Vv Willemsoord – Hollandscheveld 1

Klasse verschil na rust in doelpunten uitgedrukt.

Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerronde op het programma. Hollandscheveld toog naar Willemsoord om tegen de plaatselijke voetbalvereniging te spelen. De thuisploeg was het afgelopen seizoen gedegradeerd naar de 4e klasse en moet bouwen aan een nieuwe ploeg terwijl de gasten bijna het complete team van het vorige seizoen nog intact hebben.

Vanaf minuut een probeerde Hollandscheveld de thuisploeg onder druk te zetten, maar in de eerste helft was het tempo veel te laag om de thuisploeg echt onder druk te zetten. Kansen en mogelijkheden kreeg Hollandscheveld genoeg, maar vooral in de laatste fase was men niet nauwkeurig genoeg. Na 15 minuten werd er door de scheidsrechter een drinkpauze ingelast, niet vanwege de warmte, maar de beste man moest op zoek naar zijn reserve fluitje.

Voor trainer Sikkes de kans om zijn team op scherp te zetten. Echter Willemsoord kreeg bijna de mogelijkheid de score te openen, maar D. Mol wist het gevaar te bezweren. Na ruim een half uur spelen werd dan eindelijk de ban gebroken. Na een diepe bal van D. Mol op de Jonge is het M. Snippe die de 0-1 tegen de touwen schiet. De thuisploeg is nog maar net van de schrik bekomen of het staat al 0-2. Ditmaal is het Koopman die diep gaat en D. Mol weet hem perfect aan te spelen. Koopman schiet de bal feilloos binnen. Nog voor rust een ouderwetse scrimmage voor het doel van vv Willemsoord, maar Hagen, M. Snippe en Olde weten de bal niet achter de keeper van Willemsoord te werken. De tweede inzet van Hagen wordt tenslotte door een verdediger van de lijn gekopt. Waar iedereen zich al verzoend had met een 0-2 ruststand was het Hollandscheveld wat nog eenmaal een mooie aanval opzette. Koopman en M. Snippe vonden elkaar in een een-tweetje en het was Hagen die zijn eerste van de middag maakte, 0-3.

Na rust werd het een ware schiettent aan de kant van Willemsoord, de thuisploeg zat er doorheen en wist met kunst en vliegwerk Hollandscheveld van scoren af te houden. De eerste kans was voor Strijker die zijn kopbal echter op de lat uiteen zag spatten. Weer was het een diepe bal die voor gevaar zorgde. Strijker werd diep gestuurd en de keeper van Willemsoord zag geen andere mogelijkheid dan hands te maken net buiten de 16 meter. D. Mol wist wel raad met dit buitenkansje en krulde de bal onhoudbaar over de muur tegen de touwen, 0-4.

Met de wissels Vos, ingevallen voor Diphoorn, en J. Snippe, voor Koopman, bracht trainer Sikkes vers bloed in het team.

De diepe bal werd vaak gehanteerd door Hollandscheveld daar de voorwaartsen de verdedigers veelvuldig de hielen lieten zien. Het was M. Snippe die zijn tweede van de middag aantekende na zo’n diepe bal. Hij omspeelde de keeper en werkte de bal in het lege doel, 0-5. Vooral D. Mol strooide zaterdag met mooie passes en daar maakte Olde dankbaar gebruik van door de 0-6 achter de keeper te werken. Op het idyllische sportpark van Willemsoord waanden de spelers van het 1e zich de tweede helft in een speeltuin. Niet dat alles goed ging deze middag, maar vooral de wil om de thuisploeg onder druk te blijven zetten en op zoek te gaan naar meer kansen en doelpunten moet trainer Sikkes tevreden gestemd hebben. Zo was het D. Mol die na een prachtige aanval over meerdere schijven van afstand de 0-7 aantekende.

Ook Odink betrad het veld voor Strijker en daarmee werd de aanval van weer andere dynamiek voorzien.

Elk foutje in de verdediging werd door Hollandscheveld afgestraft. Het is M. Snippe die Hagen zijn tweede doelpunt van de middag laat aantekenen, 0-8.

De honger naar treffers was hiermee nog niet gestild en het was D. Mol die zijn teamgenoten aanspoorde vooral op zoek te gaan naar meer treffers.

Weer was M. Snippe het eindstation van een mooi opgezette aanval en hij werd deze middag met zijn derde treffer topscorer, 0-9.

Aanval na aanval golfde op het doel van de keeper van Willemsoord af en het bracht de 0-10 op het scorebord. Ditmaal was het Odink die een voorzet keihard tegen de touwen kopte bij de eerste paal. Het slotakkoord was voor Hagen. Vos onderschepte de bal en Hagen lanceerde zichzelf en omspeelde de keeper om simpel de 0-11 te scoren.

Al met al een doelpuntrijke middag, maar laten we niet te euforisch zijn. Het klasse verschil was simpelweg te groot en met komende tegenstanders vv de Weide en VCG in de beker zal men moeten proberen de ingeslagen weg voort te zetten.

Op 3 sep.
Willemsoord 1