizoen ga ik er weer voor. Ik zal alleen af en toe een wedstrijd moeten missen, omdat ik moet werken. En Leonie wil natuurlijk ook weer gaan voetballen, dus het wordt nog wel even kijken hoe we dat allemaal op gaan lossen. Ik ben nooit kampioen geworden of gedegradeerd met het eerste, wel nacompetitie gespeeld om promotie en degradatie, dus echte hoogtepunten heb ik nog niet echt beleefd


Pr: Maar in de zaal heb je wel een hoogtepunt beleeft  toch?

Ja, Protos bedoel je?  Dat was zeker een hoogtepunt. Ik denk dat het mijn eerste keer Protos was toen we de finaledag haalden. De wedstrijd tegen vv Hoogeveen zondag was echt een thriller. We kwamen op achterstand maar speelden nog gelijk. Dus moesten er penalty’s genomen worden. Dit ging gelijk op en toen was ik aan de beurt. Ik wilde hem liever niet nemen, maar had geen keus. Hoogeveen miste toen een penalty en toen moest ik. Ik miste ook, toen wilde ik dat ik niet in de zaal was, wat baalde ik. Maar het ging verder en weer ging het gelijk op. En weer was ik degene die de beslissende penalty moest nemen. Pfff dat was echt verschrikkelijk. Maar de ontlading toen ik raak schoot was geweldig. Wij stonden in de finale. Zelfs de oranje supporters van onze tegenstander HHC vierden dit met ons mee. Alles in de zaal was oranje. De steun uit het publiek met Protos is machtig. Wij verloren de finale wel van HHC, maar wat een feest was het deze dag, en avond.

Ik ben altijd zenuwachtig voor een wedstrijd, maar als ik in de zaal moet voetballen ben ik altijd extra zenuwachtig. Maar wanneer we eenmaal aan het voetballen zijn verdwijnt dit gelukkig snel.


Pr: Het EK loopt ten einde, Nederland is al uitgeschakeld. Hoe kijk je terug op het Nederlands elftal?

Ik denk dat ze niet genoeg kwaliteit hebben op dit moment om zich te meten met de grote landen. Met de manier van voetballen wat ze lieten zien kom je niet ver. Ik vind het wel moeilijk om daar een mening over te hebben, want ik ga er van uit dat hun allemaal hun best hebben gedaan. Hun wilden het ook graag anders zien natuurlijk

 

Pr: Wie wordt er Europees kampioen?

Ik denk toch dat Italië gaat winnen, nog even afwachten en we weten wie er gelijk heeft.

 

Pr: Wie vind jij de meest onderschatte voetballer bij vv Hollandscheveld?

Ralf Koster. Hij is en was altijd heel belangrijk in het team, maar had jongens om hem heen spelen die meer de aandacht kregen. Hij deed gewoon zijn ding en haalde altijd een voldoende. Nu is hij nog steeds van grote waarde in het vierde.


Pr: Hoe kijk je tegen het eerste van nu aan?

Wij hebben echt een supermooi team. We hebben heel veel plezier met elkaar. In en buiten het veld. Soms kan het zaterdags in het veld misschien wel wat beter, maar na de wedstrijd hebben we het weer gezellig samen en volgens mij is dat het belangrijkste. Het is en blijft een hobby hè.

De verwachtingen voor volgend seizoen vind ik heel moeilijk. Het 1e heeft gewoon door getraind in de Coronatijd, dus de meeste jongens zullen aardig fit zijn. Heel eerlijk kon ik mezelf niet motiveren om te trainen zonder doel. Ik ben nu weer wat begonnen om voor mezelf wat hard te lopen en in de voorbereiding sluit ik weer aan. Ik denk dat er een verdeling komt in de competitie met een paar kampioenskandidaten en dat een stuk of 7 clubs onderin aan elkaar gewaagd zijn. Laten wij dan dit jaar een keer lekker een stuk of zes clubs onder ons laten.


Pr: Als ik zeg “vv Hollandscheveld”wat zeg jij dan?

Ons cluppie, wij lopen beide al vanaf de jeugd rond bij Hollandscheveld. Dus je bouwt een band op met de mensen die er rond lopen.  En er lopen veel leuke mensen rond op de Oosthoek, en het voelt voor ons beide gewoon heel vertrouwd.


Pr: Heb jij een nabrander voor de lezers?

Ik hoop dat alle elftallen het komende seizoen weer mogen voetballen,  en we weer gezellig met zn allen in de kantine de 3e helft kunnen vieren.  Verder zou ik het geweldig vinden om ooit nog eens een kampioenschap te mogen vieren. Het liefst als speler natuurlijk, maar als ik gestopt ben dan ben ik er als supporter ook zeker bij.


De pr wil Jeroen en Leonie bedanken voor hun gastvrijheid en wensen hun heel veel geluk en gezondheid toe met zijn drieën.