Dames Hollandscheveld starten bekertoernooi met negenklapper

Dames Hollandscheveld starten bekertoernooi met negenklapper

Hollandscheveld – Voor de dames van Hollandscheveld stond afgelopen dinsdag tijdens een mooie zomeravond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op de planning. In Hollandscheveld stond de bekerwedstrijd tegen het tweede dameselftal van HZVV op het programma. Het team van HZVV is een ploeg van vooral veel jonge meiden die dit seizoen de stap hebben gemaakt van meidenvoetbal naar het dames voetbal. Hollandscheveld is op zich ook nog een jonge ploeg, maar speelt al iets langer samen op dit niveau, daarnaast hebben de oranje-zwarte dames met enkele routiniers ook meer ervaring.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het ook snel duidelijk dat Hollandscheveld de bovenliggende partij zou zijn in deze wedstrijd. Met nog geen minuut spelen op de klok resulteerde de eerste aanval van Hollandscheveld al in een corner. Deze was op zich ongevaarlijk maar het was wel de start van een sterke openingsfase. Ondanks de vele kansen wist HZVV met een uitstekende keepster, het doel toch lang schoon te houden. Maar na 20 minuten spelen werd de keepster toch gepasseerd, Sabrina van Nuil wist op aangeven van Milady van Dalen de keepster te omspelen en daarmee de score te openen. Daarna leek Charetha Okken tot driemaal toe de score te verdubbelen. Maar wederom stond de keepster weer in de weg. Bij de derde poging viel de bal voor de voeten van Mylenka Mol, die haar officiële debuut in het eerste van Hollandscheveld maakte, en zij wist wel raad met deze buitenkans en zette de 2-0 op het scorebord. Vlak voor rust zorgde Hollandscheveld aan de hand van een goal van Ranoe Vos, uit een corner van Indy Strijker en de tweede goal van Mylenka dat de ruststand op 4-0 kwam te staan.

Na rust was het spelbeeld niet heel anders en ging Mylenka ook vrolijk door met scoren. In de 61e minuut wist zij haar debuut te sieren door een hattrick te maken. Overigens zou zij uiteindelijk met 4 doelpunten van het veld stappen. Maar voordat zij haar vierde goal zou maken, was het eerst de beurt aan Milady van Dalen die Jolanda Hamstra werd vrijgespeeld en vrije doortocht kreeg naar de 6-0. De 7-0 werd dus uiteindelijk gescoord door Mylenka die attent reageerde op bal die van de paal afketste.  HZVV moest uiteindelijk nog twee keer toe staan dat Hollandscheveld wist te scoren. De 8-0  werd gemaakt door Sabrina. Jolanda wist Sabrina met een steekpas voor het doel te krijgen en zij wist met haar ervaring wel raad met deze goed geplaatste bal. Jolanda zou overigens ook nog op het scoreformulier eindigen. Jolanda wist aan buitenspel te ontsnappen en op aangeven van Iris Bekelaar met een vrije doortocht richting het doel te snellen. De keepster van HZVV probeerde Jolanda nog wel van het scoren af te houden. Maar Jolande dribbelde om de toegesnelde keepster heen en wist in een leeg doel de eindstand op 9-0 te zetten.

5 sep 2023
9
-
0
Hollandscheveld VR1
VS
HZVV VR2