Prent Dorpentoernooi 1e ronde

13-08-2022 Sportpark SCN

Hollandscheveld - SCN

Het eerste kwartier was voor SCN. Een kopbal van Roy Zwiers kon net over getikt worden door Lennard Vos. Verder bleef Hollandscheveld overeind ook omdat Gerrit Vrielink reddend kon optreden. Daarna nam Hollandscheveld het initiatief. SCN keeper Leon Reitsma stond goed en maakte meerdere schoten en kopballen onschadelijk. Fysiek leek Hollandscheveld wat fitter en drukte door. Na een half uur kwam de 0-1 van Robin Bijl. Hij speelde zich goed vrij na een mooie combinatie tussen Roy Strijker en Matthijs Snippe. Met een briesje en wolkjes begon de 2e helft, op het prima veld van SCN met sproei-installatie. Meteen na rust de 0-2 , op nieuw Robin Bijl na een prima combinatie in de 16 meter. SCN leek via Roy Zwiers terug te komen. Hij kwam alleen voor de keeper maar Jurgen Vos redde met een sliding. Een kwartiertje na rust de 0-3, een lange voorzet van Roy Strijker werd keurig ingekopt door Luuk van Eck. Bij Hollandscheveld kwam Tim Vos binnen de lijnen na een lange revalidatie en verdedigde weer goed. De goed leidende scheidsrechter Michiel Okken kende SCN een penalty toe. Danny Kuiper was trefzeker voor SCN vanaf 11 meter en het was 1-3. De hoop voor SCN was weer terug. Robin Bijl maakte zijn hattrick op aangeven van Joris Snippe, 1-4. Het laatste kwartier leek Leon Reitsma zijn SCN doel schoon te houden. Vaak redde hij prima. Toch kwamen er nog 2 doelpunten. Eerst de 1-5 door Luuk van Eck. En vlak voor tijd zette Rodney Olde goed door en maakte de 1-6, tevens de eindstand. Een mooi debuut voor Henk Kroezen, de nieuwe elftal-leider van Hollandscheveld. Aanstaande donderdagavond 18 augustus speelt SCN tegen Protos. En Hollandscheveld tegen Tiendeveen. Beide wedstrijden om 19.00 uur bij v.v. Hollandscheveld.

Tiendeveen - Protos

De eerste wedstrijd die op het programma stond van deze zeer warme zaterdag was die tussen

Tiendeveen 1 - Protos 1.

Vooraf kunnen we melden dat Tiendeveen al drie weken in voorbereiding is.

Protos daar in tegen heeft één officiële training afgewerkt.

Wat het allemaal opleverde leest u in dit verslag.

Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Kamman. Even na tweeën fluit de scheidsrechter dan voor aanvang van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut nam Tiendeveen het heft in handen en dit leverde direkt in de 4 minuut al de eerste goal van de wedstrijd op.

Na een mooie voorzet is het Kevin Lunenborg die bal achter keeper Martijn ten Broeke schiet.

Protos is in deze fase nog zoekende en heeft nog geen antwoord op het spel van Tiendeveen.

Dan in de 11e minuut het eerste echte gevaar van Protos.

Een vrije trap op zo'n 30 meter van de goal word genomen door Dennis Spang maar de bal vliegt helaas voor Protos net over de kruising.

In de 14e minuut een wel of niet overtreding in de zestien op een speler van Protos word door scheidsrechter Kamman weggewuift en geeft aan dat de bal word gespeeld. Na een korte drink pauze komt Protos toch steeds beter aan het voetballen.

In de 23e minuut leverd dit een geweldige kans op voor Protos. Een prachtige actie van Pim van de Veen  die zichzelf in schietpositie brengt  haalt verwoestend uit maar ziet echter dat zijn inzet gekeerd word door een eveneens prachtige redding van de keeper van Tiendeveen Sander Lubbers.

Tiendeveen is het eventjes kwijt en Protos zet aan. Maar dan in de 28e minuut is het Tiendeveen die een goedlopende aanval vakkundig afwerkt.

