Finaledag Prent Dorpentoernooi

Finaledag Prent Dorpentoernooi


Protos nieuwe finalist Prent Dorpentoernooi

Voor het eerst meespelen en gelijk de finale halen. Dat overkwam vv Protos uit Steenwijksmoer. Donderdag 15 augustus 2019 schakelde het team van trainer Roelant Kwint de tweevoudig winnaar sc Elim uit. In een enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk 5-2 voor Protos.

De tegenstander voor deze finale, welke wordt gespeeld op zaterdag 17 augustus, moest komen uit de wedstrijd SCN – Noordscheschut. Hier lieten de blauw-witten zien dat men niet voor niets in de eerste klasse speelt. Het versloeg in Nieuwlande het thuisteam SCN, met 0-6.

Sportpark Hollandscheveld als finalebasis…

De finale én de overige wedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Oosthoek in Hollandscheveld. Het is aan vv Hollandscheveld om deze dag te verzorgen. Zij mogen de spelers én supporters een geweldige basis bieden voor een onvergetelijke finaledag. De toegang is ook hier opnieuw gratis. U bent overigens ook deze dag in de gelegenheid om loten te kopen. Hiermee maakt u kans op cadeaubonnen, beschikbaar gesteld door Plus Cappendijck uit Hollandscheveld.

Geen trilogie voor sc Elim…

De strijd om de plaatsen drie en vier is vergeven aan SCN en Elim. De verwachtingen voor Elim waren wellicht iets hoger ingesteld nadat het twee jaar achter elkaar kampioen van het toernooi werd. SCN werd vorig jaar vierde, ook in de strijd om plaats drie en vier, nadat het  verloor van Noordscheschut.

Hollandscheveld en Tiendeveen strijden om de posities vijf en zes. Hollandscheveld, in 2016 en 2017 ook goed voor een vijfde eindnotering, was vorig jaar nog verliezend finalist. Het verloor in 2018 van Elim met slechts 1-0. Tiendeveen doet het nu al beter dan de twee vorige edities dat het meespeelde. Het werd in 2017 en 2018 laatste in de eindstrijd. Het kan zich nu opmaken voor een vijfde plaats, mits het wint van Hollandscheveld.

De laatste twee plaatsen worden verdeeld onder Pesse en HODO. Beide teams spelen al vanaf het begin mee met het toernooi. De zondag afdeling van Pesse haalde in 2016 nog de finale. Het verloor toen van Noordscheschut. In 2017 eindigde het op een vierde en vorig jaar op een vijfde plaats. HODO  had juist een stijgende lijn. In 2016 eindigde het zevende, daarna zesde en in 2018 vijfde.

Prent Penaltybokaal…

De wedstrijden om de plaatsen vijf,-zes en zeven-acht beginnen om 14:00 uur. De strijd om notering 3 en 4 én de finale start om 16:30 uur. Tussen deze wedstrijden door is het aan de jeugd van de deelnemende verenigingen. Zeven jeugdspelers, Tiendeveen speelt niet mee, hebben de afgelopen dagen gestreden in de voorronden van de Prent Penaltybokaal.

De uiteindelijke finalisten zijn Mart Boer namens Noordscheschut, Sem Benjamins namens SCN, Owen Diphoorn namens Elim, Lars Smidt namens Protos, Jasper Schonewille namens Hollandscheveld, Milan Otten namens HODO en Torsen Reinders namens Pesse. De eindstrijd voor de Prent Penaltybokaal zal beginnen om 15:45 uur.

Het complete speelschema is te vinden op de website www.dorpentoernooi.nl

Namens de commissie wensen wij alle teams én de jeugdspelers veel succes en plezier tijdens de finaledag in Hollandscheveld. Op naar een sportieve finale 2019!