Dames Hollandscheveld geven vervolg aan slechte competitiestart

Hollandscheveld – na de 1-0 verliespartij vorige week in Zwolle, was de verwachting dat afgelopen zaterdag er kansen lagen om drie punten bij te kunnen schrijven. De tegenstander ZVV’56 had nog geen wedstrijd gewonnen en leek daarmee de ideale tegenstander om de dames weer wat vertrouwen te geven. Niets bleek minder waar, de tos werd gewonnen door ZVV en die besloten om van helft te wisselen. Hierdoor kwam keepster Anna Joelle vol in de zon te staan en dat bleek een goede tactische keuze te zijn.

Want op een paar speldenprikken na, was ZVV niet echt gevaarlijk. Toch wisten zij Anna Joelle met een schot te verassen. Anna Joelle zag de bal, ondanks de verblindende zon, net op tijd komen maar kon de bal net niet vangen of over het doel tikken. Gelukkig bood de lat redding, maar dat kon het doelpunt niet voorkomen.  De bal viel namelijk in de voeten van de tegenstanders en doordat de verdediging niet alert genoeg was, stond er na 10 minuten spelen 0-1 op het scorebord.

De Oranje zwarte dames, die vandaag in het zwart in actie kwamen, lieten zich echter niet van de wijs brengen en probeerden zo snel mogelijk de 1-1 te maken. Gezien het spelbeeld zat dit er ook zeker in. Maar helaas waren de dames niet effectief genoeg in de afronding. Met een ruststand van 0-1 ging de ploeg van Jaap Snippe de kleedkamers in. En met die achterstand leek er ook zeker niets aan de hand. Het was wachten op de gelijkmaker. Maar het spelbeeld van de tweede helft leek geenzins op dat van de eerste helft.

In de tiende minuut na rust werd de 0-2 gemaakt en in een tijdsbestek van nog geen twintig minuten keken de dames naar een 0-5 achterstand aan. Drie keer werd de bal van de zijkant voorgegeven en de tegenstander kon de bal telkens redelijk eenvoudig binnentikken. De tegenstanders wisten waarschijnlijk ook niet wat hen overkwam en profiteerde dus maximaal van het slordige spel van de thuisploeg. Een paar minuten voor tijd wist Hollandscheveld eindelijk zelf nog een doelpunt te maken. Op aangeven van Sabrina van Nuil wist Marleen Mens de eer van Hollandscheveld enigszins te redden.

Volgende week spelen de dames tegen Genemuiden, dat 1 punt meer heeft dan Hollandscheveld. Om niet de aansluiting te verliezen is het dus belangrijk dat daar punten gepakt gaan worden.