Dames 1 Hollandscheveld onderuit tegen NKVV/Germanicus

Hollandscheveld – na een goede start in het bekertoernooi, stond afgelopen weekend de tweede wedstrijd op het programma. Ditmaal mochten de dames het opnemen tegen het combiteam van NKVV Germanicus. Deze ploeg bleek echter een lastige opstakel te zijn en wist uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen.

Net als vorige week, ontbraken een aantal vaste krachten en was het voor coach Jaap Snippe weer puzzelen hoe hij zijn team liet aantreden. Hij kon in ieder geval wel weer gebruik maken van Kirsten Schonewille die net een week terug is van vakantie. Hij posseerde keepster Anna-Joelle Stadman in de spits en tweede keepster Sanne Snippe kreeg daardoor de kans zich te bewijzen in het doel.

Hollandscheveld leek aardig te starten, gelegenheidsspits Anna-Joelle kreeg na een paar minuten de bal in de zestien en kon klaarleggen om te schieten. Echter maakte ze hierbij gebruik van haar handen en werd om die reden teruggefloten door de scheidsrechter. Daarna ging het spel snel achteruit. Een fout van de keepster leidde vervolgens ook de 0-1 achterstand in. Ondanks het feit dat NKVV/Germanicus de dames op eigen helft wisten te houden, was er namelijk niets aan de hand. Een doeltrap van Sanne viel echter totaal verkeerd en precies voor de voeten van een tegenspeelster. Zij kreeg vervolgens ook nog eens alle ruimte om uit te halen en wist zo de bal in de negende minuut in het net te werken.

Met nog ruim 80 minuten te spelen zou dat normaal gesproken geen probleem moeten zijn voor het team dat een klasse hoger speelt. Echter bleek de eerste helft zeer lastig te verlopen, passes kwamen niet aan en daarmee maakte Hollandscheveld het vooral zichzelf lastig. De tweede helft moest daarom ook compleet anders. De coach bracht Pricilla Knol, die vorige week een goede indruk achterliet als back, in het veld en in de spits werd Anna-Joelle vervangen door Sharon Jansen. Maar na nog geen drie minuten gespeeld te hebben, keken de Oranje-Zwarte dames naar een grote achterstand aan. Een schot van buiten de zestien was voor Sanne, die net iets te ver buiten haar doel stond, niet meer te houden.

Daarna namen de kansen voor Hollandscheveld gelukkig toe, echter had het team moeite om die kansen te verzilveren. In de vijfenvijftigste minuut werd een zo’n kans gekeerd door een verdedigster van de tegenpartij die daarbij haar armen zou hebben gebruikt. De gegeven penalty werd vervolgens door Marjolein Korenhof benut en daarmee zette ze de 1-2 op het scorebord.  Drie minuten later leek de 2-2 te gaan vallen, Sabrina van Nuil ontsnapte aan haar tegenstandster en ging op de keepster af. Deze wist haar doel echter goed te verkleinen en samen met een verdedigster wist zij de rappe aanvaller af te stoppen.

Op een paar korte momenten van NKVV/Germanicus na, was het vooral Hollandscheveld die de bal in bezit hield. Ze waren hard op zoek naar de gelijkmaker en daar waren wel zeker kansen voor, echter wisten de dames deze kansen niet te benutten en daarmee bleef na 90 minuten de stand ongewijzigd  op 1-2 staan.

Doordat NKVV met de winst huiswaarts keert, staan zij nu qua punten gelijk met Hollandscheveld. Maar de Oranje-Zwarte dames staan door een beter doelsaldo op de tweede plaats. Volgende week treden de dames aan tegen d’ Olde Veste, dat door een gelijkspel tegen FC Meppel slechts 1 punt meer heeft dan Hollandscheveld. Er is daardoor dus nog van alles mogelijk wanneer de dames volgende week moeten aantreden tegen de ploeg uit Steenwijk.