Zomercolumn Bryan Diphoorn – speler vv Hollandscheveld 1 en zaal 2

Zomercolumn Bryan Diphoorn – speler vv Hollandscheveld 1 en zaal 2

Bryan Diphoorn kwam twee jaar geleden naar Hollandscheveld. In deze zomercolumn vertelt hij waarom en nog veel meer…
Pr: Hoe ziet jullie gezin eruit?

Mijn vader en moeder. Ik heb nog een broer en een zus, dus de jongste. Mijn broer en zus wonen niet meer thuis en ook ik ga binnenkort het huis uit. Samen met mijn vriendin Melissa heb ik een huis gekocht aan de Sloodstraat. We krijgen 1 juli a.s. de sleutel en dan lekker klussen.

De keuken, de w.c en badkamer gaan we vernieuwen. Er komt een nieuwe vloer in, dus nog werk zat. We weten wel al wat we willen, maar moeten nog op pad om van alles uit te zoeken. Ik heb alleen al een wc pot op de kop getikt.


Pr: Ga je alle klussen  zelf doen?

Ja dat is wel de bedoeling. Ik werk bij Gils bouwservice en onderhoud, dus klus overdag bij anderen. We hebben het even wat rustiger gehad door de Corona, we konden niet naar woningen waar nog mensen wonen. Maar nu trekt het werk wel weer aan. Ik werk in de omgeving van Emmen, daar is vorig jaar een vestiging geopend.


Pr:  Wanneer ben je begonnen met voetballen en waar?

Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met voetballen. Vv Hoogeveen, HZVV of de Weide vond ik zo voor de hand liggend en toen ben ik met twee vriendjes bij vv Noordscheschut gaan voetballen. Eén van die vriendjes had een neefje daar voetballen en op die manier zijn we bij Noordscheschut terecht gekomen.

De eerste jaren werden we door onze ouders gebracht, maar vanaf de C junioren altijd op de fiets richting sportpark de Meulenwieke. Ik heb altijd in de selectie jeugdteams gespeeld en vooral de laatste jaren in de B en A junioren waren we succesvol. We zijn toen ook 2x kampioen geworden. In het bijzonder, Glenn Prins, wil ik daar graag voor bedanken. Heb er heel fijn onder gevoetbald en veel van geleerd.


Pr: Hoe waren de onderlinge wedstrijden tussen HH’97 en Noordscheschut?

Dat waren mooie wedstrijden, buurtgenoten en je kende altijd wel wat jongens van HH’97. Het ging ook vaak tussen ons en hun wat betreft het kampioenschap. Ik plaag Jan Hagen er nog regelmatig mee, want wij wonnen altijd!


Pr: Daarna doorgestroomd naar de senioren?

Ja, maar niet bij Noordscheschut. Ik werd in die tijd gebeld door vv Hoogeveen om op gesprek te komen. Ik heb daar een positief gesprek gehad en ben dus naar Hoogeveen ( zaterdag)  gegaan.

Ik had de ambitie om in het eerste te spelen en dat zat er bij Noordscheschut niet in voor mij. Van de jongens waar ik toen mee voetbalde zitten volgens mij alleen Aron Boer en Kevin Koster nu bij de selectie.

Ik heb twee seizoenen bij Hoogeveen gespeeld, maar dat ging niet zoals ik verwachtte. Ik speelde niet veel. Had op een bepaald moment een basisplek en uitgerekend tegen vv Hollandscheveld speelde ik niet zo’n sterke wedstrijd en werd ik gewisseld. Daarna heb ik me niet meer in de basis kunnen spelen. Ik heb wel heel veel geleerd bij Hoogeveen, vooral van Edward Sabander, een goede trainer is dat.


Pr: Dus toen ben je op zoek gegaan naar een andere club?

Nee, dat niet. Het was John Kikkert die mij en keer zag spelen in het tweede van Hoogeveen. Hij kende mij nog van zijn tijd bij Hoogeveen. Hij stuurde mij een appje en ik ben met hem in gesprek gegaan. Zijn idee wat hij met mij wilde na een tweede gesprek besloten om naar vv Hollandscheveld te gaan.  Ik wil hem hiervoor nog voor bedanken, dat hij het vertouwen in me had.

