VV Hollandscheveld 2 – Olympia ´28 2

Opstelling:

Nick ter Steege; Patrick Bruins, Tim Vos, Joshua Oelen, Nick Steenkamp; Brian Okken, Joris Snippe, Aron Bijl; Rodney Olde, Luuk van Eck, Tom Kuik.

Wissel: Gerrit Vrieling, Bas Tichelaar, Rob van Eck.

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en dat doen we nu in een andere klasse met de helft aan nieuwe tegenstanders. Vandaag treffen we een oude bekende. Voorheen waren deze wedstrijden best lastig maar de 1e wedstrijd va afgelopen jaar werd met maar liefst gewonnen met een flinke uitslag, 7-1. Zou Olympia met het zelfde elftal op de proppen komen of wordt deze weer een gelijk opgaande strijd.

Niks is minder waar. Olympia komt zeer goed uit de startblokken. Hollandscheveld werd zeer overrompeld doordat de groenhemden al binnen 2 minuten op voorsprong komt. Op de linkerkant werd er balverlies geleden en de omschakeling was zeer snel aan de kant van de uitspelende ploeg en prompt stond er 1 geheel vrij op randje 16 meter die de bal toegeschoven kreeg en met een hele mooie bekeken bal was die onhoudbaar voor onze keeper. Niks aan de hand zou je zeggen maar Olympia bleek een stugge ploeg om te bespelen ditmaal en dat was ook zeer zichtbaar in de 1e 10 á 15 minuten. Hierna kreeg Hollandscheveld meer de overhand en ook meer balbezit. Ze lieten het balletje zeer goed rond gaan en er kwamen ook kansen, hele grote kansen. Over meerdere schijven werd er gecombineerd en uiteindelijk kon Luuk van Eck weggestuurd worden en door zijn flitsende bewegingen wist die met een lepe bal Rodney Olde te bedienen die voor open doel helaas over schoot. Hollandscheveld liet zich niet van de wijs brengen door deze misser en het harde werken was begonnen. De thuisploeg moest ook zo af en toe achter de bal aan maar gelukkig wist Olympia hier niet van te profiteren maar zelfs hun hadden grote kansen en de grootste kans in de 1e helft werd gemist. De voorhoede speler werd vanaf de middellijn 1 op 1 gezet met Nick ter Steege maar doordat onze keeper de goal heel goed verkleinde miste de speler en bleef de 0-1 staan. Hierna zal Nick nog een aantal goede reddingen verrichten waardoor de kans op een goed resultaat bleef staan. De wedstrijd werd ook steeds fysieker en soms ook harder en gemener. Hier kwam Hollandscheveld beter uit de verf want de relatief kleine gasten had hier veel moeite mee. de rust kwam eraan en tussendoor had Hollandscheveld nog wel wat kansjes waaronder Luuk van Eck maar het mocht niet baten. De ruststand en tevens een achterstand waar genoeg perspectief ligt om punten te pakken.

