Robin bedankt! Hollandscheveld neemt groots afscheid

Robin bedankt! Hollandscheveld neemt groots afscheid



Clubman Robin Bijl hangt de schoenen in de wilgen

Hollandscheveld - Maar liefst 14 jaren eerste selectie. 126 competitiedoelpunten, nog velen meer in bekerwedstrijden, oefenwedstrijden en toernooien. Aantal assists? Onbekend, maar het zullen er velen, velen zijn. Het is allemaal geschiedenis geworden, want Robin Bijl heeft vrijdagavond definitief afscheid genomen van 'zijn' eerste elftal van vv Hollandscheveld. 

In een wedstrijd van oud-spelers van het eerste elftal van de oranjezwarten tegen het huidige vlaggenschip deed Bijl nog eenmaal wat hij al zo vaak deed. Werkend en coachend leidde hij de oudjes naar een overwinning van liefst 6-1. En scoren? Uiteraard, tweemaal en met één assist. Hield het eerste elftal met het oog op de competitiewedstrijd tegen SVBO bewust de voet van het gaspedaal? Was het een kwestie van onderschatting? Het zou zomaar kunnen, al zal elke fanatieke sporter toch met een 2-0 of 3-0 achterstand tegen oud-spelers zich toch even achter de oren krabben dat dit wel een overtreffende trap van voor paal staan is. En onverdiend was het allesbehalve. Het team van Bijl nam van begin af aan de touwtjes in handen, heerste op het middenveld met Alex Zomer, Michel Bouwmeester en Mark Schonewille. Soepel voetballend werden de spitsen Bijl, Ralph de Jonge en Robert Tichelaar gevonden. Het resulteerde al snel in wat kansjes, tot Bijl na een kleine 10 minuten middels een steekpass werd weggestoken. Oog in oog met Emiel Koster bleef hij als al zo vaak koeltjes, en mikte de 1-0 tegen het net. Die andere oud-topschutter, Robert Tichelaar, wist slechts enkele minuten later op subtiele wijze al de 2-0 te maken. Huidig eerste keeper Lennard Vos maakte deel uit van Team Bijl en was belangrijk door op het gladde veld een aantal malen aanvallen onschadelijk te maken. Hij zag van een afstandje hoe Bijl al voor rust ook zijn tweede wist te maken, en het hoogtepunt van de avond volgde direct aansluitend. Mark Schonewille haalde van een metertje of twintig fraai uit, en wist met angstaanjagende precisie de bal in de kruising te jagen. Met een ruststand van 4-0 zouden we bijna vergeten dat Bijl al een hattrick had kunnen maken, ware het niet dat zijn stiffie over keeper Koster niet hoog genoeg was. Misschien dat het in de jonge jaren wel was gelukt. 

Na rust, en met een aantal wisselingen, werd Hollandscheveld 1 wel wat sterker en drong aan bij Team Bijl, maar de defensie met Stefan Benjamins, Thom Koopman, Maykel Mol, Stefan Wassen en Jeroen Katerberg hield zich keurig staande. Het breidde zelfs de score verder uit, want via Jeroen Everts werd het 5-0. Na de eer te hebben gered, Jan Hagen mikte ook knap raak in de bovenhoek, was het slotakkoord voor Kenny Neutel die er 6-1 van maakte. Na een publiekswissel, diverse afscheidscadeau's en een knuffel van zoon Milan was het tijd om de kantine op te zoeken waar nog lang werd nagepraat. Over een afscheid in stijl en het gemis van een ervaren en fanatieke clubman.