Zomercolumn Jan Hagen, speler 1e elftal en voormalig Zaal 1

Jan Hagen is voor niemand een onbekende bij vv Hollandscheveld. De PR had een gesprek met hem over zijn jaren bij HH’97 en vv Hollandscheveld.

Een speler die het gesprek voor de PR zeer makkelijk maakte door zijn drang dingen te willen vertellen.

PR: Wat was je eerste ervaring bij vv Hollandscheveld c.q. HH’97 Jan?

Jan: Toen ik vier of vijf jaar oud was ben ik begonnen met voetballen bij de kabouters van HH’97. Daarna heb ik de gehele jeugd doorlopen van HH’97, En mocht ik als B-junior voor het eerst het oranje zwart dragen in een uitwedstrijd van het 1e tegen Ens

 

PR: Wat was of is het meest bijzondere na al die seizoenen?

Jan: Toch wel dat ik tot nu toe nooit een blessure heb gehad waardoor ik een of meerdere wedstrijden moest missen.

 

PR: De meeste voetballers vinden de tijd in de A-junioren toch wel het meest bijzonder in de jeugd?

Jan: Dat klopt volgens mij wel, want dat maak je het bewust mee gezien je leeftijd. Het Hoogtepunt was toch wel de nacompetitie in het 1e jaar tegen Noordster, een fysiek sterke ploeg. Wij speelden al met de A-junioren die een seizoen later in de A1 zouden spelen. Thuis speelden we 3-3. Jeron Kikkert scoorde een hattrick, waarschijnlijk zijn enige die hij ooit gemaakt heeft. Uit stonden we 2-0 achter maar kwamen prima terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het een verlenging waarin zelfs Nick ter Steege nog als veldspeler binnen de lijnen kwam. Na het nemen van penalty’s wonnen we deze wedstrijd. Mooi tijd was dat.

 

PR: Daarna door naar de senioren zoals gebruikelijk?

Jan: Ja, maar het waardeloze is dan dat je team van de A-junioren helemaal uit elkaar valt. Immers sommige naar vv Hollandscheveld en sommige naar sv Hodo. We waren in de A-junioren een echt vriendenteam en uiteindelijk is daar dus ons zaalteam uit voortgekomen. Leon Kats was degene die het initiatief nam. Ging trouwens niet gelijk goed hoor in de zaal. Speelden we de eerste wedstrijd ooit in de zaal als team tegen allemaal van die oudere voetballers met een leeftijd tussen de 40 en 50 jaar. ‘Dat doen we wel ff’ dacht iedereen. Werden we compleet de zaal uitgetikt haha, 11-0 of zo. Maar in de return hebben we revanche genomen, toen snapten we het spelletje. Uiteindelijk hebben we als team een verzoek laten doen voor promotie i.v.m. de lange reisafstanden. Te veel wedstrijden werden afgezegd. Dat we vervolgens een klasse hogerkampioen werden konden we zelf niet geloven.

 

PR: Waarom die verbazing, jullie voetbalden toch prima wedstrijden?

Jan: De teams waar we dit seizoen tegen speelden waren eigenlijk veel fanatieker dan wij. Warming-up en dergelijke. Deden wij niet aan, we bleven lekker losjes. Dat je dan uiteindelijk kampioen wordt en maar 1 wedstrijd verliest is toch wel apart. Alles klopte gewoon. Volgend seizoen gaan we proberen de titel te verdedigen maar dan wel in het zwart wit van SV Hodo

 

PR: vv Hollandscheveld is jouw cluppie, waarom?

Jan: Zaterdag is de voetbal dag voor mij. Door mijn oomKlaas Jan ben ik lid geworden van vv Hollandscheveld,. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van. Vv Hollandscheveld is gewoon een gezellige club waar ik graag kom.

 

PR: Wil je nog iets kwijt over je school c.q. werk?

