1e neemt de horde VVAK in de beker

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e zijn 2e wedstrijd in de beker. Na een kort autoritje kwam men in Kerkenveld aan om de degens te kruizen met VVAK. De 5e klasser was het bekertoernooi dramatisch begonnen met een 10-0 nederlaag tegen 4e klasser SCN. Nu kwam dan een 3e klasser op bezoek in Kerkenveld, maar de thuisploeg was van plan om de huid duur te verkopen. Binnen no time kon de hoop op een goed resultaat voor de thuisploeg de prullenbak in. Het was Robin Sikken die binnen 5 minuten tweemaal succesvol afdrukte en het 1e op een 0-2 voorsprong zette.

Wat VVAK ook probeerde het lukte niet echt. Het was Brian Okken die met een lob de keeper van VVAK verschalkte en de 0-3 aantekende. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust was er een kopie van het begin van de 1e helft, maar nu lag de bal binnen een minuut achter Lennard Vos en kwam de thuisploeg terug tot 1-3. Verder was het balbezit in de 2e helft hoofdzakelijk voor het 1e, dit wil niet zeggen dat het voetbal altijd goed was. Echter opnieuw Brian Okken en Robin Sikken tilden de eindstand naar 1-5. Daarmee revancheerde het 1e zich voor de nederlaag tegen vv Staphorst 2. A.s. zaterdag staat de burenruzie tegen SCN uit Nieuwlande op het programma.