1e delft onderspit in doelpuntrijke wedstrijd

Afgelopen vrijdag stonden de eerste wedstrijden van het Prent Dorpentoernooi op het programma in Noordscheschut.

Wederom had de organisatie een prima toernooi op poten gezet en de vele vrijwilligers bij het Prent Dorpentoernooi verdienen niets dan lof.

vv Hollandscheveld - SCN

Na twee trainingen stond de eerste wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Hollandscheveld. In het Prent Dorpentoernooi werd er gestreden op het sportpark van Noordscheschut tegen de buren uit Tiendeveen. Hollandscheveld trainer Kikkert kon weer beschikken over spits Bijl, die na lang blessureleed weer de wei in mocht. Ook kregen nieuwkomers Hartman en Strijker de kans om zich te bewijzen.

De wedstrijd begon rustig. Er werd aan beide partijen ruimte geboden om lekker te gaan voetballen. Na een kwartier spelen nam Hollandscheveld het overwicht. Bijl en Strijker wisten elkaar goed te vinden en dit resulteerde in een paar mooie aanvallen. Er werden een aantal kansen gemist, maar na 25 minuten was het toch raak. Vanuit het middenveld werd Strijker ingespeeld. Hij kaatste uit op Bijl en die stuurde Snippe diep. Snippe gaf op zijn beurt een strakke lage voorzet waardoor Strijker binnen kon tikken: 1-0.

Lang kon Hollandscheveld niet van de voorsprong genieten. SCN kwam beter in de wedstrijd en werd vaker gevaarlijk in de zestien van Vos. Na een halfuur spelen beging Span een overtreding op de achterlijn. De bal ging op de stip en werd kansloos achter Vos geschoten door Jeffrey Marissen. Kort daarna ging de bal voor een tweede maal op de stip. Ditmaal was het Vrieling die een overtreding beging. Het feit dat de overtreding werd ingezet buiten de zestien vond de scheidsrechter geen bezwaar om de bal wederom op de stip te leggen. Ditmaal bracht Vos redding, maar de rebound werd alsnog tegen de touwen gewerkt, opnieuw door Marissen.

Nog voor rust kwam Hollandscheveld langszij. Strijker werd vrij voor de keeper gezet en hij bleef wel erg koel. Met een stift wist hij de doelman te passeren.

In de tweede helft maakte ook ter Steege zijn rentree onder de lat na ruim een jaar blessureleed. Hollandscheveld begon goed aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong. Snippe werd diep gestuurd en kon vrij op de doelman af. Met een lage bal wist ook hij het net te vinden: 3-2.

Daarna zakte de organisatie van de Hollandschevelders in elkaar. Veel slordig balverlies zorgde ervoor dat SCN continu kon counteren. De grote ruimtes die Hollandscheveld tussen de linies hield, werden optimaal benut. Via een knappe combinatie werd de 3-3 binnengeschoten. Vervolgens kon de ploeg uit Nieuwlande nog tweemaal vrij op ter Steege af en tweemaal was het raak. Vooral de laatste goal van Dave Slomp namens SCN was er eentje om in te lijsten. Na een rush vanaf de middenlijn stiftte hij het leer over keeper ter Steege. Eindstand: 3-5.

vv Noordscheschut - sv Pesse

Noordscheschut: Vrijdagavond 9 augustus won Noordscheschut afgetekend van s.v. Pesse. De gastheren, met Robin Sikken 90 minuten lang in de basis, bleken een maatje te groot voor de Pessenaren en wonnen met maar liefst 8-0.Tijdens de eerste ronde van het Prent Dorpentoernooi waren de weergoden de organisatie goed gezind, binnen de kalklijnen regende het echter doelpunten. De gasten uit Pesse bleken bij lange na niet opgewassen tegen de dadendrang de thuisploeg. Ondanks dat er nog maar één keer werd getraind en er lustig op los werd gewisseld.

