ZOMERCOLUMN HARRY TIBBEN – TRAINER 2E ELFTAL

ZOMERCOLUMN HARRY TIBBEN – TRAINER 2E ELFTAL

Net voor de vakantie werd Harry Tibben gecontracteerd als trainer van vv Hollandscheveld 2. Op zijn eerste trainingsavond maakte hij even tijd voor de pr om kennis te maken met deze gedreven trainer..
PR: Vertel eens, wie is Harry Tibben?

Ik ben dus Harry Tibben, woonachtig in Elim. Al 21 jaar getrouwd met Liana. Liana werkt in het onderwijs en we hebben drie kinderen. Twee dochters ( Ylse en Cécil ) en een zoon, Bjorn. Bjorn is keeper in JO 15 bij sc Elim.

Ik heb sinds 2008 mijn eigen bedrijf aan huis, een bouwkundig tekenbureau. Heerlijk om vanuit het huis te kunnen werken, hierdoor heb ik ook genoeg tijd voor de dingen die ik doe.


PR: Heb je zelf ook gevoetbald?

Jazeker, vanaf mijn 7e of 8e jaar. Ik voetbalde bij SCN in Nieuwlande. Daar heb ik mijn hele jeugd gevoetbald en vanaf mijn 18e tot aan mijn 28e in het eerste.  Ik ging vervroegd over vanuit de A junioren naar de selectie. Ik ben een echte linkspoot en ik begon als linkshalf en werd later centrale middenvelder. De laatste jaren was ik aanvoerder en voetbalde ik als laatste man.


Uitgerekend tegen sc Elim scheurde ik in de laatste minuut van de wedstrijd mijn kruisband af. Ik ben toen gestopt met voetballen, omdat ik niet meer  voluit kon voetballen, en  zo fanatiek als ik ben, wilde ik er niet half voor gaan. Ik heb toen ook zo’n 8 jaar niets gedaan.


PR:  Maar hoe ben je in het trainersvak beland?

In 2012 werd ik benaderd door een oude voetbalmaat, of ik geen zin had om trainer te worden bij de jeugd van sc Elim. Daar ben ik toen ingestapt en begonnen bij de D pupillen en zo elk jaar een team hoger gaan trainen. Ik werd later ook hoofd jeugdcoördinator en dat heb ik tot vorig seizoen gedaan. Sinds twee jaar trainde ik het tweede elftal van sc Elim.


Het hoogtepunt van mijn trainerschap was dat we in het seizoen 2017 / 2018 de Noordelijke KNVB beker wonnen met de JO19. Met twee bussen vol supporters op pad en dan als zo’n klein dorpje als winnaar van het veld af lopen. Daar ben ik echt trots op.


PR: Maar het avontuur hield op bij Elim…

Het avontuur hield op bij sc Elim inderdaad. Het was de bedoeling dat ik met Jan Otto Benjamins mee zou gaan naar DKB, om daar zijn assistent te worden en dan met de trainerscursus te starten. Maar dat liep anders. De leider van DKB had ook de ambitie om trainer te worden, en er is – begrijpelijk- voor hem gekozen.


Mij ambitie is om trainer van een eerste elftal te worden en dus ik wil mijn papieren gaan halen. Maar er zijn nu zoveel aanmeldingen bij de KNVB  om een trainerscursus te gaan doen waardoor het niet zeker is of ik de gewenste cursus kan gaan volgen. Dus ik dacht bij mezelf, ik zie wel hoe dit gaat lopen…


PR: En toen melde vv Hollandscheveld zich bij jou?

Dat was een verassend telefoontje inderdaad.  Maar ik ben het gesprek aangegaan en heb het even laten bezinken en toen leek het me toch wel interessant en waren we eigenlijk snel akkoord.  Ik kan het mooi combineren met een hobby, hardlopen. Ik kan dan hardlopend naar de trainingen en eventueel ook op zaterdag, dan heb ik mijn eigen training ook weer gehad.


Ik ben een fanatieke trainer en heb met sc Elim uiteraard ook wel tegen vv Hollandscheveld gevoetbald en dat zijn toch mooie derby’s waar wat extra emoties bij komen kijken. Daarom voelt het wel wat raar om nu bij “de tegenstander “rond te lopen. Maar dat zal wel snel wennen, want ik had ook geen verleden bij sc Elim, en dat groeit vanzelf. En ik heb er echt heel veel zin in om hier aan de slag te gaan!


PR: Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?

Zoals ik al eerder zei ben ik zelf erg fanatiek en dit verwacht ik ook van de spelers. Op inzet kun je wedstrijden winnen!  Ik vind het leuk om met jonge spelers te werken, ze zijn nog fanatiek en willen graag, daar houd ik van.  Natuurlijk wil ik verzorgt voetbal spelen met veel druk naar voren. Verder hoop ik dat we veel plezier hebben van beide kanten en dat we een mooi team kunnen creëren.


PR: Het is bijna vakantie, hebben jullie nog plannen?

We hebben nog niets gepland. Misschien dat we nog een weekend weg gaan met het gezin, maar de kinderen hebben vakantie baantjes, dus we kijken wel of daar wat van komt. Ik gebruik de vakantie in ieder geval om de klusje in en om het huis af te werken, dan kan ik me na de vakantie volop richten op het voetballen.


PR: Zoals alle zomercolumns willen we deze ook eindigen met een nabrander, wat wil je nog kwijt?

Ik hoop dat deze Elimiet iets moois kan neerzetten bij VV Hollandscheveld. Samen met de spelers en iedereen die bij het 2e elftal betrokken zijn.


De pr wil Harry hartelijk danken voor zijn enthousiaste input en hem heel veel plezier wensen komend seizoen bij vv Hollandscheveld!