Hollandscheveld krijgt te weinig in Klazienaveen

Oude voetbalwet doet oranje-zwart de das om

Afgelopen zaterdag toog Hollandscheveld naar Klazienaveen om de degens te kruisen met de nummer twee van de ranglijst. Voor de trainer van oranje-zwart was het weer een hele puzzel om een representatief elftal op de been te brengen, debet hieraan was het paasweekend en een rits aan blessures. Ook Klazienaveen had hier last van en dus ontspon zich op sportpark de Planeet een duel waarin twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Gezien het verschil op de ranglijst mag je dit gerust een pluspunt voor de gasten noemen. Door ontzettend veel strijd en werklust in de wedstrijd te stoppen wist Hollandscheveld, voor de massaal meegekomen supporters, het de thuisploeg heel lastig te maken. Kansen over en weer, maar vooral wilskracht van beide teams om er wat van te maken. De eerste kans van de wedstrijd was voor aanvoerder Kroeze, maar geheel vrijstaand, en bleek even later in buitenspel positie, kopte hij over het doel van Vos. Ook twee corners van Klazienaveen wisten de gasten makkelijk te overleven, maar in de vijftiende minuut mocht oranje-zwart niet mopperen. Een treffer van Brinks werd, overigens terecht, vanwege buitenspel afgekeurd. Hollandscheveld had ook aanvallende intenties, maar een prima aanval over rechts werd door Odink afgerond met een matige voorzet waardoor er geen kans kwam. Net voor het half uur hadden de gasten pech. Na een corner bleef de bal liggen in de zestien meter van de thuisploeg en het was Strijker die zijn voet tegen de bal plaatste. Helaas voor hem belandde de bal op de paal naast de kansloze Verschoor en bleef de 0-1 dus achterwege. Maar de koek was nog niet op in de eerste helft. Eerst liet Vos zijn klasse weer eens zien door een poging van good-old Bloemberg uit zijn doel te ranselen en even later kopte Olde een vrije bal van Snippe over het doel van Verschoor. Dat Kroeze een verwoestend schot heeft bleek toen hij van de rand zestien het doel van Vos onder vuur nam, maar de keeper van Hollandscheveld stompte de bal vakkundig uit zijn doel.Ook Snippe kreeg nog een grote mogelijkheid, maar de razendsnelle aanvaller werd in de counter dusdanig gestoord door een verdediger van de thuisploeg dat zijn schot voorlangs ging. De volgende kans was voor Brinks. Mol stapte verkeerde in en de rappe aanvaller kon alleen op Vos af. Gelukkig voor de gasten bleef hij ook deze keer fier overeind. De laatste opwinding voor de rust was een vrije bal van Strijker, maar de middenvelder plaatste de bal net over de lat van Verschoor. Na rust eenzelfde spelbeeld, kansjes over en weer echter de voorwaartsen hadden het vizier nog niet op scherp staan. De eerste levensgrote kans was voor Habbing, maar Vos tikte de bal op fabuleuze wijze naast zijn doel. Dat Hollandscheveld niet onder deed voor de thuisploeg bleek even later toen Odink op rechts werd weggestuurd. Diens voorzet belande op het hoofd van Olde, maar in plaats van binnen te knikken op twee meter van de doellijn verdween de bal naast het doel. Hier had Hollandscheveld zichzelf moeten belonen voor de goede wedstrijdinstelling. Met nog een kwartier op de klok hielden Span, bal van de lijn, en Vos, riskeerde lijf en leden, de gasten in de wedstrijd met twee prima reddingen. Helaas sloeg ook in deze wedstrijd het blessurespook weer toe en daar waren T. Koopman en Odink het slachtoffer van. Zij werden vervangen door L. Hagen en Kiers. Ook van Eck verliet het veld voor R. Koopman. Dat het dan even niet goed staat bleek na de wissel van Kiers voor Odink. Klazienaveen kreeg een vrije bal te nemen ter hoogte van de middenlijn en de bal werd naar voren gerost. Met veel geluk kwam de bal voor de voeten van Kroeze en die haalde verwoestend en doeltreffend uit, 1-0. Met nog een kleine vijf minuten te gaan bleek het een onmogelijke opgave om de stand nog gelijk te trekken voor Hollandscheveld. Dus deed een aloude voetbalwet weer eens van zich gelden. Als je onderin staat valt het kwartje net verkeerd. Wat rest is het goede gevoel voor de oranje-zwarten die ziel en zaligheid in de wedstrijd gestopt hebben. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Vitesse ’63 en zal men weer dezelfde energie in de wedstrijd moeten stoppen om tot een bevredigend resultaat te