Van meet af aan deelde Noordscheschut de lakens uit. De thuisploeg dook meteen gevaarlijk op voor het Pesser-doel, maar Jos Kroezen kwam van dichtbij een teenlengte te kort. Met nieuwkomers Marco en Sander Hartman en Robin Sikken binnen de lijnen werd de druk op Pesse flink opgevoerd. In de 5e minuut was het bij de tweede goede mogelijkheid wel raak. Kevin van Dalen tekende met een droge schuiver van afstand de 1 – 0 aan. Hierna mocht Pesse een tweetal corners nemen, maar dit zouden, naar later bleek, enkele van de schaarse wapenfeiten van de opponent blijken. In de 10e minuut werd Nick Koster de diepte ingestuurd, schoof het leer in de voeten bij Marco Hartman, die op zijn beurt beheerst de 2 – 0 op het scorebord bracht. Nadat een kopbal van Sikken van de lijn werd gehaald, was het enkele minuten later opnieuw Hartman die doel trof. Goed voorbereidend werk van Henk Vos stelde Hartman in staat om het speeltuig diagonaal de kruising in te draaien, 3 – 0. Pesse kwam niet of nauwelijks in het spel voor. Gerben Slomp trachtte Wiebe Zinger te verschalken met een sierlijke omhaal, zijn doelpoging stief in schoonheid. In het verloop van de eerste helft waren Sikken , Ton Kamping en Kroezen allen nog dichtbij een treffer, maar zonder resultaat. Tot de 41e minuut, toen Hartman een loepzuivere hattrick completeerde, en op goed aangeven van Koster de 4 – 0 aantekende.

Na rust bracht oefenmeester Marc van Meel vier wisselspelers binnen de lijnen, collega-trainer John Kramer paste twee wissels toe. Het spelbeeld veranderde niet. Noordscheschut combineerde er lustig op los en Pesse was niet bij machte om de thuisploeg aan banden te leggen. In de 51e minuut bracht invaller Danny Kiekebelt de 5 – 0 op het scorebord, na goed voorbereidend werk van de eveneens ingevallen Melvin Mol. Hierna bleef het kansen regenen. Een snoeiharde inzet van Kiekebelt spatte uiteen op de kruising, Mol raakte de paal en Kamping vond de keeper op zijn weg. In de 67e minuut was het een andere invaller, Rijnald Vos, die wél doel trof. Na een voorzet van Koster tekende Vos van dichtbij de 6 – 0 aan. Na deze fase geloofde Pesse het wel en kreeg Noordscheschut tal van mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Inzetten van Mol, Kiekebelt, Hartman en Vos werden gekeerd of niet zuiver genoeg afgedrukt. In de absolute slotfase tilden Vos en Mol de score alsnog naar 8 – 0. Deze treffers dienden slechts voor de statistieken.

sc Elim - sv Hodo

Op de tweede toernooidag van de vierde editie van het Prent Dorpentoernooi speelde sc Elim op de thuis-basis tegen 3de klasser sv HODO uit Hollandscheveld. Met een vreemdelingenlegioen aan spelers voor de neutrale toeschouwer moest succestrainer Benjamins starten aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2019-2020.

Met slechts 6 basisspelers van het afgelopen seizoen werd er met vlagen goed voetbal op de grasmat gelegd. Er waren kansjes over en weer maar beide ploegen konden het net niet vinden of beide keepers deden goed hun werk en hielden zo hun doel schoon. Vooral M. Doldersum liet zich vandaag weer sterk aan de bal zien en zag zijn schoten naast gaan of geblokkeerd worden door keeper M. Pol van HODO. Echter was het HODO dat door een dood spelmoment op voorsprong kwam. De 0-1 van Annen halverwege de eerste helft werd keurig door hem binnengekopt voordat de Elimmer defensie kon acteren uit een hoekschop van Brinkman.

Ook was dezelfde Annen na 5 minuten spelen bijna weer met een kopbal betrokken bij de 2de treffer maar deze keer kon de bal van dichtbij door stand-in keeper Hidding klemvast worden gepakt. Na ruim een half uur spelen hervatte Elim snel het spel met een vrije bal en zo wist J. Doldersum zijn oudere broer te vinden en deze had geen moeite om met dit buitenkansje aan de haal te gaan (1-1). Keeper Pol moest vlak voor de rust nog tot twee keer toe redding brengen op schoten van Y. Benjamins en J. Doldersum maar hij kwam beide keren met de schrik vrij, waardoor er bij de rust met een gelijke stand (1-1) de kleedkamer werd opgezocht.

Na de rust had sc Elim het betere veldspel en overwicht maar wist dit niet in scoren uit te drukken. HODO loerde op de counter en liet sc Elim het spel maken. Bij de aftrap liet de ingevallen keeper Hoorn zich bijna verrassen via een rechtstreeks schot op de goal door M. Doldersum want deze ging maar nipt naast. Even later ging zijn schot diagonaal hard voorlangs na een goede assist van zijn jongere broer. Na een uur spelen was het Annen die ook nu weer vrij kans kreeg om de bal in te koppen maar deze keer vloog hij net over. Aan de andere zijde was het Benjamins die na goed terugleggen vanaf de achterlijn de bal over het doel joeg.