Ik kende Jan Hagen en Robin Sikken al en John Kikkert natuurlijk, dus ik kwam niet vreemd binnen.


Pr: Volgens mij zijn dat niet de enige bekenden binnen de club?

Klopt, Roel Metselaar en Michiel Kist kende ik natuurlijk ook al via Feyenoord.  Roel had me ook al eens gevraagd om hier te komen voetballen, maar toen had ik net toegezegd bij Hoogeveen te blijven.


Pr: Feyenoord, een grote passie van jou?

Een hele grote passie, dat gaat er nooit meer uit, en nooit weer af ( wijzend op zijn tatoeage van Feyenoord) Elke thuiswedstrijd ben ik erbij.

Mijn vader had een seizoenskaart en hij ging niet meer heen. Toen ben ik heen gegaan, dat was in het seizoen 2013-2014. Dat was in mijn examenjaar, en ik heb mijn examen toen ook niet gehaald. Als ik een toets of S.O. op maandag had bakte ik er niet veel van.

Het hoogtepunt was uiteraard het laatste kampioenschap, wat een geweldig moment was dat! Wij gaan altijd met 4 of 5 man richting Rotterdam. De ene rijd, de andere verzorgd de hapjes, weer een andere het drinken, zo heeft ieder zijn taak. Ik hoop dat we ook snel weer naar de Kuip kunnen.


Pr: Naast voetballen in het 1e voetbal je ook nog in de zaal, hoe is dit ontstaan?

Na het Protos Weering toernooi zaten we bij elkaar en leek het Danny Mol, Robin Sikken en mij leuk om in de zaal te gaan voetballen.  Het team dat toen zaal 2 was dat werd zaal 1 en zo konden wij zaal 2 worden. Wat jongens uit Hoogeveen hebben we erbij gevraagd en zo hebben we een combinatie vv Hollandscheveld / vv Hoogeveen.

Mijn baas wilde de tenues wel sponsoren en dus zijn we vorig seizoen begonnen als zaal 2. De eerste wedstrijd was het echt wennen voor iedereen en waren de regels nog niet bij iedereen helemaal duidelijk. We stonden in die wedstrijd met 5-1 voor, maar speelden met 5-5 gelijk. Na een paar wedstrijden begon het beter te lopen en werd het spel ook beter. Maar we hebben nog niets kunnen laten zien na de winterstop, door het beëindigen van de competities i.v.m. het Coronavirus.

Dus zullen we het volgend seizoen moeten laten zien. We kunnen nog wel 2 spelers gebruiken volgend seizoen, dus wanneer er iemand zin heeft om lekker te voetballen in de zaal, meld je aan!!


Pr: Hoe kijk je tot nu toe terug op je periode bij vv Hollandscheveld?

Het bevalt me hier heel goed en ben ook tevreden over het eerste seizoen. Toen liep het goed bij mij. Ik werd helaas geblesseerd en na mijn blessure heb ik geen overtuigende wedstrijd meer gevoetbald, daar baal ik uiteraard van. Volgend seizoen maar weer proberen om terug te komen op mijn oude niveau.

Het is een leuk, jong team. Iedereen kan met iedereen opschieten, en een grote groep gaat buiten het voetballen ook regelmatig met elkaar om. Dus dat zit wel goed, nu hopen dat het volgend seizoen voetballend wat constanter wordt .


Pr: Heb jij een nabrander voor de lezers?

Ik vind vv Hollandscheveld een warme club, ik voel me er thuis en ik hoop nog veel mooie momenten mee te mogen maken met deze gezellige groep. En ik hoop natuurlijk ook dat er een leuke trainer komt volgend seizoen.


De pr wil Bryan bedanken voor het gesprek. We wensen Bryan en Melissa veel klusplezier, maar vooral veel woonplezier in hun nieuwe woning.