Hollandscheveld geeft zege uit handen

Hollandscheveld geeft zege uit handen

Derby eindigt onbeslist

SCN voetballend bovenliggende partij
Afgelopen zaterdag stond niet alleen de derby tegen SCN op het programma in Nieuwlande, maar ook een topper tussen de nummer vier en de nummer twee van de vierde klasse F.
Waar Hollandscheveld na de eerste helft op weg leek naar een zege, bleken de dode spelsituaties de ploeg van trainer Koning de das om te doen voor wat betreft de winst.
Uiteindelijk mocht Hollandscheveld de handen nog dichtknijpen met een punt.

Snelle achterstand Hollandscheveld
Zoals menig supporter van oranje-zwart weet zijn de wedstrijden tegen SCN nooit een abc-tje voor het eerste elftal van Hollandscheveld. Zo bleek ook afgelopen zaterdag. Trainer Prins van SCN heeft een prima voetballende ploeg en waar ze kunnen trekken ze onder andere via de razendsnelle Veldhuis ten strijde.
Uit een van de eerste aanvallen kreeg men een corner en werd de kwetsbaarheid van gasten deze middag snel duidelijk. Kuiper had weliswaar Oelen in zijn rug, maar de verdediger liet zich simpel verschalken en gaf Kuiper de ruimte om de 1-0 binnen te werken.
Meteen na de aftrap leek Strijker de 1-1 aan te tekenen, maar de deze middag onnavolgbare scheidsrechter Hein keurde de treffer vanwege duwen van Strijker af.

Achterstand omgezet in voorsprong
Wie dacht dat door deze opsteker SCN rustig achterover ging leunen en gokken op de counter kwam bedrogen uit. Men bleef waar het kon de aanval zoeken om de score te verdubbelen, maar had deze middag buiten van Eck en Zomer gerekend. Beide vleugelaanvallers hadden een zeer groot aandeel in de drie treffers. Eerst was het, de moeizaam aan de wedstrijd begonnen, van Eck die aangespeeld werd aan de zijlijn en zich de tegenstander van het lijf hield. Zijn voorzet bereikte Strijker en hij tilde de score naar 1-1. Iets na het half uur was het weer van Eck die een prima voorzet gaf op de geheel vrijstaande Zomer en hij wist wel raad met dit buitenkansje, 1-2. Waar SCN de 2-2 voor het inkoppen had, bal ging over, was het Hagen die de stand voor rust, na een werkelijk prachtige aanval via Koopman, de Jonge, Strijker en Zomer, op 1-3 zette.
Waar SCN een megakans liet liggen op de 2-3 had van Eck de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar hij prikte de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Hollandscheveld geeft niet thuis
Na rust ging SCN door waar het gebleven was, namelijk zeer verzorgd voetbal spelen en Hollandscheveld liet zich achteruit drukken, waarbij men vergat de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Het was te gezapig en men betaalde daar een dure les voor in de tweede helft.
Al binnen het kwartier werd het 2-3. Kuiper kreeg op vijfentwintig meter voor het doel een vrije bal te nemen en hier zag Vos er niet goed uit. Hij tikte de bal weliswaar op de paal, maar gaf hiermee Veldhuis de kans te scoren terwijl de verdediging niet thuis gaf en Veldhuis te veel ruimte gaf.
Nog voor het half uur werd het gelijk. Weer was het een dode spelsituatie en Bruinsma kon de bal achter een kansloze Vos koppen.

SCN draait het om
Wie dacht dat de gasten nu beter zouden dekken bij dode spelsituaties kwam bedrogen uit. De volgende corner was het weer raak. Nu was het aanvoerder Elema die geheel vrijstaand de 4-3 tegen de touwen kopte. Nauwelijks een minuut later was het gelijk. De prima ingevallen Dekker verzond een voorzet die in tweede instantie opgepikt werd door Strijker en hij stiftte hem prima binnen. Echter tot ontzetting van de spelers en supporters van Hollandscheveld ging de vlag in de lucht voor buitenspel.
Ondertussen was aanvoerder Mol naar de frontlinie gestuurd en dit zette zoden aan de dijk.
Hij werd aangespeeld, nam de bal voortreffelijk aan en stuurde Hagen diep. Die kon zo doorlopen en schoof de 4-4 onder de uitkomende keeper door.

Eerste periode nog niet uit het zicht
Als men na de eerste helft kijkt had Hollandscheveld moeten winnen, maar uiteindelijk mag men de handen dichtknijpen met een punt.
Door het gelijke spel van Borger tegen VAKO en het verlies van SJS tegen Wildervank heeft Hollandscheveld nog steeds zicht op de eerste periode. Volgende week ontvangt men Wildervank en speelt koploper Borger de kraker uit bij SJS.
Winst is sowieso noodzakelijk voor de mannen van Koning om aanspraak op de periode te kunnen maken, maar dan zal men wel betere afspraken moeten maken bij dode spelmomenten om zichzelf niet in de voet te schieten.

 


11 nov 2023
4
-
4
SCN 1
VS
Hollandscheveld 1