Trainers in beeld / Prent Dorpentoernooi

Trainers in beeld / Prent Dorpentoernooi

Als opmaat voor de 5e editie van het Prent Dorpentoernooi spraken we met de trainers van de organiserende clubs, allereerst Erwin Sikkes van SC Elim:


Sikkes is opgegroeid in Emmercompascuum, bij CEC heb ik tot aan de D’s gevoetbald om vervolgens de stap te maken naar de jeugd van Emmen. Daar heb ik tot aan mijn 16e de basis gelegd voor een mooie carrière als amateurvoetballer. Na de jeugd van Emmen keerde ik terug naar CEC (2de klasse) en één seizoen in het eerste gespeeld. Vervolgens ben ik wederom benaderd door vv Emmen (1e klasse) en daar twee seizoenen gespeeld om vervolgens de stap te maken naar de club en nog altijd mijn woonplaats Erica, bij Erica (1e klasse) heb ik zes seizoenen gespeeld, na zes seizoenen Erica heb ik een jaar gespeeld in Duitsland bij TUS Lingen (Oberliga), na het jaar Duitsland ben ik benaderd door Alcides (Hoofdklasse) en daar drie seizoenen gespeeld om vervolgens mijn spelers carrière af te sluiten bij SVBO (1e klasse) waar ik ook drie seizoenen heb gespeeld. Als trainer heb ik diverse jeugdteams getraind bij Erica en SVBO om vervolgens de stap te maken naar de senioren, voor mijn huidige club sc Elim was ik twee seizoenen trainer van sc Erica 2 en twee seizoenen sc Erica 1.


Op de vraag waar de vereniging SC Elim voor staat is Sikkes duidelijk:

‘’Sc Elim heeft de kenmerken van een echte dorpsclub, het is een hele warme club met een hoog clubgehalte waar het clubgevoel hoog in het vaandel staat, van junioren tot aan de senioren wordt er keihard gewerkt door veel bereidwillige vrijwilligers zodat iedereen mag genieten van ons mooi sportpark, en mogen trots zijn op wat en waar Elim voor staat’’


De doelstellingen voor komend seizoen zijn als volgt:

‘’Onze verwachting/doelstelling is dat we ons komend seizoen weer gaan handhaven en dat we in onze ontwikkeling wederom stappen gaan maken’’ Aldus de trainer die komende jaar weer met SC Elim in de 2e klasse zal uit komen.


Een doelstelling voor het Prent Dorpentoernooi is er niet echt: ‘’ geen idee, wij gaan in ieder geval onze uiterste best doen zo hoog mogelijk te eindigen, we horen een boel positieve reacties over het toernooi en het is een prima voorbereiding op de beker en competitiewedstrijden die komen gaan’’ besluit trainer Sikkes.


Wij wensen Erwin Sikkes en SC Elim uiteraard veel succes op het Prent Dorpentoernooi!