Vierde vecht zich naar punt

Zaterdag 28 oktober, Hollandscheveld 4 - DZOH 9. Om 14:30 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kikkert op sportpark de Oosthoek en al gelijk was de intentie van DZOH duidelijk: 3 punten meenemen naar Emmen. De jonge jongens uit Emmen zetten de mannen van Stefan Zomer gelijk onder druk en het vierde kon hier voetballend geen vuist tegen maken. Maar wanneer het voetballend niet lukt, kun je veel goed maken met strijd! En zo geschiedde.

Hollandscheveld liet DZOH aan de bal, maar verder dan het strafschopgebied mocht DZOH niet komen. Onder leiding van de sterk spelende Jeron stond de verdediging als een huis. Het was dan ook aan hem te danken dat DZOH na een minuut of 20 niet op voorsprong kwam. Na een soepele aanval dacht de spits van DZOH al gescoord te hebben, maar met een uiterste krachtsinspanning gleed Jeron de bal van de doellijn.

Helaas bleken 2 momenten uit standaardsituaties toch daarna toch iets te veel voor het vierde en wist DZOH 2 maal te scoren. Dat het vierde niet zomaar opgaf, bleek uit een aanval net voor rust. Na een vlotte combinatie wist Renaldo de aansluitingstreffer te scoren en zo werd met een stand van 1-2 de thee opgezocht.

Het kopje thee bleek bij het vierde toch iets beter gevallen te zijn, dan bij de tegenstander. Met vers bloed begon het vierde dan ook goed aan de tweede helft. Al na een paar minuten zette Sander goed door op de helft van DZOH en wist Stijn in staat te stellen om zijn snelheid te gebruiken. 2-2!

Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en kreeg het vierde nog een aantal goede kansen om de score te vergroten door o.a. Sander en Maurice. Maar ook mochten ze niet klagen dat de goal niet aan de andere zijde viel. Zo redde Ralf nog een keer op de lijn en liet scheidsrechter Kikkert zich niet verleiden tot het geven van een penalty aan de schreeuwerige spits van DZOH.

Rond 16:15uur stond er dan ook een terechte uitslag op het bord: 2-2. Het vierde was voetballend deze middag wellicht niet op haar best, er werd wel geknokt voor elke meter. Op naar Tiendeveen volgende week!

Man van de wedstrijd: Jeron Kikkert