Geweldig laatste optreden 2e elftal

Geweldig laatste optreden 2e elftal

MSC 2 - VV Hollandscheveld 2 

Opstelling:
Nick ter Steege; Patrick Bruins, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Nick Steenkamp; Brian Okken, Joris Snippe, Aron Bijl; Hans Zomer, Bas Tichelaar, Tom Kuik. 

Wissel: Rob van Eck, Tim Vos, Aron Meekhof.

Vandaag de laatste wedstrijd van dit seizoen uit bij MSC. De thuiswedstrijd die bij iedereen nog in het geheugen geschrift als een wedstrijd onder valse voorwendselen vanuit MSC. Vlak voordat deze wedstrijd begon was het sfeertje al behoorlijk heet en dat terwijl het al heet genoeg was door het prachtige weer. Dit keer geen spelers die niet mogen meedoen dus kon de wedstrijd op een eerlijke manier beginnen.

´Ons´ 2e elftal was zeer goed bezig aan een prachtige 2e seizoenshelft met 6 wedstrijden op rij gewonnen en leek zonder enig probleem af te stevenen naar het kampioenschap. Toch kwam er helaas een kink in de kabel en werden de laatste paar wedstrijden heel lastig waardoor Borger 2 ook opeens weer mee doet om het kampioenschap. De spanning is dus weer helemaal terug in de competitie. Wil Hollandscheveld nog een goede kans maken op de titel dan moet er vandaag gewonnen worden en hopen dat Borger ergens punten laat liggen.

Deze wedstrijd zou voor Hollandscheveld een prachtige wedstrijd worden. Het weer zat ook heel goed mee aangezien de zon heerlijk aan het schijnen was en de temperatuur flink gestegen was. Hollandscheveld nam al gauw het initiatief met gelijk hoog druk zetten op MSC. De thuisploeg had het daarmee moeilijk en kwam lastig aan het voetballen toe. De snelle 0-1 was dan ook dik verdiend voor Hollandscheveld. Bas Tichelaar die net over de middellijn de bal goed onderschepte en daarna op zijn eigenaardige manier een soloactie maakte kwam oog in oog te staan met de keeper en niet faalde. Vlak hierna was het Hans Zomer die zijn 1e van de middag aantekende. Tevens het mooiste doelpunt van de middag. Hans pikte de bal op aan zijn linkerkant en zoals vaker dit seizoen dribbelde hij naar binnen en schoot de bal over de keeper in de lange hoek. 0-2 voor Hollandscheveld en dit zou wel eens een lange middag kunnen worden voor MSC die tevens ook een koekje van eigen deeg krijgt gezien de heenwedstrijd. Het elftal van Hollandscheveld begon steeds beter te spelen en te combineren. MSC kreeg het steeds moeilijker want zowel achterin als op het middenveld met de combinatie onze aanval zaten de heren van Tibben/Ten Caat er kort op. Nick ter Steege die niet heel veel te doen kreeg mocht toch een keer optreden. MSC kwam er 1 keer doorheen maar door goed keeperswerk door snel uit te komen wist MSC niet te scoren. De hoofdrol werd al weer snel gepakt door Bas Tichelaar want hoewel het hele elftal goed speelde prikte Bas nog 2 doelpunten erbij en komt zijn totaal op 3 doelpunten van deze middag. 0-4 bij een half uur spelen is een knappe voorsprong en de koek is nog lange niet op. Joris Snippe die terug komt van een blessure zou een half uur spelen deze middag maar vanwege dat hij goed speelde en om hem heen ook goed samenspel gespeeld werd kon hij de gehele 1e helft volhouden en met rust mocht hij genieten van zijn welverdiende rust. Er werden hierna nog 2 doelpunten voor rust ingeprikt en die kwamen op rekening van Gerrit Vrieling die een vrije bal zeer mooi in de lange hoek krulde en Tom Kuik mocht zijn goede optreden ook bekronen met een doelpunt. Een heerlijke ruststand van 0-6 doet recht aan het vertoonde spel aan de kant van de oranjehemden en laten daarmee ook zien dat ze terecht bovenaan staan.

De 2e helft kreeg een iets anders spelbeeld. Zoals vaak met een grote ruststand komt er een beetje gemakzucht in het elftal en kwam daardoor moeilijker aan voetballen toe. MSC die de touwtjes op sommige punten wat meer in handen kreeg werd af en toe nog zeer gevaarlijk voor de goal van Nick ter Steege. Hoewel Hollandscheveld eigenlijk een snel doelpunt nodig had om weer in de flow te komen kwam dit ongeveer 10 minuten na rust toen Hans Zomer weer op avontuur ging en daarna oog in oog kwam met hun keeper. Hans faalde niet en schoof de bal heel rustig in de linker benedenhoek en hiermee ook onhoudbaar voor de keeper. MSC leek ook sterker te worden maar Hollandscheveld nam zichtbaar gas terug en het warme weer eiste zijn tol en hier leek MSC in de 2e helft beter mee om te gaan. De grootste kans aan de kant van MSC was zelfs niet besteedt voor de zwart-witten. Een flinke uitbraak kwam terecht bij een 1 op 1 met Nick ter Steege die goed lang bleef staan en de aanvaller hierin faalde om te scoren en de pogingen hierna belandde de bal uiteindelijk hoog in de bomen. Het zat MSC ook niet mee maar Hollandscheveld zat in de gevaren zone want de 0 houden zou ook wel heel fijn zijn en al helemaal met een 0-7 voorsprong. Het slotakkoord was wederom voor Hans Zomer die samen met Bas Tichelaar zijn 3e van de middag mocht maken. Hollandscheveld kreeg weer wat meer de overhand en hoewel Hans onhoudbaar is voor elke tegenstander was hij ditmaal weer op de brommer en sneed naar binnen om vanuit randje 16 meter de bal in de rechterhoek te prikken en hiermee de 0-8 op jet bord zette. Het einde van de wedstrijd kwam zeer nabij en met deze heerlijke laatste wedstrijd met zo’n uitslag kan de competitie heerlijk afgesloten worden. Vandaag is het ook de laatste wedstrijd voor Nick Steenkamp en Tim Vos want die stoppen beide met voetbal en Gerrit Vrieling speelde hiermee ook zijn laatste wedstrijd voor ‘Ons’ 2e elftal, hij gaat lager voetballen. Speciaal voor deze heren is het des te mooier om het op deze manier af te sluiten.

Nog even over het kampioenschap. Vandaag kon het kampioenschap binnen gehaald worden maar dan moest Borger 2 verliezen. Deze heren speelden tegen Wildervank waar Hollandscheveld afgelopen dinsdag met 2-1 van verloor dus alle hoop was gevestigd op weer zo’n goede wedstrijd van Wildervank maar helaas wisten ze niet te winnen waardoor Borger nog steeds in de race blijft. Het is dus nog steeds afwachten de komende 2 wedstrijden hoe die gaan verlopen.

Aan alle fans die ons een hart onder de riem staken om ons thuis en soms ook uit volgden een grote dank en hopelijk zien we jullie allen volgend jaar weer om er weer een mooi seizoen van te maken.

Man van de wedstrijd: Het team13 mei 2023
0
-
8
M.S.C. 2
VS
Hollandscheveld 2