Prent Dorpentoernooi pingelt door…

Dat het toernooi elk jaar vroeg in het voetbaljaar wordt gespeeld is een feit. Toch laten teams, bezoekers én sponsoren zich hierdoor niet weren. Het inmiddels bekende Prent Dorpentoernooi is ondertussen aan haar vierde editie toe en kent een vaste koers. Het wordt georganiseerd door vijf verenigingen. Daarnaast kent elke editie drie gastverenigingen. Twee van de drie teams zijn inmiddels vaste waarde binnen het toernooi, maar voor 2019 mogen wij u voorstellen aan een nieuwe deelnemer.

Vanuit Steenwijksmoer is zondag 3e klasser vv Protos een deelnemer die haar naam al sterk heeft verankerd binnen het voetbal. Niet alleen op het veld, maar ook in het futsall. Iedereen kent uiteraard het Protos Weering zaalvoetbal toernooi, georganiseerd door de vv Protos.
Inmiddels heeft ook de loting plaatsgevonden. Als locatie was de bestuurskamer van Noordscheschut ingericht voor dit evenement en kon de commissie de teams aan elkaar koppelen. Er werd afgetrapt met het bepalen van de speellocaties, waaruit voortkwam dat de finale dit jaar wordt gespeeld op het sportpark van Hollandscheveld. Geen FIFA goochel-acts, maar gewoon ouderwets met papiertjes in een schaal, kwamen hierbij de wedstrijden tevoorschijn.

Deelnemers 2019…
De vijf organiserende verengingen, Noordscheschut, HODO, SCN, Hollandscheveld en Elim hebben na drie toernooien een stevige basis gelegd. Er is veel belangstelling voor het toernooi en de deelnemende teams spreken elk jaar opnieuw hun complimenten uit richting de organisatie en de sponsoren. Schoonmaakbedrijf Prent had onlangs al de toezegging gedaan om ook de komende drie edities als hoofdsponsor op te treden, iets waar de commissie uiteraard zeer content mee is. Uiteraard ook veel dank aan alle overige sponsoren. Want zonder sponsoring is er geen toernooi!
Zoals beschreven nodigt men elk jaar drie gastverenigingen uit, te beginnen bij de teams van de laatste editie. Tiendeveen en Pesse waren er al snel uit en hun deelname werd dan ook al gezwind bevestigd. Helaas zag Lutten voor dit jaar geen kans om deel te nemen, dus had de commissie de prettige taak om een vervanger te vinden. Deze werd al snel gevonden in de vorm van vv Protos.

Loting…
Het speelschema kent na vorig jaar een gelijke opstelling. Op vrijdag 9 augustus start het toernooi op het sportpark van Noordscheschut. Hier worden twee wedstrijden gespeeld, te weten Hollandscheveld versus SCN en Pesse tegen gastheer Noordscheschut. Deze wedstrijden starten beiden om 19:00 uur.
Het toernooi vervolgt zaterdag 10 augustus op het sportpark van sc Elim. Hier trappen om 14:00 uur de teams Protos en Tiendeveen af. Aansluitend, om 16:00 uur, mogen HODO en sc Elim de sportieve degens kruizen.

Prent Penaltybokaal…
Nieuw in deze vierde editie is de Prent Penaltybokaal. Om naast de senioren ook de jeugdvoetballers enigszins te koppelen aan het toernooi, is de Prent Penaltybokaal in het leven geroepen. Alle deelnemende verengingen leveren drie jeugdvoetballers van 13 jaar. De verenigingen bepalen zelf welke drie spelers ze afvaardigen.
Per speeldag spelen telkens twee verenigingen mee, waarna er van elk team één jeugdspeler overblijft. Hij of zij speelt dan op de finaledag, zaterdag 17 augustus, mee met de grote finale van de Prent Penaltybokaal. Tussen de wedstrijden door kunnen de toeschouwers dan genieten van de acht finalisten welke hun doeltreffendheid aan het publiek zullen tonen. De winnaar ontvangt een mega bokaal met daarnaast een persoonlijk voetbal cadeau. Overigens wordt er voor alle finalisten een aandenken vervaardigt zodat er, naast de eer, ook een bewijs van deelname overblijft.

Gratis entree…
Een traditie om in ere te houden. Het gratis bezoeken van het Prent Dorpentoernooi. Ook dit jaar is het bezoeken van één, twee of alle wedstrijden niet afhankelijk van entree. Er is op alle sportparken vrije toegang. Wel biedt de organisatie de mogelijkheid om mee te dingen naar geweldige prijzen door middel van de verloting. Uiteraard is er per speelronde ook een programmaboekje waar u alle ins en outs kunt vinden over het toernooi. Maar gratis entree is toch wel een pré, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. De commissie is deze groep dan ook zeer erkentelijk voor hun medewerking en bijdrage.

Social media…
Tot slot verwijzen wij u graag naar alle social media welke is opgebouwd rondom het toernooi. Zo zijn wij uiteraard te vinden via onze Website, Facebook, Twitter én Instagram. De website maakt u graag bekend met genoemde items. Even terugkijken naar de vorige edities? Dat kan via de site www.dorpentoernooi.nl. Hier vind u onder andere alle foto albums vanaf 2016. Het verleden vastleggen is uiterst belangrijk, maar als organisatie kijken wij graag vooruit. We zijn klaar voor de vierde ronde. Graag tot ziens langs de lijn!

Commissieleden Nico Uiterwijk Winkel (l) en Gert Nijveen (r) verrichten de loting voor de vierde editie. [Foto Marcel Uiterwijk]

Foto volgt