Henk Bijl en Lena Bijl-Stevens zestig jaar getrouwd

Henk Bijl en Lena Bijl-Stevens zestig jaar getrouwd

Voor het eerst in het bestaan van de huidige PR komt er een artikel over een bruidspaar op de site van vv Hollandscheveld te staan.

Liefde op het eerste gezicht: toen Henk haar in Hoogeveen in het vizier kreeg, was hij verkocht (en nu zijn ze 60 jaar getrouwd)

Hoogeveen - Het was ergens halverwege de vorige eeuw dat Henk Bijl en Lena Stevens elkaar ontmoetten op de Hoofdstraat in Hoogeveen.

Lena was door haar vader gestuurd om een exemplaar van ‘Het Vrije Volk’ op te halen, toen Henk haar in het vizier kreeg.

Hij was meteen gecharmeerd van de mooie Lena en vroeg of hij met haar mee mocht fietsen naar haar huis aan het Noord in Noordscheschut. De klik was wederzijds en daarmee het begin van een prille relatie. Deze ‘scharrelderije’ mondde uit in een dusdanig dikke verkering dat de twee tortelduifjes op 16 september 1959 in het huwelijksbootje stapten.

Zwangerschapsuitkering

In de eerste jaren woonden zij naast de molen van vader Bijl, aan Het Hoekje in Hollandscheveld. Toen hun eerste zoon geboren werd, stopte Lena met werken bij de Middenstandsbank. Destijds was zij één van de eersten die gebruik maakte van een zwangerschapsuitkering.

Henk Bijl werkte destijds als vrachtwagenchauffeur bij Seydel, Strijker en Metselaar (voorloper van de DGO). Later kon hij aan de slag bij Alescon, waar hij als werkmeester werkte tot hij 59,5 jaar oud was. Toen mocht hij met vervroegd pensioen.

Tijdens hun huwelijk kregen Henk en Lena vier zoons, die op hun beurt ook allemaal jongens kregen. acht in totaal. Een echt jongensgezin zou je denken. Echter, het tegendeel is waar. Want inmiddels zijn er vijf achterkleindochters geboren en is het zesde achterkleinkind op komst.

Voetbal

Naast het gezin neemt voetbal een belangrijke plek in binnen Huize Bijl. Henk was jarenlang actief bij vv Hollandscheveld, waarvan het trainingsveld vroeger naast hun huis gelegen was. Het fietsenschuurtje werd gebombardeerd als kleedkamer en douchen gebeurde gewoon in huis. Tegenwoordig houdt Lena zich het liefst bezig met lezen, fietsen en televisie kijken. Henk is nog vaak op het voetbalveld te vinden, maar is ook regelmatig met auto en aanhangwagen bij de milieustraat voor het afleveren van een vrachtje van kinderen en/of kleinkinderen.

Hun diamanten huwelijksfeest is gevierd op hun trouwdag bij partycentrum Schoonhoven in het gezelschap van familie, vrienden en buren.