Jan: Na mijn TL opleiding aan de Groene Driehoek ben ik naar het Alfa College gegaan en heb daar de opleiding Detailhandel/Ondernemer op niveau 4 gedaan. Nu ben ik werkzaam bij IG Design Group

 

PR: Wat is je toekomstdroom v.w.b. werk?

Jan: Ik zou ooit nog wel iets voor mezelf willen beginnen. Profvoetballer zal het in ieder geval wel niet meer worden haha.

 

PR: Heeft je familie ook nog iets met voetbal?

Jan: Mijn ouders hebben nooit gevoetbald maar vinden het wel leuk om te kijken. Mijn oudste broer is nog keeper geweest tot de C-junioren o.i.d. en mijn jongste broertje heeft het ooit nog een blauwe maandag in de zaal geprobeerd, maar vond het niets.

 

PR: Maar we zien ze wel eens bij wedstrijden van je?

Jan: Mijn allereerste thuiswedstrijd voor het 1e tegen vv Enswaren ze er allemaal. Ik meen me te herinneren dat ik in de 80ste minuut inviel en ook nog scoorde. Mooie herinnering. Ook tijdens het Protos Weering toernooi zijn ze er elke ronde bij. 

 

PR: Het afgelopen seizoen met het 1e hoe kijk je daar op terug?

Jan: We hadden in het begin van het seizoen last van vele blessures waardoor we ook onnodig punten verloren. Maar aan directe degradatie hebben we nooit gedacht als team, al ontliepen we wel ternauwernood de nacompetitie. We hadden een echt team dit seizoen, alles voor elkaar over en de onderlinge verstandhoudingen en gezelligheid was belangrijk. Denk dat het grote verschil dit seizoen ook de betrokkenheid van alle geblesseerde spelers was, vooral Robin Bijl was hier de kartrekker in.

 

PR: Wat was dat met die auto van je dan na afloop van de bekerwedstrijd bij VVAK?

Jan: Ja das wel een leuke anekdote. Wou altijd al graag een felrode Ferrari hebben, maar in plaats daarvan kreeg ik dus een oude rode Peugeot 206. Van alles een nog wat zit er niet op of werkt niet. Geen stuurbekrachtiging etcetra etcetra. Dus na afloop van de wedstrijd bij VVAK vroegen John en Karloom de sleutels, en ik dacht dat ze een geintje maakten dus ikgooide de sleutels naar ze toe. Maar ze gingen er dus echt vandoor, en volgens mij hebben ze onderweg aardig wat lol gehad over alles wat het niet deed. Karlo heeft nog steeds spierpijn van het sturen

 

PR: Het team is komend jaar nog jonger dan dit seizoen?

Jan: Ja, Lars Lip is gestopt bij het 1e en Robin Sikken vertrekt helaas. Daartegen over staat de terugkeer van veel langdurig geblesseerde spelers en vergeet niet dat iedereen weer een jaar ouder is geworden. Dus hebben we ook weer iets meer bagage in onze rugzak. We willen het niet meer zo spannend maken als het afgelopen seizoen. Met de terugkeer van Robin Bijl en de komst van Roy Strijker hebben we natuurlijk wel weer twee prima spitsen in het team die makkelijk scoren en daar lag toch ons gebrek dit seizoen. Ook Merlijn Odink en Devlin Hartman komen ons versterken komend seizoen.

 

PR: Hoe kijk je naar vv Hollandscheveld en wat zou je willen doen of doe je als vrijwilliger?

Jan: Als vrijwilliger sta ik al achter de bar zo nu en dan en verzorg ik ook de muziek bij de thuiswedstrijden van het 1erond het veld. Ben sowieso van mening dat alle spelers, van de selectieteams wel wat kunnen doen voor de vereniging.

 

PR: Heb je nog een nabrander?

Jan: Ik wens iedereen een fijne vakantie toe en een gezond en sportief nieuw voetbalseizoen

 

 

De PR bedankt Jan voor dit mooie interview en wensen hem veel succes toe het komende seizoen, maar eerst vakantie.