2e elftal behoudt koppositie

Opstelling:

Emiel Koster; Patrick Bruins, Tim Vos, Joshua Oelen, Nick Steenkamp; Gerrit Vrieling, Brian Okken, Aron Bijl; Hans Zomer, Twan ten Caat, Tom Kuik.

Wissel: Lars Kikkert, Bas Tichelaar, Ron Meekhof.

‘Ons’ 2e elftal staat er goed voor in de voorjaarscompetitie. Na 2 wedstrijden gespeeld te hebben bezet het de 1e plek met 6 punten. En dat is de verdienste van het hele elftal! We hebben zeker nog heel wat wedstrijden te gaan dus het is nog geen zaak om op een roze wolk te gaan zitten maar vol gas te gaan geven en dat zou vandaag goed kunnen tegen de tegenstander die het altijd lastig heeft op ‘de Oosthoek’. Fit Boys 2 heeft op het thuishonk van Hollandscheveld nog nooit gewonnen en in deze competitie is het niet goed van start gegaan met een flinke 8 klapper in de 1e wedstrijd die verloren ging van Borger en haar 2e wedstrijd bleef het steken op 1 punt tegen MSC. Deze wedstrijd zou de uitgelezen mogelijkheid zijn om het doelsaldo omhoog te krikken, mits het sterk begint.

Hollandscheveld 2 ging met een bepaald doel het veld in en dat was al zeer snel zichtbaar. De tegenstander onder druk zetten en dat resulteerde al snel in kansen. Wij speelden als een team naar voren en dit aanvallende spel zou ook zeer gevaarlijk kunnen worden met de snelle buitenspelers van Fit Boys. De 1e kans kwam op naar van Twan ten Caat. Laatstgenoemde kreeg de bal diep gespeeld en zo sterk dat die is kon hij gemakkelijk zijn tegenstander bij hem weg houden en op het doel afstormen. Helaas mocht deze kans binnen 5 minuten niet resulteren in een doelpunt. Niet veel later kwam er een zeer mooie aanval aan de kant van de oranjehemden. Het doordeweeks trainen op bepaalde situaties en hoe wij willen aanvallen kwam ditmaal zeer goed uit de verf. Een aanval over veel schijven was het Tom Kuik die de bal binnen de 16 kreeg en bezorgde de bal bij de vrijstaande Twan ten Caat die nog even een tegenstander uit speelde en de bal hoog in het doel schoot. De snelle 1-0 was een feit. Fit Boys kreeg zelf ook wat kansjes aangezien dit risicovolle voorwaartse spel van de thuisclub ook een andere kant kent. De groen-gelen probeerden met lange ballen of steekballen om de buitenspelers in stelling te brengen en dit resulteerde in 1 mega grote kans voor Fit Boys. Een corner die goed werd ingekopt maar net nog op de doellijn gepareerd kon worden door meerdere spelers en hierna kreeg Fit Boys de bal ook niet in het doel doordat er met scherp verdedigd werd. De bal kwam hierna uiteindelijk op randje 16 voor de voeten van een speler van Fit Boys die hard afvuurde maar tegen de verdediging stuitte wat resulteerde in een corner. Dit was een groot schrik moment waar Hollandscheveld zeer goed weg kwam. Tom Kuik zou hierna zijn stempel op de wedstrijd drukken want de 2-0 komt eraan. Wederom weer een zeer mooie trainingsaanval over veel schijven. Uiteindelijk wist Gerrit Vrieling de bal voor te gooien op de zeer uitmuntend goed spelende Aron Bijl die op zijn beurt  Tom Kuik bediende met zijn hoofd die helemaal vrij stond en de keeper in het ongewis liet. Het spel hierna ging vaak op en neer en Fit Boys drong Hollandscheveld steeds meer achteruit en het kwam tot steeds meer speldenprikjes maar gelukkig wist de verdediging samen met Emiel Koster dit te pareren. Hollandscheveld kwam uiteindelijk op een riante 3-0 voorsprong nadat Tom Kuik een soloactie was begonnen maar mocht niet verder komen dan randje 16 en werd neer gehaald. De vrije bal was voor Gerrit Vrieling die maar 2 opties kent. Of hard hoog over of snoeihard tegen de touwen. Dat 2e werd ten toon gesteld maar dit doelpunt was nog mooier dan alleen tegen de touwen. Die bal was zo hard geschoten in de hoek van de keeper dat de metershoge keeper alsnog het kijken na had. Gerrit schoot met scherp in de kruising. Dit was de kers op de taart en hiermee zou het klaar moeten zijn. Fit Boys bleef toch proberen om te blijven voetballen en vlak voor rust kwam dan toch hun doelpunt. Waar de verdediging vaak goed staat of goed stapt voor buitenspel was het ditmaal geen goede communicatie en dat resulteerde in een tegendoelpunt. Een goede steekbal vanuit hun middenveld kon de linksbuiten gemakkelijk om Emiel Koster dribbelen en de bal in het doel werken. Een domper voor het 2e elftal want de wedstrijd was dus nog lange niet klaar.

