Uitslagen 2e ronde Prent Dorpentoernooi

Dinsdag 16-08-2022 - Sportpark VV Noordscheschut

- HODO - vv Noordscheschut, Uitslag 0-4

Op een zon overgoten sportpark de Meulenwieke stond de wedstrijd VV Noordscheschut – SV HODO op het programma. Scheidsrechter van deze avond was een prima fluitende Erik ten Brake.
Gelijk na het eerste fluitsignaal was het HODO die de 1e kans van de wedstrijd kreeg, de bal viel achter de verdediging van Noordscheschut, Lars Profijt wist de kans echter niet te verzilveren.
De rest  van de eerste helft was het spelbeeld eentonig, Noordscheschut had de bal en probeerde het spel te maken, zonder dat dit tot veel uitgespeelde kansen leidde.
Na een kwartier spelen leek spits Koster van Noordscheschut de 0-1 te maken, Stanley Snijder kon echter nog redding brengen.
In de 44e minuut was het wederom Lars Profijt die ontsnapte aan de verdediging van Noordscheschut, de kans was echter wederom niet aan hem besteed.
Nadat de omroeper van dienst de rust al had medegedeeld, dit is toch echt aan de scheidsrechter en niet aan de omroeper, er werd dus nog gevoetbald maakte Noordscheschut er via Rijnald Vos 0-1 van, dit was ook gelijk het laatste moment van de 1e helft.

De 2e helft veranderde er aan het spelbeeld weinig. Behalve dan dat Noordscheschut via 3 vrije trappen nog 3x scoorde en zo de eindstand op 0-4 bracht.
De 0-2 moet hierbij zeker benoemd worden: De 17 jarige Ramon Brakel schoot de vrije bal stijf in de kruising, zelfs de HODO supporters waren onder indruk!
De 0-3 werd na een vrije trap ingekopt door Kevin van Dalen en de 0-4 was een vrije trap van Rijnald Vos.
Dat SV HODO niet op het scorebord is gekomen lag deels aan zichzelf, in de 79e minuut miste ook Jorn Smit een kans 1op1 met de keeper.

Voor SV HODO wacht nu komende zaterdag de wedstrijd om de 3e en 4e plaats en  VV Noordscheschut kan zich opmaken voor de grote finale van het Prent Dorpentoernooi.

- sv Pesse - sc Elim, Uitslag 0-2

Op weer zwoele en warme zomeravond werd op het terrein van v.v. Noordscheschut de aftrap in het Prent Dorpentoernooi door sc Elim verricht onder leiding van scheidsrechter H. Boland. Beide teams uitkomend in de zaterdag- en zondag 2de klasse zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn. De winnaar zal gaan spelen om de 5de of 6de plaats in het eindklassement. Een eerste vrije trap van werd door D. Doldersum uit vakkundig weggekopt waarmee hij zijn keeper T. Duinkerken op de been hielp. Aan de andere zijde was het de keeper, die ook even de klus kwijt was en zo wist jeugdspeler J. Benjamins al snel de openingstreffer te maken (1-0). En behendige actie van M. Doldersum tussen 3 spelers door leverde voor hem geen resultaat op. Ook T. ten Oever, die deze avond zich weer van zijn beste zijde liet zien, kon alleen voor de keeper niet tot scoren komen. Uit de eerste corner van M. Doldersum wist verdediger R. Prij de onderkant van te raken en zo bleef de stand onveranderd.

Mooie aanval

Een snelle uitval over de linkervleugel zorgde ervoor dat M. Doldersum in balbezit kwam. Zijn voorzet belandde op de volumineuze borst van H. Klomp en deze wist dan ook simpel de 2-0 binnen te lopen bij de tweede paal.  Na de eerste drinkpauze trok Pesse wat meer initiatief naar zich toe  maar een fraaie vrije trap van M. Doldersum belandde op de onderkant van de lat. In de rebound was keeper R. Waninge van Pesse H. Klomp te snel af. Maar andere zijde was het M. Hartman die met eenzelfde afstandsschot de onderkant van de lat wist te raken, waarbij er twijfels waren of de bal nu wel of niet over de doellijn was geweest. Een geplaatst schot van M. de Vries ging vervolgens diagonaal voorlangs. Een corner van R. Verbruggen werd door M. Doldersum ternauwernood van de doellijn weggekopt en zo kon hij de aansluitingstreffer voorkomen. Een volgende corner van S. Hartman dwong keeper T. Duinkerken nog tot een redding maar gescoord werd er niet meer in deze helft ondanks aandringen van de tegenstander.

Jeugd gewisseld voor ervaring

Direct na de rust werd de vakantievierders door trainer E. Sikkes binnen de lijnen gebracht en mochten de gebroeders S. en B. Doldersum en J. Benjamins op de bank plaats nemen. Invaller E. Njagul werd dan ook onder druk gezet en kreeg vervolgens 2 vrije trappen mee. Voordeel voor H. Klomp leverde de eerste corner op in deze helft maar het schot van R. Prij werd te slap ingeschoten. Na vrij stevig inkomen van invaller J. Doldersum mocht M. Hartman een vrije trap op een perfecte positie nemen. Maar helaas zag hij zijn vrije trap door de muur gekeerd worden. Een korte corner van Elim werd door D. Doldersum ver over bij de tweede paal geschoten.

