Supporter aan het woord - Chris en Dinie Bruins

Supporter aan het woord - Chris en Dinie Bruins
Zouden jullie je even voor willen stellen? 

 

Mijn naam is Chris Bruins, we hebben 3 kinderen van 27, 24 en 20.  Ook hebben we 2 honden rondlopen, 1 heeft onze zoon gekocht tijdens onze vakantie. Dat was raar thuiskomen.  Inmiddels is onze zoon het huis uit, maar wij hebben King de chihuahua gehouden.  Voor mijn werk ben ik kraanmachinist, ik loop altijd op klompen en ben prettig gestoord.   


Mijn naam is Dini, ik ben 50 jaar en ik ben alle dagen thuis. Tussendoor ben ik nog wel broodschoolmoeder.  Inmiddels zijn we alweer 28 jaar getrouwd, en we zijn al vanaf 1986 samen.

 

Hoe ben je ooit bij vv Hollandscheveld terecht gekomen? 


Chris: Vanaf mijn jongere jaren, tot mijn vijftiende was ik keeper, maar er gingen meer ballen langs dan dat ik ze in handen had.  Daarna ben ik gestopt met voetbal.  Mijn vader Jans bruins heeft vroeger nog in het bestuur gezeten.

 

Dini: Mijn vader en oom Lammert Kats waren vroeger ook actief voor vv Hollandscheveld.   Mijn vader speelde in de vierde klasse, dat destijds de naam ‘De prominenten’ droeg.  Zelf heb ik ook twee jaar gevoetbald bij de dames.  Toen Patrick ging voetballen was ik ook regelmatig weer op het veld te vinden. En Sharon, onze dochter, heeft ook nog bij de meisjes gevoetbald.  Iedere zaterdag zijn we op het veld langs de lijn te vinden, is het niet bij het eerste dan wel bij het tweede.  Onze andere zoon Rémon had meer interesse voor korfbal en ook daar stonden we langs de lijn om hem te supporten. 

 

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt binnen de vereniging?     

Chris: De nieuwjaarsreceptie vind ik altijd erg gezellig en de vrijwilligersavond.  Het PRENT dorpentoernooi vinden we ook altijd erg leuk.  Helaas hebben we het dit jaar moeten missen i.v.m. corona. 


Dini: En natuurlijk is het Protos Weering toernooi altijd gezellig: hoe verder ze komen, hoe spannender het is, de sfeer is altijd prachtig.  We genieten eigenlijk altijd van elke wedstrijd, ook al voetballen ze minder goed, we kijken de wedstrijd altijd af.  Ook ga ik altijd naar de kerstbingo en kaart ik op de woensdagavond in de kantine. 


Wat is het minst mooiste moment dat je hebt meegemaakt binnen de vereniging? 


Dat is nu wel deze gekke tijd, nu met corona.  Elke zaterdag waren we op het veld te vinden. Soms wel van kwart over 12 tot 8 uur 's avonds: overdag voetbal en we eindigen met korfbal in de zaal en nu heb je de zaterdag gewoon niks om te supporten.  Een kale bedoeling, maar het is helaas niet anders. 


Wat heb je in het verleden voor taken vervuld bij vv Hollandscheveld en wat doe je nu nog?

Chris: Toen Patrick ging voetballen was ik leider van dat team en ik ben nog een tijdje trainer geweest. Ook bij HH’97 ben ik nog vijf jaar actief geweest. Daar hield ik me bezig met het draaien van ordediensten in de kantine van vv Hollandscheveld. Daarnaast heb ik ook nog zo’n drie jaar gevlagd bij het tweede, af en toe val ik daar nog wel eens in als vlagger. 


Vlag je ook op klompen of dat nog net niet? 


Chris: Nee dat niet. Ik ga er wel op klompen naar toe, maar tijdens het vlaggen draag ik voetbalschoenen, haha. 


Is er iets wat er verbeterd kan worden volgens jou/ jullie bij vv Hollandscheveld? 


Chris: Niks! 

In de kantine verkopen ze nu Grolsch en dat is voor mij een dik pluspunt. 


Dini: Phoe, wat moeten ze verder veranderen?  Ze hebben mooie velden en nu kunstgras, hierdoor kan er altijd getraind worden.  vv Hollandscheveld is echt gemoedelijk. De pr wil Chris & Dinie bedanken, blijf gezond en hopelijk tot gauw op de Oosthoek