Zomercolumn Sanne Hamstra-van Der Sleen - Speelster Dames 3

PR: Vertel wie is Sanne?

Ik ben Sanne Hamstra-van der Sleen. Samen met mijn man Koert en onze kinderen Aron (8), Lara (6) en Mila (2) wonen wij in Hollandscheveld. Ik werk als verzekeringsadviseur bij Adviesgroep Mulderij Verzekeringen in Hollandscheveld. Ik woonde hiervoor in Hoogeveen bij mijn ouders. Koert woonde hier al dus toen ben ik bij hem ingetrokken.

PR: Wanneer is voetbal voor jou begonnen? Toen ik 18 jaar oud was ging ik op voetbal, ik woonde nog thuis bij mijn ouders in Hoogeveen. Ik ben bij vv Hollandscheveld gekomen doordat mijn zussen en nichten hier al voetbalden en toen ik een keer had meegetraind vond ik het erg leuk en ben ik ook op voetbal gegaan.

PR: Ben je buitenom dames 3 ook een voetbal genieter?

Ik vind het leuk om af en toe een wedstrijd te kijken bij de dames, maar dat is ook voornamelijk voor de gezelligheid en de bekenden die ik dan zie voetballen.

Koert kijkt wel veel voetbal op televisie en dan kijk ik met een half oog mee, maar buiten het Nederlands Elftal om kijk ik eigenlijk niet echt voetbal op televisie.

PR: Na jaren bij dames 2 te hebben gevoetbald voetbal je nu bij dames 3 hoe bevalt dat?

Afgelopen jaar was natuurlijk geen leuk jaar, we hebben helemaal geen wedstrijden gevoetbald en ook niet getraind. Het 7x7 voetbal vind ik erg leuk, met een gezin is het toch wat makkelijker dat je niet de halve zaterdag meer weg bent. Eerst leek het erop dat ons damesteam komend seizoen niet meer door kon gaan, omdat een aantal meiden zwanger zijn en enkelen zijn gestopt. Gelukkig hebben wij weer meiden kunnen vinden en moet het naar mijn idee lukken komend seizoen. Wij hebben alleen nog geen trainer, dus mocht iemand zich geroepen voelen? Wees welkom!

PR: Wat is je leukste voetbal herinnering?

Dat zijn toch wel de vele feestjes die we hebben gehad. Hutspot, kampioensfeestjes, weekendjes weg. Daar keek ik altijd wel naar uit haha. Het was gewoon altijd één groot feest. Dames 1 en 2 samen was ook een hele leuke en gezellige groep, het was eigenlijk gewoon één geheel en we hadden de grootste lol samen. Elke zaterdag was er feest in de kantine en bleven de dames tot het laatst en daarna gingen we nog geregeld door naar de kroeg.

PR: Wat is je minst leuke herinnering?

Dat ik helaas nog nooit kampioen ben geworden. Wie weet gaat het in de 7x7 competitie lukken, hoewel dat vast anders voelt dan wanneer je op zaterdag voetbalt.

PR: Wat vind je zo leuk aan vv Hollandscheveld?

Het is een gezellige club, je kent een heleboel mensen. Veel vriendinnen van me zijn ook vaak bij de voetbal en iedereen is hier welkom. Ik kom er inmiddels al zo lang, en onze kinderen zijn hier dan ook regelmatig te vinden. Vaak zijn er veel meer kinderen en vermaken ze zich prima met elkaar. Aron voetbalt zelf ook bij HH '97. Wie weet komen onze dochters ooit ook nog wel op voetbal. We zullen het zien.

PR: Wat is jouw favoriete positie op het veld?

Dat is wel rechtsachter, dat is mijn vaste plekje. Met 7x7 lukt dat niet altijd, maar het liefst verdedig ik.

PR: Heb je het EK nog gevolgd? Wat vond je van Nederland?

Ik heb niet echt die technische kennis om daar een goed onderbouwde mening over te geven, maar naar mijn idee waren ze niet keihard aan het knokken om te winnen.

Het is wel jammer dat ze niet door zijn. Bij iedere wedstrijd zaten we met een hele groep samen te kijken en daar kon ik na deze Corona-periode ook wel weer enorm van genieten. De gezelligheid met elkaar miste ik wel.

PR: Zijn er nog dingen die je graag anders wilt zien bij vv Hollandscheveld?

Nee, niet echt. Naar mijn idee is het allemaal wel prima en goed voor elkaar bij vv Hollandscheveld.

PR: We eindigen elke column met een nabrander, wat is de jouwe?

Ik hoop dat we allemaal weer kunnen voetballen aankomend seizoen en er weer wat feestjes georganiseerd mogen worden. Het zou fijn zijn als alles weer open gaat en het weer normaal wordt. Daar gaan we weer van genieten!

Sanne bedankt voor je tijd en dat het een goed seizoen mag worden met dames 3.

Door Nick Steenkamp - 28 juli, 2021
25 sep.