Voorzitter

Voorzitter

Het jaar 2022 ligt achter ons en 2023 heeft zijn eerste voorzichtige stappen gezet.
Zittend achter mijn laptop kijk ik terug op het afgelopen jaar van vv Hollandscheveld.
Voor sommige leden was het een jaar waar intens verdriet in de privésfeer hun leven op de kop zette. Zoals ik vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie zei kunnen wij alleen maar om deze leden heen staan en hun zoveel als mogelijk morele steun bieden.

2022 was ook een jaar waarin binnen de club op voetbaltechnisch gebied het nodige gebeurde.
Na twee corona seizoenen werd er eindelijk weer een volledig seizoen afgewerkt door alle teams van vv Hollandscheveld en HH’97. Je kon merken dat spelers, trainers, leiders en supporters hier aan toe waren. Wel was het voor vrijwilligers wennen om weer veel tijd in hun club te steken. Immers twee seizoenen lang waren er door de overheid allerlei restricties opgelegd waardoor ze maar mondjesmaat op de club aanwezig konden zijn.
Die tijd heeft ons wel geleerd dat wij als vereniging zuinig moeten zijn op onze vrijwilligers, want we hebben helaas ook moeten constateren dat de verbondenheid met de club door die coronajaren minder is geworden. Dit is met name te zien op de zaterdagen waar de kantine een stuk leger is. Aan ons als bestuur de mooie taak om degene die we nu minder zien weer te verleiden op de club te komen.
Het afgelopen jaar was ook het jaar waarin de Supportersvereniging hun jubileum mocht vieren. Ze organiseerden een mooi feestje voor de leden en sponsoren en vulden in de tussentijd hun bestuur weer aan met twee nieuwe leden.
Als bestuur hebben we helaas ook minder leuke beslissingen moeten nemen. Allereerst werd het contract met Vrouwen 2 trainer Richard Hermes op diens verzoek ontbonden na een paar wedstrijden van het lopende seizoen. Gelukkig was Maykel Mol bereid de trainerstaken op te pakken en de TC is dan ook verheugd dat ze met een contract voor dit seizoen en komend seizoen overeen zijn gekomen.

Waar we dit seizoen als club vol goede moed begonnen met hoofdtrainer Johan Sikkes werd er naar de wedstrijd tegen sv Borger besloten per direct de samenwerking te stoppen. Hieraan vooraf gingen vele gesprekken tussen de TC en Johan. Uiteindelijk heeft het bestuur de beslissing genomen niet verder te gaan met Johan. Uiteraard respecteren we zijn contract, maar de chemie tussen trainer en spelers was compleet verdwenen en dit had zijn weerslag op de resultaten. U kunt van ons aannemen dat dit soort beslissingen niet over een nacht gaan en dat wij als bestuursleden daar wel een nachtje van wakker liggen.
Gelukkig was clubman John Kikkert bereid om de taken van Johan over te nemen en het moet gezegd worden, gelijk kwamen er resultaten. Waar het aan ligt weet ik als voorzitter niet, maar het is een gegeven wat nu eenmaal duidelijk is.

Wat HH’97 betreft daar rommelt het ook behoorlijk. Nog steeds is het de hoofdbesturen van vv Hollandscheveld en sv Hodo niet gelukt om mensen te vinden die zitting willen nemen in het bestuur van HH’97. Dit baart zorgen, want nu zijn er slecht een viertal mensen die de kar trekken. Een verre van ideale situatie. Ouders van de jeugdspelers moeten ook inzien dat zij de morele verplichting hebben om hun handen uit de mouwen te steken bij HH’97. Natuurlijk zijn er ouders die dit doen als vrijwilliger op allerlei gebieden bij HH’97, maar het is gewoonweg te weinig om de jeugdtak goed draaiende te houden.
Als men wil dat kinderen in de toekomst in eigen dorp kunnen voetballen dan zal het besef bij de ouders, die nu niets doen, moeten komen dat ze gezamenlijk HH’97 draaiende moeten houden. Mijn hoop is dan ook dat er per direct ouders onder jullie zijn die voorzitter, penningmeester of secretaris willen worden bij HH’97. Zonder jullie inzet kan het gewoon niet langer. Jullie kunnen contact met mij opnemen als jullie iets willen doen bij HH’97.

