VV Hollandscheveld 2 – MSC 2

Opstelling:
Nick ter Steege; Patrick Bruins, Tim Vos, Joshua Oelen, Nick Steenkamp; Aron Meekhof, Brian Okken, Aron Bijl; Hans Zomer, Bas Tichelaar, Tom Kuik.

Wissel: Lars Kikkert, Rob van Eck, Tom Kuik.

Dit weekend staat MSC 2 op het programma. Het is een heerlijke zonnige dag om een heerlijke pot voetbal op de mat te leggen. De afgelopen wedstrijden waren niet geheel makkelijk. En dat konden we vorige week ook zien in de uitwedstrijd bij Olympia ´28 in Hasselt. De lastige ploeg die in de thuiswedstrijd met veel pijn en moeite werd verslagen staat er tot op heden niet best voor. De ommezwaai kwam tegen ons met een 2-2 gelijkspel en daarna werd de doordeweekse wedstrijd met 0-8 gewonnen van de ploeg die dit weekend op bezoek komt op ‘de Oosthoek’. Op voorhand kan het een makkelijke wedstrijd worden tegen MSC maar vanwege dat ze vaak personele problemen hebben en hun 1e vrij is kunnen we verwachten dat ze flink aangesterkt richting Hollandscheveld komen.

Hoewel Hollandscheveld sterk bovenaan staat in de 2e klasse komt het deze wedstrijd maar moeilijk aan het voetballen. De veel bewegelijke heren bij MSC maakte het de heren in het oranje knap moeilijk. De beleving aan de bal bij de thuisploeg was ook niet van hoogstaand niveau maar MSC kwam er ook niet echt gevaarlijk doorheen. Dus de 1e helft zou uitmonden in een kleurloze 0-0. Hier en daar kwam Hollandscheveld toch nog gevaarlijk voor de goal van MSC en de grootste kans kwam voor Bas Tichelaar. Na een mooie soloactie moest hij het proberen met links om de bal achter de keeper te verwerken maar helaas ging de bal naast het doel. Een ander moment ging Bas wederom op avontuur maar ditmaal stuitte hij op de keeper. Vlak voor rust kreeg de aanvoerder van MSC nog een rode kaart. Hij maakte een lichte overtreding en daar floot de scheids voor en de aanvoerder was het er niet mee eens en middels voor praten kreeg hij geel en doordat hij niet stopte, terwijl de scheids dit wel aan gaf, kreeg de aanvoerder van MSC vlak hierna zijn 2e gele kaart. MSC kwam met 10 spelers te staan en iedereen wist hierna dat praten kon uitmondden op een prent. Met nog 2 minuten spelen wist Hollandscheveld hier meteen van te profiteren want een lange bal van Tim Vos op Hans Zomer, die perfect op maat kwam, bedacht Hans zich geen moment en schoot de bal meteen vanuit de lucht achter de keeper. Een heel mooi doelpunt wat hierna resulteerde in de rust.

De 2e helft zal een heel ander spelbeeld krijgen. MSC staat achter en dat met 10 man. Hollandscheveld moet iemand doorschuiven om zo het overtal uit te buiten maar moet de verdediging ook in de gaten houden met de snelle jongens voor in. Dus spelen tegen 10 man is niet altijd een voordeel. Dat bleek dan ook snel. De 1-1 kwam gelijk na rust al. Hollandscheveld probeerde gelijk al wat hoger op te staan maar hierdoor kwam er al meteen ruimte achterin. Hierdoor kon de rechtsbuiten gemakkelijk een voorzet geven en vanuit de draai maakte de spits een doelpunt. Dit was zeker niet het beeld wat in de rust geschetst werd. En wat nog veel zuurder is, dat de zwart-witten ook nog de 2-1 maken. Er komt steeds meer ruimte in de rug van ‘ons’ 2e elftal en hoewel Hollandscheveld genoeg kansen krijgen om zelf te scoren doet MSC het vanuit de omschakeling. Hollandscheveld kwam beter uit de kleedkamer doormiddel door beter voetbal te laten zien dan in de 2e helft maar doordat MSC snel de voorsprong pakt dwingt het de thuisploeg om nog meer strijd in de wedstrijd te gooien. De vele kansen waar wij deze wedstrijd helemaal geen geluk mee hebben nekte ons deze wedstrijd. Gelukkig maken we dan toch nog de 2-2 door Rob van Eck. De bal kwam in het centrum door een goede strakke voorzet op Twan te Caat die op zijn beurt de bal goed aflegde op Rob vlak voor de keeper en de spits kon nog net zijn dikke teen er tegenaan zetten zodat de bal langzaam over de doellijn rolde. Hierna was het jagen op de voorsprong een feit. Maar dat jagen zou voor nog meer ruimte zorgen achter de verdediging. Hans Zomer die een grote kans kreeg maar stuitte op de paal en op de keeper. Brian Okken had ook nog een zeer grote kans maar stuitte ook op de keeper en Aron Bijl kon de bal binnen schuiven van randje 16 maar helaas ging die bal net aan de verkeerde kant van de paal voorbij. En als je zelf niet scoort gebeurd het wel aan de andere kant. Wederom een snelle omschakeling waardoor de verdediging van Hollandscheveld te laat komt en met een mooie steekbal werd de ingevallen nummer 10 van MSC weggestuurd zodat hij de bal achter Nick ter Steege schuiven. Hierna was er nog ongeveer 10 minuten te voetballen. Na de goal was MSC helemaal door het dolle heen en trok de doelpunten maker zijn shirt uit wat geel had moeten zijn maar die niet kreeg. De moed zakte bij een ieder in de schoenen maar doordat Hollandscheveld veel veerkracht heeft getoond in de voorgaande wedstrijden moest het deze wedstrijd nog meer veerkracht tonen want het gaat niet allemaal vanzelf. Nick Steenkamp die over rechts erdoor kwam wou de bal in de 16 meter brengen maar de speler die voor hem stond stak zijn arm uit en zou een penalty moeten zijn vanwege een handsbal maar hier liet de scheids gewoon doorgaan tot ergernis van een ieder. Hollandscheveld beleef toch drukken en kreeg een corner. Hans die de bal perfect op het hoofd legde van Tim Vos en op zijn beurt de bal in de kruising kopte. De laatste doelpuntenmaker van MSC had nu weer een cruciale rol en dit maal met de hand want hij tikte de bal uit het doel van zijn hand wat resulteerde in een penalty. De nummer 10 zou hier eigenlijk direct rood voor moeten krijgen maar kreeg hier ‘maar’ geel voor en dit zou dan ook zijn 2e geel zijn vanwege dat hij zijn shirt uit gedaan heeft. Hier heeft de scheids niet goed op geacteerd en bleef MSC met 10 man op het veld staan. Rob van Eck die de penalty nam en geen fout maakte. Snoeihard schoot hij de bal tegen de touwen en de 3-3 was een feit. Aan de kansen te zien was het zeer terecht en verdiende Hollandscheveld meer maar qua voetbal mogen ze met een 3-3 zeer tevreden mee zijn. MSC kon af en toe ook nog er goed uit komen maar kwam niet verder dan een achterbal of tegen onze keeper. Op voorhand kon het kampioenschap volgende week beklonken worden maar door de 2 gelijke spelen komt dit op losse schroeven te staan en kan de vlag nog niet gehesen worden. Er komen nog cruciale wedstrijden aan waar Hollandscheveld de vorm van na de winterstop weer moet oppakken, anders worden het nog zeer lastige wedstrijden.

Volgende wedstrijd is zaterdag 15 april thuis tegen Borger 2. Aanvang 12:30u