vv Hollandscheveld 1 - Olympia'28 1 ( beker), uitslag 1-0

Olympia’ 28 uit Hasselt was de tegenstander in dit eerste bekerduel. Na de corona hadden de supporters er ook weer zin in. Er was veel volk op de Oosthoek.

De eerste minuten was voor Olympia. Een hard schot van Olympia, raakte vol de lat. Dit schudde Hollandscheveld wakker. Daarna stond de achterhoede van Mol, Blokzijl, Koopman en Span goed en kreeg Hollandscheveld de overhand. Dat leidde snel tot een doelpunt. Blokzijl legde na tien minuten de bal achter de verdediging, en Bijl schoot goed de 1-0 binnen. Hollandscheveld bleef de eerste helft sterker, maar de voorhoede met Odink, Bijl en Strijker werd niet echt meer gevaarlijk. Vooral de hoge ballen waren voor de keeper van Olympia.

Goed keeperswerk van Vos

In de tweede helft was Olympia de bovenliggende partij, met meer balbezit en doelpogingen. Hollandscheveld liet ze ook komen. Het middenveld met Kiers, Hagen en de Jonge konden meer om de bal vragen, maar zakten in. Echt gevaarlijk werd Olympia niet. Trainer Johan Sikkes gaf na afloop aan dat zijn team van Hollandscheveld goed stond. De meeste schoten van Olympia kwamen van te ver, of werden deels geblokt. Keeper Lennard Vos bevestigde dit. Een keer moest hij echt reddend optreden, een Olympia aanvaller dook alleen voor hem op. De diverse corners en andere schoten pakte Vos allemaal, soms in twee keer. Keeper ter Steege hoefde dan ook niet in te vallen. Verdediger Jurgen Vos wel. Hij pakte het stevig en goed op.

Slotfase met kansen maar zonder goals

In het slot mochten Schonewille en van Eck ook invallen. Deze jonge spelers zijn nog fysiek licht, maar komen er aan. Van Eck had eerder deze dag in het conditie sterke tweede elftal (8-3 beker winst) al drie keer gescoord. Omdat Olympia moest aandringen, kreeg Hollandscheveld ruimte. Een aanval over links via Odink, kwam bij Strijker, die hard inschoot, de keeper keerde knap dat schot. Daarna kreeg Hagen een kans vanaf de zestien, maar die ging over. Nadat de goed leidende scheidsrechter voor het einde floot, had Hollandscheveld een degelijke 1-0 winst geboekt. Volgende week het tweede beker duel, om 14.30 uur uit tegen Lutten.