Dames HZVV maatje te groot voor Hollandscheveld

Hollandscheveld – afgelopen weekend stond het bekerduel tussen Hollandscheveld en HZVV op het programma. Voor het eerst in jaren wist Hollandscheveld door te stromen naar de het de eerste bekertoernooi nadat het in de groepsronde onder andere het tweede team van HZVV met 8-0 wist verslaan. Vandaag staat er echter een ander HZVV op het veld, het eerste team speelt zeer verdienstelijk in de eerste klasse en is een team dat op het veld elkaar ook blindelings weet te vinden. Voor Hollandscheveld, dat twee klasse lager speelt, was het daarom op voorhand eigenlijk al wel duidelijk dat ze het toernooi na een wedstrijd zouden verlaten, maar dromen van een bekerstunt mag natuurlijk altijd.

Aan die droom kwam echter al vrij snel een einde. De eerste helft was nog geen twee minuten onderweg en de 0-1 lag al in het netje. Op dat moment vreesde je voor een grote uitslag, maar toch wist Hollandscheveld de stand nog lang zo te houden. Het spel van Hollandscheveld werd wel langzaamaan beter en wist ook minuscule kansjes te creëren. Duidelijk was wel dat HZVV de beter van beide ploegen was. Het was lastig om de bal over te nemen en als de Oranje-Zwarte dames de bal wisten te veroveren, waren ze die ook vrij snel weer kwijt aan het Rood-Wit van HZVV. Na iets meer dan twintig minuten spelen, zag Hollandscheveld HZVV de score verdubbelen. En vanaf dat moment was het hek van de dam. En kon HZVV uitlopen naar een 0-5 ruststand. Een stand die je op voorhand ook wel kon verwachten. Voor Hollandscheveld was er daarom ook niet veel aan de hand. Wel moest de ploeg van Henry Strijker noodgedwongen van keepster wisselen nadat Janine Robben het veld geblesseerd moest verlaten. In dat op zicht laat dit duel wel zijn sporen na.

Je zou verwachten dat met een 0-5 ruststand HZVV makkelijk richting de dubbele cijfers zou kunnen gaan. Maar de tweede helft stond Hollandscheveld iets beter, ze wisten ondertussen ook dat de overwinning ver weg was en wellicht zorgde dat ook voor meer rust. De ploeg wist de aanvallende impulsen van HZVV beter op te vangen en het lukte ook om iets vaker met de bal op de helft van HZVV te komen, hoewel dat nooit echt gevaarlijk werd. HZVV wist wel te scoren waardoor het lange tijd met 0-6 als winnaar van het veld leek te gaan stappen, maar in de slotfase van de wedstrijd wisten ze toch nog eenmaal tot score te komen en de eindstand op 0-7 te zetten.