Hollandscheveld onderuit in blessuretijd

Hollandscheveld heeft een punt overgehouden aan het duel met SVN ’69. In de 94e minuut kwam de ploeg uit Nijeveen langszij, wat het gelijkspel voor de oranjehemden extra zuur maakte.

SVN’69, dat vorige week nog met ruime cijfers onderuitging tegen Hoogeveen, had iets recht te zetten. Ook Hollandscheveld, dat vorige week nipt verloor van Nieuwleusen, was op jacht naar de eerste punten.

In de beginfase was Hollandscheveld de bovenliggende partij. SVN liet Hollandscheveld het spel maken en de ploeg liet zich ver terugzakken tot de eigen helft. Hollandscheveld had moeite om door het drukbezette middenveld te voetballen en dit resulteerde vaak tot het geven van een lange bal.

In balbezit was Hollandscheveld slordig, hierdoor kwam SVN in de wedstrijd. Nadat SVN twee keer gevaarlijk counterde, leek Hollandscheveld wakker geschud. In de 20e minuut legde van Nuil een vrije bal vanaf de middencirkel panklaar bij de tweede paal, Sikken wist hier wel raad mee en werkte de bal knap tegen de touwen. De bevrijdende 0-1 stond op het scorebord.

Hollandscheveld ging op jacht naar een tweede treffer. Vrieling kwam vanuit het centrum op en verstuurde diagonaal een voorzet richting de tweede paal. Mike wist zijn hoofd tegen de bal te zetten maar kopte naast. Ook Hagen werd 1-op-1 gezet via een lange bal van achteruit, zijn poging ging rakelings over. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam van Lip, een voorzet van Zomer werd knap achterwaarts verlengd met het hoofd maar de bal ging over de lat.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was geëindigd; matig voetbal, waardoor er vaak werd gekozen voor de lange bal. Na een uur spelen ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Hollandscheveld kwam onder druk te staan en door eigen slordigheden maakte de ploeg het zich lastig, SVN kreeg een aantal kansen maar Hollandscheveld kwam telkens met de schrik vrij.

De wedstrijd werd feller en door dubieuze  beslissingen van de scheidsrechter raakte Hollandscheveld gefrustreerd, dit kwam het spel niet ten goede. In het laatste halfuur was het voetballen ver te zoeken en werd het een wedstrijd met harde overtredingen. Dit resulteerde dan ook in drie gele kaarten binnen een paar minuten. Tien minuten voor tijd besloot SVN om de laatste man door te schuiven als stormram. SVN werd een aantal keer gevaarlijk, maar mede door goed keeperswerk van Vos wist Hollandscheveld op de been te blijven. De oranjehemden leken er vandoor te gaan met de overwinning, maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste seconden van de speeltijd kwam SVN nog een keer met man en macht naar voren. Een voorzet vanaf rechts werd verkeerd ingeschat door de defensie van Hollandscheveld en SVN wist de bal achter Vos te koppen.

Met een bestolen gevoel verliet Hollandscheveld het veld. Maar gezien het spel dat gedurende de wedstrijd werd vertoond, was een puntje misschien wel terecht. Volgende week staat er een thuis wedstrijd tegen  BSVV op het programma. Om  14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark de Oosthoek.

Man vd wedstrijd: Kevin Span