Dames Hollandscheveld buigen achterstand om in winst

Hollandscheveld – afgelopen weekend mochten de dames van Hollandscheveld FC Assen ontvangen. De tegenstander kent een moeilijk seizoen en heeft nog geen enkele overwinning weten te boeken. Op papier zou dit daarom ook een eenvoudige overwinning moeten opleveren, toch is niets minder waar gebleken. Het waren juist de gasten die een comfortabele voorsprong wisten te pakken. Uiteindelijk wisten de Oranje-Zwarte dames de score recht te trekken en met een 3-2 overwinning van het veld te stappen.

De wedstrijd begon nog wel goed voor Hollandscheveld dat een groot aantal kansen wist te creëren. Het ontbrak echter aan scherpte om de kansen ook om te zetten in doelpunten. En zoals het dan zo vaak is, als jezelf niet weet te scoren, dan valt hij aan de andere kant wel. Al na 5 minuten spelen was het raak voor de gasten.  Waarschijnlijk ook tot verbazing van hun zelf wisten ze 20 minuten later ook de 0-2 te maken.  Maar nog voor rust wisten Sabrina van Nuil en Ranoe Vos de score nog gelijk te trekken. Bij de aansluitingstreffer was het Ranoe dat van afstand een schot waagde. De keepster van Assen wist het schot te blokkeren, maar daardoor wist Sabrina in tweede instantie wel te scoren. De gelijkmaker viel vervolgens in de 37e minuut. Een prima corner van Milday van Dalen werd door Ranoe goed ingeschat en kon de bal daarom ook in het doel koppen. Vlak voor het rustsignaal leek Mylenka de stand op 3-2 te brengen. Ze had de bal voor het intikken, maar schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust was Hollandscheveld de betere van de twee ploegen, maar tot scoren kwamen ze moeilijk. Onder de lat bij Assen stond de keepster meer dan eens in de weg en zij heeft de ploeg zeker lang in de race gehouden. De 3-2 viel gelukkig wel en kwam op naam van Mylenka Mol te staan. Milady, die tevergeefs meerdere pogingen had ondernomen om te scoren, zag dat Mylenka er ditmaal beter voor stond en daarmee stond ze aan de basis van de 3-2. Het was niet dat na de 3-2 het spelbeeld veranderde. Hollandscheveld bleef proberen de score te vergroten, maar bleven moeite houden met de keepster.  Vlak voor tijd leek het nog 3-3 te worden, maar het doelpunt van Assen werd afgekeurd. In eerste instantie was iedereen verbaasd over deze beslissing inclusief de coach van Hollandscheveld. Maar later bleek dat er een aanvallende fout op Keepster, Esmee Nijstad, werd gemaakt. Zij moest het veld, als gevolg van die actie, ook geblesseerd moest verlaten.  Het moet worden gezegd, hier was zeker geen kwade opzet bij in het spel. Maar voor Hollandscheveld kwam het wel goed uit. Toch kan je wel spreken over een terechte overwinning. De ploeg heeft echt hard gestreden om de achterstand om te buigen en de 3 punten waren ook meer dan welkom.