Tijdens de winterstop waren er weer de nodige zaaltoernooien waaraan de diverse teams deel namen. Protos Weering was weer een happening op zich. Het 1e sloot de eerste ronde in ‘de Marke’ af als poulewinnaar met 10 punten. Gewonnen werd er van vv KSC, MSC en SCN. De dorpsderby tegen sv Hodo eindigde in een gelijkspel. De kwartfinale werd gespeeld in ‘de Eendracht’ te Zwartemeer en we gingen met twee bussen vol supporters naar de hal toe. Daarnaast waren er nog veel supporters met de auto gekomen om de jongens aan te moedigen.
Tegen vv HOVC werd verloren, vervolgens volgde een ware Houdini act tegen fc Klazienaveen. Na een 0-3 achterstand werd er met 4-3 gewonnen. HZVV bleek vervolgens een maatje te groot, maar vierde divisionist VKW werd met 3-0 verslagen en dus mochten de mannen als 25e door naar de halve finale in ‘het Activium’. Hoewel er tegen de 2e en 1e klassers goed partij werd gegeven bleken vv Noordscheschut en vv Dalen de gelukkige en pakten de winst tegen het 1e. Maar vv LTC, 0-0, en sc Elim, 2-2, wisten ons niet te verslaan en dus kunnen we terugkijken op een geslaagde editie van Protos Weering.

Vrouwen 1 en 2 deden mee aan de Ladies Cup Emmen. Vrouwen 2 werd in de eerste ronde uitgeschakeld, maar Vrouwen 1 wist als nr.2 van de poule door te dringen tot de halve finale in sporthal ‘Meerdijk’ te Emmen. Hier ging het moeizaam tegen vv Hoogeveen Futsal en vv Bergentheim, tweemaal verlies. Men speelde gelijk tegen JVZ en wist te winnen van vv Hardenberg’85 en NKVV/vvProtos. Rest nog ons eigen Wiltink damestoernooi welke de komende weekenden op de rol staat.

Voor 2023 staat de tweede seizoenshelft op het programma en laten we hopen dat alle teams mooie resultaten behalen en zich weten te handhaven of mee kunnen doen om de bovenste plekken in hun klasse.
Als bestuur kijken we ook naar aanpassingen op ons sportpark. Door de energiecrisis zien we ons genoodzaakt te verduurzamen. Dit gaat veel geld kosten, maar samen met de Accommodatiecommissie en de Gemeente Hoogeveen worden er naar oplossingen gezocht die ons energieverbruik kunnen verminderen. Verder is er een commissie druk met het uitzoeken van verfraaiingen van ons terras en de toegang tot ons hoofdveld.
Ook kijken we vooruit naar het jaar 2025 waarin we ons 75-jarig jubileum hopen te vieren. Daartoe zal het bestuur clubmensen gaan benaderen om in samenwerking met de Activiteitencommissie een mooi programma in elkaar te zetten voor het weekend van 18 april 2025.

Om een eind te breien aan deze van de voorzitter ben ik verheugd nieuws te kunnen brengen van het trainersfront. Allereerst zijn wij als bestuur blij dat Henry Strijker te kennen heeft gegeven zijn contract met twee seizoenen te willen verlengen. Daar de TC denkt dat er nog voldoende rek zit in de prestaties van Vrouwen 1 en de chemie tussen speelsters en trainer zijn wij als club maar wat blij met deze contractverlenging.
Daarnaast heeft de TC na vele gesprekken met verschillende trainers Bernard Koning voorgesteld om met ingang van het komend seizoen hoofdtrainer te worden van vv Hollandscheveld. Daarmee komt een lange zoektocht ten einde en wij zien de samenwerking met Bernard met vertrouwen tegemoet.

Voor 2023 rest mij nog eenieder van jullie een gezond en sportief jaar toe te wensen en ik hoop jullie allen veelvuldig te mogen begroeten op ons sportpark ‘de Oosthoek’.
Immers oranje-zwart zit in ons aller hart en we zijn trots op deze mooie kleuren.
Tot ziens op ‘de Oosthoek’.

Jullie voorzitter,

Wout Smit