Penalty Bokaal Prent Dorpentoernooi

Penalty Bokaal Prent Dorpentoernooi

Tijdens de 4e editie van het Prent Dorpentoernooi is ook de jeugd enigszins betrokken. Tijdens de voorronden organiseert de commissie namelijk een penaltybokaal voor de categorie JO13 spelers. Van elke deelnemende vereniging zijn inmiddels drie spelers geselecteerd. Het selecteren bepaalde de vereniging zelf. Tijdens één van de vier pouledagen nemen telkens twee verenigingen deel aan de voorronden van de Prent Penaltybokaal. Het speelschema is via loting bepaald.

Eén winnaar per vereniging…

In de rust, of na de betreffende poulewedstrijd nemen de drie deelnemers van elke vereniging, allen drie strafschoppen. Elke speler neemt zijn of haar strafschoppen in één serie, waarna de volgende speler aan de beurt is. Wanneer alle spelers hun drie strafschoppen hebben genomen, zal er uiteindelijk één winnaar overblijven.

Bij gelijke stand binnen één vereniging, na drie penalty`s, zullen er om en om strafschoppen worden genomen, net zo lang tot er een winnaar over blijft. Hij of zij speelt dan op 17 augustus 2019 de finaleronde.

Na vier pouledagen blijven er normaal gesproken 8 deelnemers over. Helaas kan Tiendeveen aan deze penaltybokaal niet deelnemen aangezien zij geen spelers kunnen brengen in deze leeftijdscategorie.

Finale…

Op zaterdag 17 augustus 2019 nemen de 7 finalisten deel aan de Prent Penaltybokaal Finale. Deze vind plaats aansluitend ná de eerste gespeelde wedstrijden, zo rond 15:45 uur. Ook hier neemt elke speler drie strafschoppen. Dit gebeurt op een vooraf bepaalde volgorde, aangeleverd door de organisatie. Elke speler neemt zijn of haar strafschoppen in één serie, waarna speler twee aan de beurt is. Bij gelijke stand, nadat alle zeven finalisten hun drie strafschoppen hebben genomen, worden strafschoppen om en om genomen, tot er een winnaar is!

De uiteindelijke winnaar ontvangt een prachtig cadeau én een trofee met inscriptie. De overgebleven zes finalisten ontvangen uiteraard ook een aandenken aan deze eerste editie van de Prent Penaltybokaal.

Het speelschema wordt telkens op de speeldag bekend gemaakt. Ondertussen heeft via loting uitgewezen op welke datum de verenigingen hun geluk kunnen beproeven tijdens de voorronden.

Wij wensen de spelers veel succes en plezier toe.