Standen bij ingaan Winterstop

De winter doet zijn intrede in Nederland en dus gaan de voetballers in een spreekwoordelijke winterslaap.

Hoe hebben de teams het gedaan tot nu toe. De PR geeft U een kleine update en maakt U alvast warm voor het vervolg van alle competities waarin teams van onze club spelen.


1e vv Hollandscheveld

Het eerste werd in de eerste seizoenshelft geteisterd door de vele blessures bij de diverse spelers. Een grote aderlating was dat spits Robin Bijl vanwege een zware knieblessure buitenspel stond en ook na de winterstop nog staat. Zijn doelpunten, waar hij de afgelopen seizoenen garant voor stond, worden node gemist. 

Verder gaf het 1e tegen SVN'69 en sc Bant in de slotfase dure punten weg. Liep het tegen enkele onnodige nederlagen aan, maar wist het als eerst ploeg sc Elim op een gelijkspel te houden. Ook tegen topploegen SVM en sc Lutten speelden ze gelijk. Geen enkel team in de 3e klasse D speelde zo vaak gelijk als het 1e, namelijk 6 keer!!

Voor trainer-coach John Kikkert en zijn staf wacht er een hele uitdaging om het 1e op de rit te krijgen en zo naar de winterstop omhoog te stuwen op de ranglijst. De kwaliteit is wel aanwezig in de selectie, nu nog dat beetje geluk en voetbalgogme en wie weet waar de 2e seizoenshelft toe kan leiden.


Vrouwen 1 vv Hollandscheveld

Vrouwen 1 degradeerde het afgelopen seizoen uit de 1e klasse en komt nu dus uit in de 2e klasse. Waar de dames en staf gehoopt hadden bovenin mee te draaien dit seizoen valt het allemaal een beetje tegen.

Vrouwen 1 liep tegen enkele grote nederlagen op. Het loopt allemaal nog niet naar wens voor trainer-coach Jaap Snippe en zijn staf.

De overwinning op het veel sterkere HHC Vr.1 mag het team moed geven.

We vinden Vr.1 dan ook terug onderin de middenmoot, maar ze hebben de blik wel naar boven gericht.

Na de winterstop volgen hopelijk betere tijden voor Vr.1 van vv Hollandscheveld.


2e vv Hollandscheveld

Met een zeer smalle selectie is de op het oude nest terug gekeerde trainer-coach Geert Prins samen met zijn staf de uitdaging aan gegaan. Enkele ervaren spelers van het vorige seizoen zijn gestopt of lager gaan spelen en enkele jongere spelers zijn, het clubbelang uit het oog verliezend, ook in een lager elftal gaan spelen.

Mede door de vele blessures bij het 1e, de zware knie blessures bij de twee keepers en zie daar de redenen waarom het 2e een moeilijk seizoen te wachten staat.

Mede dankzij de bereidheid van spelers en oud-spelers die de voetbalschoenen weer aangetrokken hebben kan er iedere week met kunst- en vliegwerk een team geformeerd worden.

Als supporters van vv Hollandscheveld kunnen wij alleen maar waardering hebben voor de prestaties en inzet van staf en spelers van het 2e.


Vrouwen 2 vv Hollandscheveld

Vrouwen 2 begon onder, de inmiddels gestopte, trainer-coach Henry Vos aan het seizoen. Met een prima mix van jonge en ervaren speelsters draaien ze een prima eerste helft van de competitie. Ze vinden zichzelf terug op plek 2 van de ranglijst, 2 punten minder dan de koploper en hebben een wedstrijd minder gespeeld. Dus volop mogelijkheden op een kampioenschap en de daarmee zo vurig gewenste promotie. Daarmee zou Vrouwen 2 meer de aansluiting vinden bij Vrouwen 1 wat weer goed is voor het vrouwenvoetbal bij vv Hollandscheveld.

3e vv Hollandscheveld

Het 3e van vv Hollandscheveld is dit seizoen een stabiele middenmotor en heeft ook last van alle blessure perikelen bij het 1e. Zoiets werkt door binnen de hele mannen afdeling van de senioren. Tel daarbij op dat ook hun keeper geblesseerd raakte en een paar wedstrijden moest missen. Trainer-coach Jeroen Okken en zijn staf hadden dus een lastige start, maar gezien de kwaliteiten die in het 3e rondlopen zien we hun nog wel naar boven opschuiven op de ranglijst na de winterstop. De twee koplopers zijn waarschijnlijk te ver weg, dus een derde kampioenschap op rij zal lastig worden dit seizoen.


4e vv Hollandscheveld

Het 4e onder leiding van leiders Danny Bouwmeester en Stefan Zomer heeft het lastig. Ze kunnen nog niet aanpikken bij hun oude niveau en verliezen te veel wedstrijden. Daarmee vinden zij zichzelf terug bungelend onderaan de middenmoot. Deze klassering is onder het niveau van het 4e en dus is er werk aan de winkel na de winterstop. Dat ze kunnen voetballen staat vast, nu weer punten sprokkelen om het seizoen te redden.


