Hollandscheveld vr 1- ASV Dronten vr 2

Wedstrijd vol kansen levert weinig doelpunten op…

Het was weer de eerste wedstrijd na de winterstop dus het ging niet allemaal zoals verwacht. De dames van ASV Dronten waren hun shirtjes vergeten, maar gelukkig was Hollandscheveld zo gul om hun uit tenues uit te lenen aan het andere team. De scheidsrechter belde een paar minuten van tevoren af, maar gelukkig wilde Wout Duinkerken de wedstrijd fluiten. Na een wat stroevere start kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Hollandscheveld begon sterk aan de wedstrijd. Sabrina van Nuil plaatste vanuit een vrije trap de bal in het 16 meter gebied en deze belande voor de voeten van Indy Strijker, maar deze poging leverde alleen een corner op. De dames gaven een appèl op hands maar scheidsrechter Wout gaf alleen een corner. Indy Strijker slingerde de bal voor het doel en Claudia Duinkerken wist deze in het doel te koppen en maakte de 1-0. De dames uit Dronten leken na dit doelpunt scherper en zette meer druk op het doel van Hollandscheveld, helaas viel hierdoor ook snel de 1-1. Dronten bleef druk zetten en dit merkte de verdediging van Hollandscheveld, gelukkig was Marion Nijveen scherp en kon zij veel ballen wegwerken. Als Dronten dan toch langs haar kwamen, dan stond Janine Robben klaar. Zij heeft deze wedstrijden een aantal mooie reddingen gemaakt en was één op één erg sterk en voorkwam hiermee dat Hollandscheveld op achterstand kwam. In de laatste minuten van de eerste helft kwamen de dames terug en zette meer druk op het doel van Dronten, helaas is hier geen doelpunt uitgekomen.

De tweede begon zoals de eerste was geëindigd, Hollandscheveld zet veel druk maar ook in de tweede helft wisten de dames niet aan scoren te komen. Ook Dronten wist een aantal keren goed druk te zetten maar ook in de tweede helft was de verdediging van Hollandscheveld scherp. Beide teams waren gedreven om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen en met een 1-1 stand was voor beide teams alles nog mogelijk. Er werd hard gespeeld en de duels waren fel. In de laatste minuten werd er een overtreding gemaakt net buiten het 16 meter gebied van Dronten, helaas werd ook hieruit niet gescoord. Het leverde wel een corner op, deze ging er helaas niet in en leverde de volgende hoekschop op. Dronten beweerde dat het een doeltrap was en er ontstond een akkefietje tussen beide teams, de scheids wilde de wedstrijd hierom staken maar er waren nog een paar minuten te spelen. Na het conflict kon het spel zich vervolgen met de corner. Deze belande op het hoofd van Ranoe Vos en leek in het doel te gaan, deze werd alleen knap gered door een verdedigster van Dronten. Hierna volgde ook het eindsignaal…