Zaal 3 en Zaal 2 vv Hollandscheveld maken reclame voor het zaalvoetbal

In een zeer goede gevulde sporthal 'de Marke' qua toeschouwers trapten Zaal 3 en Zaal 2 voor de tweede keer dit seizoen af voor een onderlinge wedstrijd.

De wedstrijd zou na afloop worden bestempeld als reclame voor het zaalvoetbal bij vv Hollandscheveld, want beide teams speelden vol voor de winst en maakten er een boeiend gevecht van.

De doelstellingen voor beide teams waren vooraf duidelijk. Zaal 3 moest winnen om de aansluiting bij de bovenste 4 ploegen te houden en Zaal 2 moest winnen om hun hoop op het kampioenschap overeind te houden.

Zie daar de ingredienten voor een prachtige pot zaalvoetbal op een maandagavond in 'de Marke'.

Het werd de avond van de keepers, het houtwerk en Rob van Eck.

Zaal 3 trad deze avond aan met Xander Deuten, Sander Werkman, Alwin de Ruiter, Serwin de Ruiter, Berthil Vos, Patrick Bruins en gastspeler van Zaal 1 Jan Hagen. Zaal 2 trad aan met Bo Blokzijl, Sander Bijl, Jurgen Vos, Rob van Eck, Berjen Koster, Boy Schonewille, Patrick Dekker en Mike de Jonge.

Zaal 3 was vanaf het begin de ploeg die geleerd had van het eerdere verlies en Zaal 2 constant onder druk zette. Zaal 2 wist zich geen raad hoe onder de druk vandaan te komen, dit resulteerde in veel foutieve passes en keuzes. Het was nogal slordig in eerste instantie wat Zaal 2 betrof.

Zaal 3 zat de jonkies dus boven op de huid en dat resulteerde dan ook in de voorsprong voor Zaal 3. Het was Sander Werkman die de verdediging uitkapte en met een geplaatst schot keeper Sander Bijl kansloos liet.

Wat Zaal 2 ook probeerde er lukte niet veel en anders stond keeper Berthil Vos of de verdediging van Zaal 3 treffers in de weg.

Boy Schonewille was de eerste deze avond die het houtwerk teisterde naast Berthil Vos.

Vervolgens is het Zaal 3 die twee keer tevergeefs probeerd de score uit te breiden, beide keren staat keeper Sander Bijl een treffer in de weg.

Vlak voor rust is het Rob van Eck die uit het niets de 1-1 aantekend voor Zaal 2. Keeper Berthil Vos was blijkbaar ergens anders met zijn gedachten, want hij hoorde bal tegen het net slaan en was compleet verbijsterd.

Jan Hagen is de volgende die, dan wel namens Zaal 3, de paal raakt.

In de dying seconds wordt er nog een overtreding gemaakt op Rob van Eck en mag Zaal 2 een vrije bal nemen op een kansrijke positie. Het is Boy Schonewille die voor eigen succes gaat maar de bal beter breed had kunnen leggen op de geheel vrijstaande Berjen Koster en op die manier de muur te omzeilen, in plaats daarvan werd de vrije bal naast geschoten.

De ruststand was dan ook 1-1.

Na de rust krijgt Berjen Koster het op zijn heupen. Eerst treft ook hij de paal en bij een volgende poging stuit hij op Berthil Vos.

Wederom is het Rob van Eck die met een verdekt schot Berthil Vos verschalkt en Zaal 2 op voorsprong zet, 1-2.

Zaal 3 is het even kwijt en met de mooiste goal van de avond zet Boy Schonewille Zaal 2 op een twee goals voorsprong, 1-3.

Zaal 2 wou doordrukken, maar weer is het Berthil Vos die een goal van Berjen Koster voorkomt en zo Zaal 3 in de wedstrijd houdt.

Berthil Vos onderscheide zich nog verscheidene keren alvorens Rob van Eck zijn derde en Zaal 2 vierde treffer van de avond scoort, 1-4.

Gelijk na de aftraf is de spanning echter weer terug als Patrick Bruins de 2-4 in het net jaagt.

Zaal 2 komt via de gevaarlijke Bo Blokzijl in balbezit waarna hij Mike de Jonge aanspeelt, laatstgenoemde zet in 1 beweging Patrick Dekker vrij voor het doel en die maakt simpel de 2-5.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok zet Zaal 3 weer aan. Sander Bijl moet een paar keer flink aan de bak om treffers te voorkomen. De derde treffer voor Zaal 3 valt vijf minuten voor tijd. Het is Patrick Bruins die Sander Bijl weer test, zijn schot wordt ternauwernood gestopt. Maar Sander Werkman frommelt de bal achter de kansloze Sander Bijl, 3-5.

Zaal 3 zou daarna d.m.v. schoten van Jan Hagen nog twee keer de paal treffen, maar aan de stand veranderde niets meer.

Zaal 2 wint, maar Zaal 3 krijgt hiermee eigenlijk te weinig. Over grote gedeelten van de wedstrijd dicteerden zij, maar de paal en Sander Bijl waren een sta in de weg deze avond.

Na het zien van deze wedstrijd kan ik alle supporters van vv Hollandscheveld aanraden om een wedstrijd in de zaal te gaan kijken van Zaal 1, Zaal 2 of Zaal 3. U zult zeker geen spijt krijgen.

Door deze overwinning is Zaal 2 weer medekoploper terwijl we Zaal 3 terug vinden op de 5e plek.

Man van de wedstrijd: Berthil Vos (Zaal 3) en Rob van Eck (Zaal 2)

Op 3 dec.

Door Wout Smit - 04 december, 2018