Matige 1e helft Vrouwen 1 lijdt verlies in bij Be Quick Vr.2

Zwolle – De dames van Hollandscheveld mochten afgelopen zaterdag in Zwolle aantreden tegen Be Quick 28. Na de verloren partij tegen Bergentheim wilde de oranje zwarte dames zich graag revancheren. Echter vanaf het eerste fluitsignaal was het al duidelijk dat het een lastig karwei zou worden. Dat de thuisploeg daarom als winnaar van het veld stapte was ook niet zo verwonderlijk.

Be Quick nam van het eerste fluitsignaal het initiatief en Hollandscheveld liep steeds een stap achter de feiten aan. Al vrij snel was het duidelijk dat de tegenstander in een 4-4-2 opstelling speelde en dat zij daardoor een speelster op het middenveld over hadden. In plaats van Hilde Benning een linie terug te halen, Hilde stond in de spits wegens het ontbreken van Marleen Mens, koos Jaap er voor om Irene Hulsebosch naar het middenveld te sturen. Ondanks deze aanpassing kwamen de dames nog steeds nauwelijks van hun eigen helft.

De eerste kans kwam pas na vijftien minuten nadat er een overtreding op Yvonne Aasman werd begaan. De door Marjolein Korenhof genomen vrije trap, die volgde na de overtreding op Yvonne, was het eerste schot dat op doel van Be Quick werd afgevuurd. Hoewel Be Quick duidelijk de bovenliggende partij was, wisten de dames zich goed staande te houden door onder andere goed keeperswerk van Anna-Joelle Stadman. Toch kon zij niet voorkomen dat de thuisploeg in de 25ste minuut op een 1-0 voorsprong kwam.

Na de goal wist Hollandscheveld iets meer controle over de wedstrijd te krijgen. Echter leidde dit niet tot kansen voor de ploeg van Jaap Snippe, die zijn formatie had omgezet naar een 3-5-2 opstelling. Na het rustsignaal keerde de dames in weer een andere opstelling terug, en Sanna Snippe werd in het veld gebracht als spits ten koste Shanya Koster. Hilde Benning keerde daardoor terug in de defensie.  Een paar minuten in de tweede helft bood zich een grote kans voor, Sabrina van Nuil werd weggestuurd en kon moeiteloos op de goal van de tegenstander af rennen. Op het laatste moment werd zij echter als nog tegengehouden voordat ze op doel kon schieten.

De tweede helft leek daarmee veelbelovend te starten, maar in de 52ste minuut sloeg het noodlot toe voor Kimberley Knol. In een duel om de bal, waarin ze zelf de overtreding maakte, raakte zij geblesseerd. Haar enkel, waar ze vorige week in de eerste minuut al een schop tegen moest verduren, had dusdanig een tik gekregen dat verder spelen geen optie was. Angela Westerbeek-Schonnewille kreeg de taak om het gemis van Kimberley op te vangen door op het middenveld haar positie in te nemen.

Op een schot dat over het doel van Anna-Joelle vloog na, was er weinig gevaar meer van beide kanten. Hollandscheveld werd wel sterker, maar wist er niet in te slagen om een goede aanval op te zetten. Het doelpunt dat in de eerst helft was gevallen, bleek daarmee ook uiteindelijk de winnende te zijn.