2e beloond zichzelf met een geweldige wedstrijd

The Knickerbockers 4 - VV Hollandscheveld 2

Opstelling:
Nick ter Steege; Nick Steenkamp, Joshua Oelen, Tim Vos, Patrick Bruins; Brian Okken, Joris Snippe, Aron Bijl; Tom Kuik, Luuk van Eck, Hans Zomer.

Wissels: Gerrit Vrieling, Bas Tichelaar, Lars Kikkert.

Er stond weer een jaarlijks busreisje op de planning. De tegenstander van vandaag is gevestigd in Groningen en zoals elk jaar wordt dit met de bus gedaan. De studentenvereniging staan er elk jaar goed op, een lastige tegenstander bleek in eerdere ontmoetingen. Vorige week pakte Hollandscheveld haar 1e 3 punten en vandaag kan het de koppositie al gelijk overnemen aangezien Borger een weekend vrij heeft. Maar dan moet het wel beter voor de dag komen dan vorige week.

Het initiatief lag al gelijk bij Hollandscheveld. De bal lieten ze goed rond gaan en iedereen deed hier goed aan mee. Veel beweging zat er in het elftal van Tibben en Ten Caat en dat resulteerde al snel tot kansen. Hans Zomer was veruit de snelste ten op zichtte van hun achterhoede en dat werd een paar keer ten toon gesteld. Hans wist een paar keer voor de keeper komen met zijn acties en snelheid maar het mocht niet baten. Maar na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben lag het balletje toch in het netje. Nick Steenkamp die een ingooi had vond de vrijstaande Luuk van Eck die gemakkelijk de bal mocht aannemen binnen de 16 meter en geweldig weg draaide bij de tegenstander die er aan gehold kwam. Hierna kon de keeper de bal alleen maar horen zoeven want met dit vlammende en verwoestende schot van Luuk bracht de stand op 0-1. TKB 4 had het zeer moeilijk in het 1e kwartier van de 1e helft en Hollandscheveld had hier meer van moeten profiteren. Hollandscheveld had het te makkelijk waardoor het een beetje in slaap gesust werd en TKB kon nu zelf gaan proberen te voetballen. Vooral Patrick Bruins had het te verduren maar onze linksback bleef gemakkelijk overeind want die had zijn tegenstander in de broekzak. Toch wist TKB af en toe ook een schot te lossen maar Nick ter Steege hoefde niet veel in actie te komen. Het middenveld met Brian, Joris en Aron stond zeer goed en daardoor kon Hollandscheveld vaak onder de druk uit voetballen doordat ook Luuk zeer goed mee deed in de beweeglijkheid en het verdedigende werk. Hans en Tom waren vooral belangrijk in de aanval zo kwam er bijna nog een kans voor Luuk. Nick Steenkamp die de ruimte over de rechterkant goed zag en Hans Zomer die de bal goed mee gaf kon Nick uiteindelijk de helemaal vrijstaande Luuk niet vinden, het was ook twijfelachtig of het geen buitenspel zou zijn. De 1e helft was een goede helft maar in de 2e helft moest er wel meer initiatief genomen worden zoals in de 1e 15 minuten. De terechte 0-1 had ook wel meer kunnen zijn maar dan moet het maar in de 2e helft gebeuren.