De 2e helft zal een hele zware worden want Olympia wil de overwinning over de streep trekken en Hollandscheveld zal de aansluitingstreffer willen forceren. Hierdoor kwamen er nog heel wat vreemde momenten en tevens lastige beslissingen voor de scheidsrechter. Joris Snippe moest in de rust het veld verlaten aangezien hij terug komt van een blessure en voor hem kwam Gerrit Vrieling in het veld. Door deze wisseling kregen we meer grip op het veld. Tim Vos werd doorgeschoven richting het middenveld waardoor we meer stootkracht kregen en meer balbezit. Neemt niet weg natuurlijk dat Olympia ook meer ruimte krijgt. Hollandscheveld kreeg wel meer kracht op het middenveld en voorin waardoor het balbezit meer werd maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Het werd vaker gevaarlijk aan de kant van Nick ter Steege doordat de ruimtes achterin steeds groter werden. Joshua, Tim, Patrick, Nick en vooral Nick ter Steege  probeerden er alles aan te doen om hen tot scoren te weerhouden. Olympia kreeg zeer grote kansen maar die konden ze niet benutten terwijl ze vaker 1 op 1 kwamen. Hierdoor bleef ‘ons’ 2e elftal in de race. Doordat Olympia vaak door de defensie kon komen werden de overtredingen steeds vaker gemaakt en helaas ook 1 binnen de 16 meter. Een penalty oor Olympia. De aanvoerder miste volledig want die raakt de kruising en hierdoor bleef de 0 -1 staan. Aan de andere kant kwamen wij ook steeds vaker voor de goal en hierin zou Luuk van Eck belangrijk worden. Een goede actie van hem die eindigde in de 16 meter van de tegenstander die het wel genoeg vonden en hem over de knie legde waardoor de scheids niet anders kon dan een penalty te geven. Luuk ging zelf achter de bal staan en miste niet. Feilloos schoot hij de bal in de rechter benedenhoek en gaf de keeper het nakijken. Hierna kwamen de overtredingen steeds meer over en weer en misschien niet allemaal bewust maar Gerrit Vrieling had hier het meeste last van. Een aanslag op zijn enkel op de helft van Olympia zal hij nog een tijdje blijven herinneren. We kregen hierdoor wel een vrije bal en hierdoor een hele grote kans. Nick Steenkamp schoot hem precies op randje penaltystip waar Tim Vos en Luuk van Eck helemaal vrij stonden maar elkaar ook iets in de weg liepen waardoor de grote kans helaas uit liep op geen voorsprong. Bas tichelaar kwam niet veel later het veld in voor Rodney Olde. De kracht en doorzettingsvermogen van Bas zou voorin zeer goed van pas komen hoe we er voor staan op dit moment. Olympia kon zelf ook nog gevaarlijk worden en het spel vloog over en weer waardoor er weinig momenten van bijkomen was. Doordat Hollandscheveld op een gelijkspel stond wou het meer en de 3 punten op de Oosthoek houden. Hierdoor werd er dus ook gegokt op een verlies want de groenhemden kwamen er ook af en toe goed doorheen maar wisten alsnog niet tot scoren te komen. Tot het moment dat ze weer een penalty kregen. Nick ter Steege moest uitkomen en probeerde de bal te pakken maar in plaats daarvan pakte hij de tegenstander. Weer een duidelijk penalty en dus een bijna 100% kans op de voorsprong voor Olympia. Nick, die een zeer goede wedstrijd speelt, wist deze strafschop sterk tegen te houden. Het was hierna de beurt aan de spelers in het veld om Nick ter Steege en het hele team te belonen. Bas Tichelaar die hierna ook heel goed benut werd door een paar steekballen en hijzelf die met veel doorzettingsvermogen de hele achterhoede op stelten probeerde te zetten kwam bijna zelf 1 op 1 met de keeper maar speelde de bal net wat te ver voor zich uit waarna hij met een sliding probeerde de bal achter de keeper te werken. De keeper was nog maar net op tijd uit de goal maar die had dat liever niet gedaan want door de sterke Bas en die zeker niet in hield houd de keeper daar een dizzy hoofd aan over wat niet veel later geprofiteerd kon worden. Aron Bijl die in de basis begon en ook een sterke wedstrijd speelde bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. Over links kwam het een beetje vast te zitten waardoor Aron eronder kwam en die kon naar binnen trekken zonder aangevallen te worden en met een bekeken balletje schoot hij vanaf een meter of 25 de bal in de linker beneden hoek. Iedereen was zeer in extase maar moesten nog 10 minuten voetballen en dus ook nog 10 minuten strijden. Tim Vos werd weer terug naar de achterhoede gehaald en het was veelal tegenhouden. Olympia begon weer meer te drukken maar alle ballen werden achterloos weggeschoten om de voorsprong te behouden. Hollandscheveld kwam zelf niet meer in de aanval maar het was echt tegenhouden. Het waren 10 lange minuten maar ondanks dat Olympia meer recht had op de 3 punten was het een zeer knappe overwinning van de oranjehemden. Gezien het spelbeeld en de vele kansen biedt dit veel kansen voor het strijdende elftal van Tibben en ten Caat.

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd is zaterdag 4 feruari uit bij The Knickerbockers 4 in Groningen. Aanvang 12:15u