Finale Prentdorpentoernooi

Finale Prentdorpentoernooi

Elim - Protos: Uitslag 6-3

Elim  –  Op de finaledag van het Prent Dorpentoernooi nam sc Elim het deze keer op eigen terrein op tegen zondag 4de klasser s.v. Protos. De beginfase was voor tegenstander Protos maar spits H. Klomp wist al gauw een prachtige assist van M. Doldersum om zeep te helpen. Na bijna een kwartier spelen werd een terugspeelbal op keeper M. ten Broeke Protos fataal want dit pakte volledig verkeerd uit en zo zag hij de bal achter zich over de doellijn rollen (1-0). Halverwege deze helft werd er weer een drinkpauze ingelast wegens de zomerse omstandigheden. Veel kansen waren er voor beide ploegen nog niet geweest. M. Doldersum had nog een corner en een vrije trap voor Elim mogen nemen, maar beide zonder het gewenste resultaat.


Uitstekende redding Klijnstra

Na ruim een half uur spelen kon D. Klijnstra met een katachtige actie na een schot van J. Meierink een tegendoelpunt voorkomen. Protos mocht enkele vrije trappen nemen omdat scheidsrechter R. Venekamp regelmatig en consequent de fluit hanteerde. De gelijkmaker bleek dan al snel in de lucht te hangen. Een snelle uitval met een uitgespeelde kans voor B. v.d. Veen zorgde ervoor dat Protos de score vlak voor tijd gelijk trok (1-1). In de blessuretijd wist H. Klomp nog eenvoudig weer de voorsprong te vergroten (2-1).


Wissels na de rust

Na de rust werden keeper D. Klijnstra en B. Koops gewisseld voor T. Duinkerken en B. Doldersum. Spits J. Benjamins zag zijn bal door onderkant lat geblokkeerd na een uitstekende assist van J. Doldersum. Invallende keeper T. Duinkerken mocht direct aan de noodrem trekken na een miscommunicatie in zijn verdedigingslinie. De hierop volgende penalty van B. v.d. Veen werd onhoudbaar door hem ingeschoten (2-2). Even later had H. Klomp de voorsprong terug kunnen pakken maar hij mistte een enorme kans en had vandaag zijn vizier niet op scherp staan. Een teruggekopte bal van Prij uit een corner werd door S. Doldersum binnengeschoten waardoor de stand op 3-2 kwam.

                                                                        

Sc Elim sluitend met winst af

Protos kreeg meerdere vrije trappen te nemen na het begaan van lichte overtredingen van Elim spelers, waarbij het publiek zich hardop afvroeg of het wel vrije trappen waren omdat Elim over het algemeen van een stevig potje mannelijk voetbal houdt. Maar niet getreurd want er werd gescoord aan de andere zijde door H. Klomp, die na een prima pass van M. Doldersum alleen voor de keeper het binnentikken had (4-2). Uit een corner weet M. Koops de 5-2 te scoren nadat de bal door M. ten Broeke en zijn verdediging slecht werd weggewerkt. Met de volgende actie van M. ten Broeke zorgde hij er dan wel weer voor dat spits J. Benjamins niet kon scoren. Uit een corner Meierink weet aanvoerder B. Mittendorf voor zijn team de score weer op een dragelijke 5-3 te brengen. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld maar in de extra tijd weet J. Benjamins toch nog zijn goaltje mee te pikken en sluit Elim het toernooi winnend af met een 6-3 einduitslag. Het kan zo met een goed gevoel aan het nieuwe bekeravontuur beginnen volgens trainer Sikkes.

 

Wedstrijdverloop.

Scoreverloop:  15’ Protos e.d. 1-0, 43’ B. v.d. Veen 1-1,  45’ H. Klomp 2-1, 47’ B. v.d. Veen 2-2, 60’ S. Doldersum 3-2, 69’ H. Klomp 4-2, 79’ M. Koops 5-2, 84’ B. Mittendorff  5-3, 90’ J. Benjamins.

Scheidsrechter: R. Venekamp.

Gele kaarten: Geen.

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 250.

 

Opstelling sc Elim:

D. Klijnstra, S. Doldersum, W. Boertien, R. Prij, B. Koops, M. Koops, E. Njagul, J. Doldersum, M. Doldersum, H. Klomp, J. Benjamins.

Wisselspelers: B. Doldersum, T. Duinkerken.
Noordscheschut - Hollandscheveld: Uitslag 3-1

Voor de wedstrijd lande een helikopter op de middenstip met daarin namens de hoofdsponsor Prent Schoonmaakbedrijf,  Jaap Prent, Martin Prent en Bert van Achteren. Zij overhandigden de wedstrijdbal aan scheidsrechter Henk Boland. Een mooi spektakel. De wedstrijd begon en de eerste kans was voor Hollandscheveld, een schot van Jan Hagen werd  door schut keeper Roy Boertien net over getikt. Daarna was het voor Noordscheschut wel raak, Matthijs Okken maakte de 1-0 met een geplaatst schot vanaf de 16 meter. Noordscheschut had een duidelijk veldoverwicht en enkele corners en vrije trappen waren gevaarlijk. Zeker na een half uur toen keeper Lennard Vos 2x op de lijn moest redden. Hollandscheveld kreeg ook een vrije trap.  Danny Mol liet keeper  Roy Boertien naar de verre beneden hoek gaan om te redden. Ruststand 1-0 voor Noordscheschut. De tweede helft was net begonnen toen een actie van Hollandscheveld keeper Emiel koster, een vervelende blessure opleverde voor de net ingevallen Aaron Boer, hij moest het veld verlaten. Na die actie viel de bal wel voor de voeten van Nick Koster die de 2-0 kon intikken voor Noordscheschut. Beide ploegen wisselden en bij Noordscheschut kwamen Jesse Steenbergen, Jos Kroezen en Rijnald Vos er in. Bij Hollandscheveld kwamen Joris Snippe en Aaron Bijl er in. Na een kwartier in de 2e helft kopt Damian Smand net over. Even later toch de 3-0 voor Noordscheschut. Omdat keeper Emiel Koster niet bij de bal kon, kopte Rijnald Vos de 3-0 binnen. Hiermee leek de wedstrijd op slot. Hollandscheveld kwam toch op 3-1. Uit een snelle uitval kon Merlijn Odink inkoppen na een voorzet van Aaron Bijl. Inmiddels waren ook Tim Vos,  Tom Kuik en Lars Kikkert bij Hollandscheveld ingevallen. In het laatste kwartier kreeg Noordscheschut veel kopkansen. Met name Robin Sikken zette zijn oude club onder druk. Maar Hollandscheveld kon met kunst en vliegwerk de bal steeds weg halen. 5 minuten voor het eind kon Hollandscheveld op 3-2 komen, maar een afstandsschot van Bryan Diphoorn ging over. Een 3-1 terechte winst voor Noordscheschut, en hiermee winnaar van het 5e Prent Dorpentoernooi.           


Helaas een tweede plek voor Hollandscheveld.

Noordscheschut wint met 3-1.
Gescoord door Merlijn Odink

Bekijk de foto's