5e vv Hollandscheveld

Het 5e mist ook een keeper, Tom ter Steege is onder de wapenen, en dan wordt het voor ieder team lastig dus ook voor het 5e. Neem daarbij het feit dat ze in een hogere klasse uitkomen en daarin spelen toch ook veel teams met fitte spelers wat heel anders is als in het seizoen 2017-2018.

Leiders Ronald Dekker en Patrick Bisschop hebben een ploeg met voetbalvermogen nu is het zaak dat het er weer uitkomt na de winterstop.


Zaal 1 vv Hollandscheveld

Zaal 1 is de trotse koploper in hun klasse. Dit team bestaat uit jonge gasten die op het veld bij zowel vv Hollandscheveld als sv Hodo spelen. Het kan dus toch....

Het moet gek lopen wil dit team het kampioenschap nog weggeven in de 2e helft van de competitie. Een prestatie waar vv Hollandscheveld trots op kan zijn.

Zaal 2 vv Hollandscheveld

Zaal 2 zit dit jaar in dezelfde klasse als Zaal 3 en staat op een knappe 2e plek van de ranglijst. Dit team is ook weer een mix van spelers van vv Hollandscheveld, sv Hodo en vv Hoogeveen Zat. en is het jongste team qua leeftijd in de zaal.

Reuze knap wat de jonkies laten zien tot zover en wie weet gaan ook zij nog met het kampioenschap aan de haal.

Ze hebben het in ieder geval in eigen hand, want in 2019 spelen ze nog tegen de koploper.


Zaal 3 vv Hollandscheveld

Dit oudste zaalteam van vv Hollandscheveld draait mooi mee bovenin de ranglijst en heeft zeker nog zicht op een hogere klassering.

Tegen Zaal 2 kwamen ze net tekort, maar het waren spannende wedstrijden.

Wie weet waar het team nog toe in staat is en misschien kunnen ze Zaal 2 nog helpen aan een kampioenschap door enkele concurrenten te verslaan, waarmee ze vervolgens zichzelf ook weer helpen.

Ook zij spelen een prima seizoen tot nu toe.


45+ 'de Golden Oldies' vv Hollandscheveld

45+ werd vorig seizoen afgetekend kampioen, maar draait een wisselend seizoen. Tegen laagvliegers Vitesse'63 45+ en vv Hoogeveen 45+ speelden ze onnodig gelijk waardoor ze de winterstop in zijn gegaan op een 4e plek en dat valt toch een beetje tegen. Gezegd moet worden dat ook 45+ te maken heeft met blessures waardoor het team al het hele seizoen de makkelijk scorende spits Gert Scholing moet missen. Neemt niet weg dat het kampioenschap nog mogelijk is, maar dan moet er nog alleen maar gewonnen worden na de winterstop. Een mooie uitdaging voor 45+.

Vrouwen 3 vv Hollandscheveld

Zij zaten voor de winterstop in een klasse met 9 teams en vonden alleen HZVV Vr.3 boven zich terug op de ranglijst. Daarmee sluiten ze de najaarscompetitie af op een keurige 2e plaats met 36 punten uit 16 wedstrijden. Voor trainer-coach Arie Waninge en zijn staf een mooi resultaat. Al was natuurlijk gehoopt op weer een kampioenschap. Gelukkig zijn er in de voorjaarscompetitie weer nieuwe kansen.

Vrouwen 4 vv Hollandscheveld

Dit 'jongste' 7x7 recreatieteam van vv Hollandscheveld speelde voor het eerst op de vrijdagavond in de 7x7 competitie van de KNVB. Het moet gezegd worden dat dit niet onverdienstelijk gebeurde. Het is een team met speelsters die nog actief zijn op zaterdag en speelsters die alleen in de 7x7 competitie uitkomen.

Ze zijn 3e geworden in de najaarscompetie met 25 punten uit 20 wedstrijden.

Het ongenaakbare Vitesse'63 Vr.3 werd kampioen in hun klasse. Na de winterstop mogen de dames weer aan de bak in de voorjaarscompetitie.

Het bestuur, de trainers, de leiders c.q. staf, de spelers, de vrijwilligers en de supporters van vv Hollandscheveld wensen natuurlijk dat alle teams een onbevangen en goed seizoen kunnen spelen. Helaas is dat voor de winterstop, door allerlei oorzaken, niet mogelijk geweest voor alle teams. Maar na de winterstop gaan ze allen weer vol goede moed de 2e helft van de competitie in om hun klassering te verbeteren of in sommige gevallen vast te houden. Wij wensen hun daarbij alle succes toe.


De standen kunt u zien in 'de fotoalbums' onderaan de homepage van onze site.