VV Hollandscheveld 2 – Drenthina 2

Nick ter Steege; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Jurgen Vos, Joris Snippe, Berjen Koster, Brian Okken; Jeffrey Mager, Luuk van Eck.

Wissel: Rob van Eck, Jeffrey van der Vinne, Aron Bijl.

Vandaag, zaterdag 23 oktober 2021, vind er een mooie maar lastige wedstrijd plaats. Het is een zeer mooie en lekkere herfstmiddag en ideaal ingericht voor een mooie pot om te spelen en te kijken. Het heerlijke kunstgrasveld ligt er al een tijdje in maar  vandaag konden de speakers ook gebruikt worden waarbij wij lekker gebruik van konden maken.

Gezien het verleden zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Hollandscheveld en Drenthina gooiden nooit hele hoge ogen op de ranglijst maar dit seizoen staat de thuisploeg op de nummer 1 en niet ver daarachter staat de tegenstander. Het is dus een heerlijke wedstrijd om naar uit te kijken en van onderschatting kan niet gesproken worden.

Drenthina begon de wedstrijd zeer goed en liet het balletje makkelijk rond gaan maar heel gevaarlijk voor de goal van Nick ter Steege werd het niet of nauwelijks. Als Hollandscheveld de bal onderschepte en zelf aan aanvallen wou denken kwam het vaak ook niet verder dan de 16 meter in de 1e helft. Beide ploegen waren aan de bal zeer vaardig maar ook vaak erg slordig waardoor het spel op en neer deinsde. Drenthina dacht 1 heerlijke bal in de diepte te gooien maar die werd makkelijk onderschept door Gerrit Vrieling die de bal over de achterlijn wilde laten lopen, toch wist de aanvaller vlak voor de achterlijn de bal te veroveren en plots werd het heel penibel in de 16 meter maar door het goede werk van Nick te Steege in combinatie met de gehele verdediging wisten de groen-witten niet te scoren. Aan de andere kant ging Luuk van Eck er met de bal van door en slalomde met gemak door de defensie heen totdat iemand er genoeg van had en haakte Luuk van achter en hiermee kon de strafschop genomen worden door Patrick Bruins. De 1-0 kon aangetekend worden maar de keeper dacht hier anders over en stopte de penalty, helaas nog steeds de brilstand maar gezien de 1e helft was dat ook zeer verdiend voor beide ploegen. Over en weer kwamen er nog wat kansjes en de grootste kans was nog voor Jurgen Vos die een mooie bal van Berjen Koster aangereikt krijgt maar ook dit schot mocht niet de touwen raken.

2e helft kwam Drenthina weer goed uit de startblokken en het 1e kwartier was dan ook voor de uitspelende ploeg. Mede door het goede verdedigende werk van de thuisploeg en door het goede keeperswerk van Nick ter Steege, die ons een aantal maal uit de brand heeft geholpen door zeer goed te acteren, konden we nog steeds de nul houden. Berjen Koster die geblesseerd het veld moest verlaten werd vervangen door het talent Aron Bijl. Ook in de 2e helft waren er van beide kanten alsnog te veel balverlies waardoor het nog niet echt gevaarlijk bleek te gaan worden. Met onze tandem op het middenveld met Joris Snippe en Brian Okken die zich het snot voor de ogen lopen de gehele wedstrijd konden we ook steeds blijven voetballen en proberen gevaarlijk te worden. Uiteraard kwamen die kansen ook nog wel. Een voorzet van Nick Steenkamp op Luuk van Eck ging te ver over Luuk heen, Rob van Eck die in het veld is gekomen voor Jeffrey Mager die 1 op 1 kwam met de keeper maar de teen raakte van de keeper waardoor de bal er niet in vliegt, Brian Okken die van randje 16 net de bal niet binnen de palen kreeg. Zo kregen wij als koploper toch nog enig wat kansjes om de score te openen. Daarentegen kreeg Drenthina ook aardig wat kansjes maar elke keer stond daar Nick ter Steege als een beer te keepen. Hierbij kwam de eindstand op een 0-0 wat uiteindelijk ook een terechte uitslag is gezien het spelbeeld. Hierdoor zijn we na 4 gespeelde wedstrijden de trotse koploper met 10 punten van de 2e klasse.

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd is op donderdag 28-10-2021, thuis tegen CVVO 2 om 20:00u.

Op 23 okt.
Drenthina 2