Dames Hollandscheveld zijn HZVV wederom de baas

Hollandscheveld – Afgelopen weekend was het dan zover de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen. De tegenstanders Hollandscheveld en HZVV vrouwen 2 kenden elkaar al van de bekerwedstrijd waarin Hollandscheveld met 9-0 te sterk was. In veel opzichten was de wedstrijd van vandaag een kopie van de strijd in de beker, met grote verschil dat HZVV ditmaal wel tot scoren kwam. Maar de eindstand van 9-1 was een juiste weergave van de krachtsverhouding op het veld.

De score werd al vroeg in de wedstrijd geopend door Mylenka Mol, de jonge spits wist binnen 5 minuten de stand op 1-0 te zetten. De score liep vervolgens in rap tempo op, waardoor HZVV moest opassen dat het niet met nog grotere cijfers van het veld zou stappen dan de vorige keer. Want met nog geen half uur speeltijd stond de stand, door doelpunten van Milady van Dalen en Sabrina van Nuil al op 4-0. Vlak voor rust wist HZVV nog iets terug te doen. Met een prachtige goal wisten zij de stand op 4-1 te brengen. Lang kon de jonge ploeg niet echt genieten van deze goal, want nog geen minuut later werd Sabrina in het zestienmetergebied onderuitgehaald waardoor ze middels een penalty de stand op 5-1 wist te brengen.

Dit was ook uiteindelijk de ruststand, maar na rust gingen de Oranje-Zwarte dames verder waar ze gebleven waren. Ranoe Vos mocht de tweede helft doorschuiven naar het middenveld en liet meteen haar kwaliteiten gelden. Met nog geen 10 minuten speeltijd wist zij vanuit de corner van Milady de 5-1 binnen de netten te werken. En een kleine tien minuten later was het weer raak voor Ranoe. Even leek Kristel Faken dicht bij de 8-1 te zijn, maar zij zag haar schot via de bal terug in het veld belanden. Toch zou deze 8-1 niet veel later alsnog vallen en was het Milady van Dalen die haar derde doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Vlak voor het laatste fluitsignaal was het slotakkoord nog voor Ranoe, die ook voor de derde maal wist te scoren. Door deze klinkende overwinning staan de dames nu ook, na 1 speelronde, boven aan in de competitie. Maar dat zegt op dit moment uiteraard nog niets.


5 sep 2023
9
-
0
Hollandscheveld VR1
VS
HZVV VR2
9 dec 2023
14:30
DESZ 2
VS
Hollandscheveld 2