De rust zouden de mannen goed kunnen gebruiken om even de neuzen dezelfde kant weer op te krijgen en dat lukte ook in de 2e helft. Fit Boys ging meer naar voren spelen en Hollandscheveld had het hier ditmaal zeer moeilijk mee en werd meer naar achter gedrongen. De uitspelende ploeg kwam tot een aantal kansjes maar echt gevaarlijk werd het ook niet. Toch wist Hollandscheveld de controle te houden op het middenveld en met name Aron Bijl kwam hier vaak als beste uit de bus. Hoewel Brian Okken en Gerrit Vrieling het harde werk opknapte was het Aron Bijl die de passjes gaf en de makkelijkste oplossingen weet te vinden om de bal in de ruimtes te spelen voor het door voetballen. De genade klap kwam uiteindelijk van Hans Zomer die vaak moeite had met scoren maar ook vandaag het doel weet te treffen. Vorige week in Groningen was hij ook al trefzeker en vandaag met een mooie soloactie over links trof hij doel. Voordat Hans de bal kreeg was het de ingevallen Bas Tichelaar die de bal eigenlijk naar de rechterkant moest spelen waar de geheel vrijstaande Gerrit vrij stond maar hij besloot om de linkerkant te bedienen waar onze rappe Hans klaar stond om een actie te maken. Zo ongrijpbaar als die is voor de tegenstander schoot hij naar binnen met de bal en krulde de bal om de boomlange keeper heen en met scherp schoot hij de 4-1 op het bord. Dit was een belangrijk doelpunt voor de ploeg want Fit Boys is nog steeds niet uitgespeeld. De uitspelende ploeg hielden hun hoofd omhoog en probeerden steeds om de aansluitingstreffer te maken en het kwam steeds dichterbij. Bij Hollandscheveld kwam toch steeds meer de vermoeidheid bij kijken en Emiel zag zijn ploeg steeds dichter bij hem komen. Fit Boys kwam in de 2e helft steeds beter uit de verf en het voetbalde ook beter dan in de 1e helft en dit resulteerde in nog een doelpunt voor de groen-gelen. Een steekbal door het centrum kon niet gestopt worden waar de spits van hun deze kans niet onbenut liet. De 4-2 was hierna een feit en de 4-3 kwam hierna bijna ook op het bord. Het schieten met scherp was niet meer aan beide kanten helemaal op orde en dan bleef het ook bij deze 4-2. Een zeer goede overwinning. Waar het 2e elftal vaak een goede 2e helft speelt was het ditmaal andersom. Desalniettemin blijft het winnen en staat het met 9 punten uit 3 wedstrijden steevast bovenaan. Momenteel staat het 5 punten los en dus probeert het duo Tibben en ten Caat de mannen de goede reeks te laten voortzetten. Het kan een zeer mooie 2e seizoenshelft te worden. Daar hebben we iedereen voor nodig inclusief de steun van alle supporters.

Man van de wedstrijd: Aron Bijl

Volgende wedstrijd is zaterdag 4 maart uit bij Borger 2 in Borger. Aanvang 14:30u