Hollandscheveld Vr. 1 wint doelpuntrijk duel

Steenwijkerwold – na het midweekse debacle tegen JVZ mochten de dames afgelopen zaterdag weer in actie komen. Na weken geen voetbal volgen de duels elkaar nu gelukkig snel op. Tegenstanden van dit weekend was Steenwijkerwold. Steenwijkerwold kent tot nu toe geen gelukkig seizoen. Met slechts twee gewonnen wedstrijden is de ploeg in de onderste regionen van de competitie terug te vinden. Eerder in het seizoen wisten de Oranje-Zwarte dames uit Hollandscheveld in het thuisduel al met 6-1 te winnen. De 3-9 uitslag verraad dat dit dus een ideale wedstrijd bleek te zijn geweest om weer even in het wedstrijdritme te komen en lekker te kunnen voetballen.

Al snel in de tweede helft lag de eerste goal in het net. Binnen 5 minuten wist Milady van Dalen, op aangeven van Sabrina van Nuil, de score te openen. Hollandscheveld was in alle opzichten sterker dan de thuisploeg, maar toch was het Steenwijkerwold dat de gelijkmaker wist te maken. De dames van Hollandscheveld stopten met voetballen nadat zij het fluitsignaal van het naastgelegen veld hoorde. Van deze verwarring wist de thuisploeg te profiteren. Even was het onduidelijk wat er aan de hand was, maar aangezien de scheidsrechter niet floot bleef de goal ook terecht staan. Maar nog binnen een minuut had Hollandscheveld deze fout al weer rechtgetrokken. Wederom wist Milady de ploeg op voorsprong te brengen, ditmaal op aangeven van Indy Strijker. Maar deze knotsgekke fase van de wedstrijd was nog niet voorbij, want nog geen minuut later stond ook de 2-2 al op het scoreformulier. De vier goals binnen 5 minuten waren een voorbode van meer goals. In de eerste helft wist Hollandscheveld wederom op voorsprong te komen en uit te lopen naar een 2-5 voorsprong. Door doelpunten van Sabrina, Ranoe Vos en wederom Milady, die daarmee haar hattrick compleet maakte.  De tweede helft werd iets minder doelrijk, maar met vijf goals viel er nog zeker genoeg te zien, al duurde het wel even voordat het doel werd gevonden. In dit geval was er een overtreding voor nodig op Milady die daarmee een strafschop verdiende. De strafschop werd gegund aan Marion Nijeveen en zij wist wel raad met dit cadeautje. Na de 2-6 wist de ploeg van Henry Strijker met goals van Milady en Sabrina uit te lopen naar een 2-9 stand. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de wedstrijd wisten zij nog eenmaal tot scoren komen.