Vv Hollandscheveld 1 – vv de Weide 1

Neutrale toeschouwer grote winnaar

Afgelopen zaterdag werd de tweede ronde in de bekercompetitie afgewerkt.

De KNVB had in al haar wijsheid besloten om competitiegenoten Hollandscheveld en de Weide bij elkaar in de poule te stoppen en dus was dit voor beide trainers een mooie wedstrijd om te kijken waar men stond ten opzichte van elkaar.

Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en dus zou de winnaar van deze wedstrijd verzekerd zijn voor de volgende ronde, zie daar een mooie uitdaging voor beide teams.

Hollandscheveld, welke aantrad in hun nieuwe tenue, wilde de aanwezige toeschouwers vanaf het begin vermaken, maar de Weide was niet in de auto gestapt om zich zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. Er ontspon zich dan ook een boeiende wedstrijd waarbij de neutrale toeschouwer de grote winnaar was na afloop van de wedstrijd.

De eerste echte kans was voor Hagen na zwak uitverdedigen van de Weide, maar hij zag zijn poging in schoonheid stranden. De volgende duit in het zakje was van de Weide. Na een prima aanval over meerdere schijven kregen ze een vrije bal die net overgeschoten werd.

Na een klein kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Een mooie aanval werd door Odink tot assist gepromoveerd en de Jonge tekende de 1-0 aan.

Daarna was het Vos die zijn ploeg op de been hield. Een vrije bal van de Weide werd door hem uit de kruising getikt. De gasten kregen langzaam maar zeker de overhand en hadden pech dat paal en lat een treffer in de weg stond. Vos was in die fase een grote sta in de weg voor de Weide, want hij wist met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon te houden.

Het was vervolgens Snippe die Hollandscheveld op 2-0 had moeten zetten, maar hij scoorde niet. Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart. Eerst was het Greving die beide teams op gelijke hoogte zette en in de dying seconds was het wederom Odink die een assist op Olde binnen gewerkt zag worden, 2-1.

Na rust vloog Hollandscheveld uit de startblokken en het was Olde die Hagen in staat stelde de 3-1 aan te tekenen. De Weide probeerde de bakens te verzetten en werd beloond voor haar inzet doordat Greving zijn tweede van de middag scoorde. Hollandscheveld drong weer aan en kreeg net buiten de zestien meter een vrije bal te nemen. Mol nam plaats achter de bal en scoorde op fraaie wijze de 4-2. Even later had Hagen zijn team kunnen helpen door de grote kans die hij kreeg te scoren, maar het was de Weide welke in de omschakeling bijna scoorde.

De Weide ging opportunistischer spelen en een lange bal verraste de verkeerd staande verdediging, waarna Blankestijn de 4-3 binnenkopte. De Weide rook bloed en gaf alles om de gelijkmaker te produceren. Het was Koekoek die aan het einde stond van een mooie aanval en Vos kansloos liet, 4-4. Hollandscheveld gaf het daarna compleet weg door op het middenveld onnodig balverlies te leiden en in de omschakeling was het weer Koekoek die zijn ploeg de overwinning schonk, 4-5.

Na een enerverende wedstrijd trok vv de Weide aan het langste eind en mag Hollandscheveld zich gaan richten op de competitie. Voor beide teams wacht echter eerst nog een wedstrijd in de beker.

Bekijk de foto's

Op 10 sep.