En Dominique Wiffers brengt zijn ploeg Tiendeveen op een 2-0 voorsprong.

Dan blaast scheidsrechter Kamman na 32e minuten op de klok voor de rust.

Na de rust is het direkt al in de 2e min dat Protos op de deur klopt van Tiendeveen en een geweldige kans krijgt in de persoon van Dilano Kok. Deze maakte een fantastische actie en brengt zichzelf in schietpositie en besluit af te drukken maar ziet zijn schot gekeerd worden door weer een fantastische redding van Sander Lubbers die door zijn redding tot zijn grote geluk ook ziet dat de bal nog op de lat beland. Protos was hier dichtbij de aansluitingstreffer.

In de 3e minuut deelt scheidsrechter Kamman de eerste gele kaart van de wedstrijd uit.

Een pittige overtreding word bestraft maar uit de vrije trap die hier uit voort kwam leverde voor Protos helaas niks op maar wel voor Tiendeveen want uit de snelle counter die hier weer uit voortkwam word dan in de 4e minuut de 3-0 binnengeschoten door Dylan Lucas.

Protos geeft het echter niet op en blijven het wel proberen. Maar ook Tiendeveen neemt geen gas terug.

Dan is daar plotseling weer Dilano Kok en schiet voor Protos de bal rakelings over. Maar de daarop volgende aanval van Protos is het raak. In de 17e minuut is het Frank Wasse die de stand op 3-1

brengt.

In de 20e min volgt er nog een gele kaart voor Tiendeveen.

Tiendeveen blijft kort zitten en er komen steeds meer mogelijkheden om te counteren omdat Protos ook de aanval kiest en dus ruimtes weg geeft.

Protos heeft in deze fase geluk dat Tiendeveen de kansen en mogelijkheden niet benut om de score verder uit te bouwen.

In de 23e minuut word in de zestien bij Tiendeveen de bal bewust terug gespeeld op de keeper.

Protos protesteerd en Tiendeveen mazzelt want scheidsrechter Kamman wuift het voorval weg.

Kansjes blijven er voor Tiendeveen en Protos.

En vlak voor het einde de van de wedstrijd voor beide ploegen nog een enorme kans. Eerst is het Protos met een doorbraak maar keeper Sander Lubbers is net op tijd uit zijn goal om erger te voorkomen. Een minuut later is het Tiendeveen met een idem doorbraak maar ook hier is keeper Martijn ten Broeke op tijd en behoed zijn ploeg voor de 4e tegentreffer.

Dan fluit scheidsrechter Kamman voor het einde van deze wedstrijd.

Ondanks de warmte toch een zeer vermakelijke wedstrijd waar beide ploegen zich niet hebben verstopt.

Tiendeveen - Protos eindstand: 3 - 1

12-08-2022 Sportpark 't Hoge bos'

Pesse - HODO

De eerste wedstrijd voor HODO was er gelijk een die spetterend van start ging

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Bram Folkers maakte voor HODO de eerste goal in de eerste minuut.

HODO die de wedstrijd domineerde maakte in de negentiende minuut ook de 0-2 door Jorn Smit.

Na een goede onderschepping door Jorny Otten werd het netjes afgemaakt door Bram Folkers die de 0-3maakte.

In de 38 minuut was het 0-4 door Jorn Smit.

De tweede helft begon als de eerste helft

De goal van Lars Profijt viel ook deze keer in de 1ste minuut.

De wedstrijd werd steeds slechter

En Pesse kwam beter in de wedstrijd en door Dennis Verwijk werd het 1-5.

Erik Prins spoorde zijn mannen wat aan en daardoor werd het spel beter dit zorgde voor de 1-6 door een goede actie van Lars Profijt.

Dit was tevens de eindstand daardoor wordt Noordscheschut dinsdag de tegenstander die op het andere veld won van sc Elim.

