Vv Hollandscheveld beloont zichzelf tegen CSVC

Op het kunstgrasveld werd zaterdagmiddag een prima overwinning behaald op CSVC. Met als hoogtepunt de 100e treffer van Robin Bijl in het 1e elftal van vv Hollandscheveld.

Waar afgelopen seizoen nog de overwinning gestolen werd tegen het toen nog ongenaakbare CSVC waren de ploegen ditmaal aan elkaar gewaagd.

De thuisploeg begon voortvarend en het was Roy Strijker die in de openingsfase twee messcherpe voorzetten afleverde. Helaas kon Jeroen Everts niet profiteren daar de verdedigers en keeper van CSVC op hun hoede waren.

Het was de thuisploeg welke de touwtjes in handen nam, maar de gasten lieten zich niet zomaar terugdringen en zij bleven voetballende oplossingen zoeken.

Na een geweldige aanval over Bertin Kiers, Mathijs Snippe en Jeroen Everts gaf de diep gestuurde Jan Hagen een perfecte voorzet af, maar de vingertoppen van de keeper van CSVC brachten redding.

Ook CSVC deed wat terug in aanvallend opzicht en een afstandsschot ging net naast. Ook een gevaarlijke voorzet van de gasten ging voorlangs het doel van Lennard Vos.

In de omschakeling was het Mathijs Snippe die de verdediging van CSVC eruit liep en een voorzet afleverde aan Jeroen Everts, maar laatstgenoemde werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Ook een vrije bal van Thom Koopman leverde slechts een corner op, maar deze werd niet omgezet in een kans.

Het is Mike de Jonge die de wedstrijd openbreekt. Bij zijn afstandsschot ging de keeper van CSVC gruwelijk in de fout en was de 1-0 een feit.

Vlak voor rust de volgende gevaarlijke aanval van de thuisploeg. Jan Hagen wordt diep gestuurd en zijn bal op Jeroen Everts zou de 2-0 betekend hebben, ware het niet dat Jan Hagen onterecht werd afgevlagd voor buitenspel.

Hoewel er na rust veel strijd en passie in de wedstrijd gelegd werd van beide kanten vielen er in het eerste kwartier weinig kansen te noteren.

De eerste mogelijkheid is voor de gasten als een scherpe voorzet ternauwernood naast het doel van Lennard Vos gaat.

Een snelle counter via Mathijs Snippe en Jeroen Everts waarbij Jeroen Everts een prima voorzet afleverde, maar Mike de Jonge kon er net niet bij. Het daaropvolgende schot van Roy Strijker gaat naast.

Even later is het weer Jeroen Everts die Roy Strijker diep stuurt en Mathijs Snippe een niet te missen kans aan bied, maar in plaats van de bal hoog in het doel te werken wil hij hem laag over de grond binnen schuiven. Met een uiterste reflex weet de keeper van CSVC redding te brengen en gaat deze 100% kans verloren.

Ook weet Mathijs Snippe zijn 2e grote kans in de 2e helft niet te benutten.

Daarna is het CSVC welke de thuisploeg terugdringt, maar de verdediging onder leiding van Maykel Mol geeft geen krimp. De enige grote kans van CSVC wordt formidabel onschadelijk gemaakt door de snel van zijn lijn komende Lennard Vos.

Waar Kevin Span en Bo Blokzijl hun tegenstanders weinig ruimte geven proberen de voorwaartsen van CSVC het met afstandsschoten, maar Lennard Vos blijkt een te grote sta in de weg deze middag.

Het is vervolgens Lennard Vos die met een snelle uittrap invaller Robin Bijl aan het werk zet en diens poging is te machtig voor de keeper van CSVC waardoor de 2-0 eindstand op het bord komt te staan. Hiermee was de 100e treffer van Robin Bijl in het 1e een feit.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

Man van de wedstrijd: Lennard Vos

Op 10 okt.