Een raadselachtige bal voor ten Oever werd binnen de zestien meter door de goed leidende scheidsrechter Tramper gewaardeerd op een indirecte vrije trap. Echter met een 10-mansmuur op de doellijn was er voor M. Doldersum geen schieten aan en kon keeper Hoorn de bal gemakkelijk wegstompen. Ook Njagul was dichtbij het scoren maar zag zijn kopbal naar verlenging door Boertien enkele centimeters naast de verkeerde kant van de doelpaal gaan. Vlak voor tijd was het de ingevallen Wagenaar die HODO deed juichen want zijn van richting veranderde schot op de rug van centrale verdediger Veld verdween pardoes achter keeper Hidding (1-2). Hiermee leek het pleit beslecht voor sc Elim en zou het dit jaar genoegen moeten nemen tussen de plaatsen de 5 en 8. Onnodig hinderen bij een vrije bal kostte ten Cate deze middag de eerste gele kaart.

Elim gooide alles op de aanval en ook centrale verdediger Boertien trok mee naar voren ten strijde. Dit gaf veel paniek in de verdediging bij de tegenstander zodat de verre inworp van M. Doldersum in de extra tijd door Y. Benjamins met een lichte touche met het hoofd tot ieders verbazing achter keeper Hoorn verdween (2-2). Scheidsrechter Tramper floot hierna redelijk snel af voor het eindsignaal en zo moest ook deze tweede wedstrijd van vanmiddag door middel van penalty’s worden beslist. Doordat in de penaltyreeks de bal van Smeding over ging en Hidding de laatste van Otten wist te stoppen gaat sc Elim door na een 3-4 overwinning in het Prent Dorpentoernooi.

vv Protos - vv Tiendeveen

Zaterdag 10 augustus stond om 14.00 uur debutant en nieuwbakken derde klasser Protos klaar om tegen routinier Tiendeveen de eerste wedstrijd op het Prent dorpentoernooi te laten beginnen.

Tiendeveen was deze middag geenszins van plan als kanonnenvoer te gaan dienen voor de mannen uit Steenwijksmoer en ging ook voortvarend van start tegen de wat onwennige debutant in het eerste gedeelte van deze tweestrijd. Na 10 minuten spelen waagde Michel Overweg een poging richting het vijandelijk doel. Waar hij misschien voor eigen kans had moeten gaan, legde hij op het laatste moment de bal breed op Robin Soppe die zijn schot gekeerd zag door de prima keepende Sander Lubbers.

Na 20 minuten was het Dennis Spang die onreglementair gestopt werd in het vijandelijk doelgebied van Tiendeveen waarbij scheidsrechter Lubbers niet ander kon dan de bal op de stip te leggen. Dit zou overigens niet de laatste penalty zijn deze dag! Het was aanvoerder Michel Overweg die zijn verantwoordelijkheid pakte en beheerst door het midden inschoot. De ban was gebroken en Protos kwam verdiend op 1-0. Waarschijnlijk was dit voor Tiendeveen het sein om een tandje bij te schakelen en na een prima combinatie werd spits Ismaël Ucan aangespeeld die prima in de rechter bovenhoek 1-1 binnenschoot. Deze stand gaf ook goed de krachtsverhoudingen weer tussen beide ploegen voor rust. Beide trainers gaven ook aan dit toernooi als goede voorbereiding te zien en dat de teams nog niet compleet waren door vakantieperikelen. Dit geeft echter ook weer kansen voor jongens die zich op deze manier in de picture kunnen spelen bij hun vereniging.

Beide ploegen lieten direct vanaf het begin van de tweede helft zien vol voor de winst te willen gaan deze middag, een overwinning betekent immers ook gelijk een plaats in de top 4. Protos werd sterker en Tiendeveen had moeite om van eigen helft te komen door de druk die op hun helft werd gezet. Protos kreeg een handvol kansen, misschien wel de beste door Joost Meijerink die hoog en hard richting Lubbers schoot die met een uiterste sprong redding bracht.

De belegering op het doel van Tiendeveen resulteerde wederom in een penalty die ook wederom werd benut door aanvalsleider Overweg. 2-1 voor Protos.

Tiendeveen ging op karakter en op de laatste benen vol op de aanval. Ismaël Ucan werd aangespeeld en schoot zijn tweede doelpunt knap binnen en Tiendeveen trok zo een gelijkspel naar zich toe, waarbij ze beide kansen zagen om middels penalty’s alsnog de overwinning op te eisen.

Deze penalty’s werden uiteindelijk door Protos beter genomen, die deze serie met 3 tegen 2 won van Tiendeveen.