SC Elim - Noordscheschut

Hollandscheveld – Op een zeer zwoele en warme zomeravond werd de aftrap door sc Elim in de jubileum-editie van het Prent Dorpentoernooi genomen. Na eindelijk twee coronajaren te hebben afgesloten zonder het fameuze regionale Dorpentoernooi kon nu onder leiding van scheidsrechter R. Venekamp op sportpark “Het Hoge Bos” het toernooi voor de 5de keer wel doorgang vinden. Op voorhand mocht er vanwege spelers tekorten vanwege vakanties en het warme weer worden doorgewisseld tijdens de gehele wedstrijd.

Na ruim 10 minuten spelen mocht Elim een vrije trap nemen maar deze werd door T. Kamping vakkundig weggekopt. Halverwege de eerste helft bracht keeper D. Klijnstra een famueze nadat J. Bisschop zijn slappe schot toch gekeerd zag worden.

De corner hieruit werd door dezelfde J. Bisschop genomen maar hierop volgende een vrije trap voor Elim omdat er volgens scheidsrechter R. Venekamp te veel binnen het 5 meter gebied werd geduwd en getrokken. Een afstandschot van N. Koster buiten de 16 meter vloog vervolgens rakelings naast. Een volgende actie van diezelfde Koster werd tijdig afgestopt door het centrale duo W. Boertien en R. Prij dit om een achterstand te voorkomen. Vlak voor rust was het middenvelder R. Koekoek die met een splijtende pass aanvaller H. Klomp wist te bereiken. Deze had hier meer voordeel uit moeten halen want hij had sc Elim zowaar op een 1-0 voorsprong kunnen zetten. Ook jeugdspeler J. Benjamins kwam een teenlengte tekort op de geplaatste voorzet van M. Doldersum om de score open te breken. De meeopgekomen verdediger B. Koops zag zijn schot diagonaal vlak voor rust voorlangs gaan en zo werd er met een onverwachte brilstand de kleedkamer opgezocht.

Na de rust zag je dat Noordscheschut de instructie van trainer Zandink had gekregen om door te drukken en zo snel mogelijk de openingstreffer te scoren. Het was dan ook de behendige N. Koster die dacht deze treffer te scoren. Hij vergiste zich want hij werd voor buitenspel teruggefloten. Een vrije trap voor Noordscheschut dwong D. Klijnstra om een bijzondere redding te brengen. Al in een liggende houding wist hij met zijn gestrekte bovenbeen de bal tegen te houden. De corner leverde de eerste goal op want R. Zikken kon ver boven zijn man uit de bal diagonaal binnen knikken. Enkele vrije trappen over en weer leverde voor beide partijen geen resultaat op en zo bleef het ongemeen spannend. Een vrije bal werd snel genomen door Elim en het schot van M. Doldersum kon door jeugdkeeper S. Kiers  ternauwernood worden verwerkt tot corner. Hieruit zag R. Venekamp weer een overtreding op een keeper en mocht Noordscheschut de zoveelste vrije bal nemen.

Een goeie vrije trap van R. Prij kwam bij de ingevallen jeugdspeler T. ten Oever terecht en deze mistte net het doel. Na ruim een kwartier spelen werd een onverwacht schot van M. Vos in de korte hoek van buiten het strafgebied binnen geschoten. Of keeper D. Klijnstra deze bal ooit heeft zien aankomen is nog maar de vraag. Halverwege deze helft werd een buitenspel goal van D. Doldersum afgekeurd en had het ongemeen spannend kunnen worden. Het spel kabbelde zo wat voort richting het einde en Elim ging in de laatste speelminuten volop in de aanval, waarbij het centrale duo W. Boertien en R. Prij naar voren werden schoven. Dit gaf Noordscheschut meer ruimte en in eerste instantie na weer een goede redding van D. Klijnstra was het M. Vos die vlak voor tijd de 3-0 in de rebound binnenschoot. Met deze uitslag zal sc Elim moeten leren leven en kan het zich voor week dinsdagavond op maken tegen s.v. Pesse want deze verloor haar eerste wedstrijd op het hoofdveld van HODO met een 6-1 afgetekende nederlaag van de thuisclub.