Een klein smetje op een sportief wedstrijd

Een forse charge op J. Doldersum op het middenveld zorgde ervoor dat de overigens goedleidende scheidsrechter H. Boland de eerste en enige gele kaart van deze avond moest trekken. Een snelle combinatie aanval van Elim werd tot bijna in detail perfect uitgevoerd maar de aansluiting om het af te ronden ontbrak helaas voor J. Doldersum. Zo bleef de stand nog steeds ongewijzigd op het scorebord. Een vrije trap van N. Prikke leverde de koppende M. Kolen van dichtbij bijna de aansluitingstreffer op. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Pesse nog meerdere kansen om te scoren maar Elim hield haar verdedigingslinie goed gesloten en zo kan het zich zaterdag op gaan maken op eigen terrein voor de 5de  of 6de  plaats tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Wedstrijdverloop.

sc Elim – s.v. Pesse 2-0 (2-0).

Scoreverloop: 6’ J. Benjamins (1-0), 19’ H. Klomp (2-0).

Scheidsrechter: H. Boland.

Gele kaarten: 1 ( 60’ M. Kolen).

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 250.

Opstelling sc Elim:

T. Duinkerken, S. Doldersum, W. Boertien, R. Prij, B. Koops, D. Doldersum, J. Benjamins, M. Doldersum, H. Klomp, B. Doldersum en T. ten Oever.

Wisselspelers: J. Doldersum, D. Klijnstra, M. Koops en E. Njagul.

Donderdag 18-08-2022 - Sportpark vv Hollandscheveld

- vv Tiendeveen - Hollandscheveld, Uitslag 0-5

Doelpuntenmakers: Robin Bijl 2x, Luuk van Eck, Joris Snipper, Danny Mol

In het Prent Dorpentoernooi ontmoeten de ploegen elkaar eerder en ging het gelijk op. Tiendeveen oefende deze week al 2 keer eerder en ze vonden elkaar makkelijk. Bij Tiendeveen waren vooral in het begin de driehoekjes makkelijk gevonden. Trainer van Essen kan hier mee verder. Toch was het Hollandscheveld die scoorde, van Eck gaf Bijl de schietkans en 1-0. De rest van de eerste helft kreeg Tiendeveen de betere kansen maar wisten net niet op tijd af te drukken, dan zat weer weer een been tussen. Aan de andere kant was het weer Bijl die vlak voor rust effectief was en de ruststand was 2-0.  Na rust wisselden beide ploegen en leek Tiendeveen de wedstrijden van deze week in de benen te hebben. Achterin stond Tiendeveen degelijk maar de opbouw vanaf het middenveld naar de voorhoede lukte bijna niet meer. Enkele aanvallen van Tiendeveen werden door Hollandscheveld keeper Koster onschadelijk gemaakt. De aanvallen van Hollandscheveld leverden voor Tiendeveen niet veel problemen op, toch wist Hollandscheveld nog 3x te scoren. Eerst kon van Eck net met de punt van de schoen de 3-0 maken. Joris Snippe maaktevan afstand  4-0 nadat de Tiendeveen verdediging goed uit kwam, maar niet op tijd terug kon komen. De eindstand werd 5-0 door Mol met een vrije trap in de hoek. Hollandscheveld en Tiendeveen kunnen op basis van deze wedstrijd goed verder bouwen. Zaterdag 20 augustus speelt Hollandscheveld om 16.30 uur de finale.   Tiendeveen speelt ook om 16.30 uur tegen Hodo om de 3e en 4e plaats in het Dorpentoernooi. Het is op het sportpark in Elim.

- vv Protos - SCN, Uitslag 4-2

In de eerste helft kwam SCN na een kwartier spelen op voorsprong. Een afvallende bal werd opgepikt door Patrick Aasman die op zijn beurt debutant Mark Hoogeveen in stelling bracht. Hoogeveen bleef kalm en schoof de bal langs de doelman in het net. Lang kon SCN echter niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later stond de gelijke stand weer op het scorebord. Een haarfijne voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal diagonaal binnengekopt door de nummer 12 van Protos, 1-1. De ploeg uit Steenwijksmoer kwam na de gelijkmaker beter in de wedstrijd en wist de leiding over te nemen. Na balverlies van SCN schakelde Protos snel om waarna de bal vanaf rand strafschopgebied in de bovenhoek werd gekruld, 2-1. Nog voor het einde van de eerste helft bracht Protos de marge op twee doelpunten. Klungelig balverlies in de achterhoede van SCN werd met een lob over doelman Leon Reitsema op fraaie wijze afgestraft, 3-1.

In de beginfase van de tweede helft leek het organisatorisch wat beter te staan bij SCN. De ploeg gaf achterin minder ruimte weg, maar had nog wel moeite met het creëren van mogelijkheden. Toch kwam de ploeg uit Nieuwlande na ruim een uur spelen terug tot 3-2. Roy Zwiers beloonde een individuele actie met een nauwkeurig schot in de korte hoek die de Protos-doelman kansloos liet. SCN hoopte na de aansluitingstreffer dat er nog een resultaat gehaald kon worden, maar deze gedachte werd in de slotfase door twee treffers van Protos tenietgedaan. De eindstand kwam daarmee op 5-2 waardoor SCN ook haar tweede oefenwedstrijd verliest.

De ploeg van trainer Bart Smid kan zich nu opmaken voor het duel om de 7e en 8e plaats van het Prent Dorpentoernooi die aanstaande zaterdag op het programma staat. Op Sportpark Elim is SV Pesse om 14:00uur de tegenstander.