TKB begon de 2e helft aan de aftrap en ze proberen steeds de vrij ruimte te zoeken. Het voetballend vermogen wat ze in hun elftal hebben proberen ze zeker te benutten maar doordat ‘ons’ 2e elftal zo goed stond verdedigend kwam TKB er niet doorheen. Zelfde als de 1e helft kon TKB een paar speldenprikjes uitdelen maar heel gevaarlijk kwam het niet voor de goal van Nick ter Steege. Hollandscheveld daarentegen liet TKB voetballen totdat het te dichtbij kwam en nam het initiatief gelijk weer over. Hans Zomer die het vandaag op de heupen had met zijn snelheid en acties, was in de 2e helft ongrijpbaar voor de verdediging van TKB. Het was Nick Steenkamp die Hans Zomer op een geweldige manier bediende. Een lange bal op de vragende Hans Zomer die perfect achter de verdediging terecht kwam met een nog mooiere aanname wist Hans de keeper gemakkelijk te omzeilen en het balletje tegen de touwen te werken. De 0-2 is een feit en het harde werken door de hele ploeg wordt flink beloond. Niet veel later wist Luuk van Eck zijn 2e te maken van de wedstrijd. Bas Tichelaar, die in het veld gekomen was voor Tom Kuik, kreeg de bal op rechts waarna hij op zijn beurt de vrijstaande Luuk wist te vinden. Luuk bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf een meter of 20 diagonaal met binnenkant van de voet beheerst buiten bereik van de keeper tegen de touwen. Wederom een heerlijk doelpunt en waar het in de 1e helft nog knap moeilijk en moeizaam ging voetbalde Hollandscheveld zich overal goed onderuit. De beweeglijkheid bij een ieder kon de oranjehemden de bal gemakkelijk in de ploeg houden. Tim Vos die hierin een belangrijke schakel was samen met Joshua Oelen die vaak moesten instappen waardoor wij weer heerlijk konden door voetballen. Het was een 2e helft om van te smullen. Helaas kwam er toch een klein smetje op de wedstrijd want wederom werd de 0 niet gehouden. TKB die steeds meer begonnen te drukken waar ze konden hebben ze iemand gevonden die niet werd aangepakt op randje 16 meter waarna hij vrij kon uithalen. Ditmaal werd er wel met scherp geschoten. Nick ter Steege die de bal laat zag aankomen kon niet voorkomen dat de bal achter hem terecht kwam. Het zou een grote beloning voor het hele elftal zijn geweest op zo’n goede wedstrijd in het algemeen om de 0 te houden, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd werd hierna echt in het slot gegooid want met de ingevallen Gerrit Vrieling kwam de stand op 1-4. Een aanval over enkele schijven kwam de bal bij Patrick Bruins, die goed mee was gegaan in de aanval, kon op zijn beurt de geheel vrijstaande Gerrit vinden met een zeer leep balletje. Gerrit kon de bal gemakkelijk aannemen en werd totaal niet aangevallen. Met een fijne dropkick had de keeper het nakijken en lag de bal voor de 4e keer in het netje. Hollandscheveld beloond zichzelf geweldig met een zeer mooie en heerlijke wedstrijd. Er zou nog 1 kans komen voor Hans Zomer en dat zou ook tevens de mooiste aanval worden van de dag. Hollandscheveld wist de bal goed te laten gaan en de opening werd dan ook steeds gevonden van links naar rechts en vice versa. Uiteindelijk over veel schijven van achter naar voren kwam de bal bij Aron Bijl die wederom een geweldige wedstrijd speelt. Aron kreeg de bal ter hoogte van de cornervlag en hij kon een hoekschop eraan over houden maar met een geweldige actie had zijn tegenstander totaal het nakijken en stoomde door tot binnen de 16 waar Hans de bal kreeg en nog even de trukendoos opende waarna hij ogenschijnlijk de bal achter de keeper zou werken. Helaas na deze mooie aanval kwam de bal terecht op de paal maar dat mocht de pret niet drukken. Hans zou het veld uiteindelijk verlaten en voor hem kwam Lars Kikkert het veld in die nog een paar minuten mocht meemaken. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen maar 4x scoren is al super goed en al helemaal op de manier hoe het is uitgevoerd. Dit smaakt naar meer en het was een hele fijne terugrit met de bus vol met muziek en gezang.

Man van de wedstrijd: Luuk van Eck

Volgende wedstrijd is zaterdag 11-02-2023 thuis tegen Fit Boys 2 om 12:30.