Hollandscheveld wint verdient van FC Assen

Hollandscheveld wint verdient van FC Assen

Zelfverzekerde gasten afgestraft door thuisploeg

Hollandscheveld liet zich afgelopen zaterdag van zijn beste kans zien en gaf de gasten nauwelijks tijd tot ademhalen. Na te veel nederlagen had trainer Koning de basis elf anders neergezet. Zo verdwenen Snippe, vanuit de voorhoede, en M. Mol, vanuit de achterhoede naar het middenveld. Koopman werd in de laatste linie geposteerd en Olde kwam als basisspeler in de voorhoede. Dit resulteerde in meer evenwichtig en snelheid door het hele elftal. Neem daarbij het feit dat vanaf minuut één gas werd gegeven door de thuisploeg en zie daar de basis voor de meer dan verdiende overwinning.
Met name de drie razendsnelle voorwaartsen van Hollandscheveld gaven de laatste linie van de gasten handenvol werk.
Na wat speldenprikken over en weer kreeg Snippe een corner te nemen en Olde was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te koppen.
Even later had Koopman de kans om af te drukken, maar zijn poging ging ruim over.
Assen probeerde de bakens te verzetten en Hollandscheveld had tweemaal geluk. Een eerste poging van de gasten knalde via de paal het veld weer in en even later stuitte de bal tegen de uitgestoken hand van Meekhof, maar de bal ging niet op de stip. Zomer zag vervolgens zijn poging vanaf ruim dertig meter net over gaan en Dekker vond de keeper van Assen op zijn pad.
Na rust bleef de Hollandscheveld de betere ploeg dankzij strijd en inzet. De keeper van Assen had alle geluk dat zijn gegrabbel op een kopbal van Dekker niet tot een treffer leidde.
Dit bleek slechts uitstel van executie. Weer gaf de keeper van Assen niet thuis. De vrije bal van Mol leek houdbaar, maar de keeper grabbelde en Dekker kwam als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn om de 2-0 binnen te tikken.
Dat de aansluitingstreffer van Assen werd afgekeurd wegens buitenspel leidde tot veel frustratie bij de gasten en een paar spelers liepen dan ook tegen een gele kaart op.
Hollandscheveld deelde even later de genadeklap uit. Een werkelijk schitterende aanval leek afgeslagen te worden, maar het was Olde die bij de tweede paal met een prachtige hakbal de keeper van Assen het nakijken gaf. De 3-0 was niet eens geflatteerd te noemen.
De ingevallen Tichelaar had zelfs de 4-0 op de schoenen, maar de voorzet van de ingevallen L. Hagen werd door eerst genoemde net naast gewerkt.
Door deze overwinning doet Hollandscheveld goede zaken en kan men weer naar boven kijken in plaats van naar onderen. Tevens kunnen ze de 1e periode te gelde maken voor promotie naar de derde klasse. Dus wie weet komen er nog mooie weken aan voor trainer Koning en zijn team.


20 apr 2024
3
-
0
Hollandscheveld 1
VS
FC Assen 1