Vrouwen 2 knokt zich langs vv Beilen-cvv Fit Boys Vr.1 en is koploper

Gisteren was het mee blijven doen om de bovenste plekken of een stapje op de plaats maken voor beide ploegen. Zowel Vrouwen 2 als de gasten hadden tot gisteren 4 wedstrijden gespeeld en ze alle 4 gewonnen. Slechts op doelgemiddelde stonden de gasten op plek 2 en Vrouwen 2 3e op de ranglijst. Het was dus niet zomaar een wedstrijd, het zou om de koppositie kunnen gaan daar koploper HOC Vr.1 naar de nr.4 op de ranglijst Fc Klazienaveen Vr.1 moest.

De hele week werd er goed getraind, maar toch moest trainer-coach Henry Vos deze zaterdag wederom wat omzettingen maken.

Verschillende dames waren afwezig omdat ze moesten werken of andere verplichtingen hadden. Het was een hele puzzel om toch weer te starten met 13 dames deze middag.

De gasten uit Beilen gaven van meet aan druk op de verdediging van Vrouwen 2. Maar doordat de dames positioneel goed stonden, en ook bereid waren een stap extra te zetten voor elkaar, kregen ze niet echt gevaarlijke kansen.

Vrouwen 2 kwam op een zeker moment steeds beter in het spel en kreeg ook verschillende kansen, maar tot scoren kwam geen van beide ploegen.

Tot zo'n 25 minuten voor rust bleef dit zo en toen werd er toch gescoord door de gasten, 0-1. Hoewel de grensrechter van vv Hollandscheveld terecht vlagde voor buitenspel werd de treffer toch goed gekeurd. Zolang de scheidsrechter niet fluit en het anders ziet kan je maar 1 ding doen als ploeg zijnde namelijk de bal pakken en er niet te lang bij stil blijven staan.

Vrouwen 2 bleef gewoon voetballen, want beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Zo bleek ook door een snelle uitbraak op links. Denise Bremer werd de diepte ingestuurd en van achteren aangetikt op het randje van de 16 meter.

Het was, net als vorige week bij sv Hodo, Sharon van Dalen die een scherpe vrije trap voor het doel bracht en hier wist Kimberly de Jonge wel raad mee. Zij bedacht zich niet en schoot de bal tegen de touwen, 1-1.

Op dat moment ook terecht stand gezien het spelbeeld van de 1e helft waarin 2 ploegen nagenoeg gelijkwaardig waren.

Met nog 5 minuten te spelen voor de rust kwam keepster Gerda Boertien goed uit en onderschepte de bal, maar daarbij raakte ze ook licht geblesseerd aan haar knie.

Tot de rust kwam er geen verandering meer in de stand en scheidsrechter Vrieling stuurde de dames naar 45 minuten richting de kleedkamers en de thee. In de rust werd er snel gehandeld, want keepster Gerda Boertien bleek toch niet verder te kunnen spelen. Daarom werd de keepster van MO17 gebeld en gevraagd of ze snel kon komen om te keepen. Anders moest Vr.2 een speelster in het doel posteren. Gelukkig was Kaili Su bereid om te komen en ze was zeer snel aanwezig, zodoende kon zij de plek innemen onder de lat en het goede werk van Gerda Boertien voortzetten.

In de tweede helft had trainer-coach Vos de tactiek wat aangepast en besloten was om de tegenstander te laten komen. Vervolgens werd dan de lange bal gespeeld op spits Marloes Schonewille. De sterke spits moest dan de bal controleren om zodoende de 2 snelle buitenspeelsters de kans te geven bij te sluiten en zo gevaarlijk te counteren.  Tegen keepster Kaili Su werd gezegd dat ze zoveel als mogelijk de rust en de tijd moest pakken als ze de bal had.

Om er zo voor te zorgen dat de tegenstander meer tegen zichzelf ging voetballen dan tegen Vrouwen 2. Dit plan pakte goed uit voor Vrouwen 2.

Langs de lijn zag je gewoon dat er wat stond te gebeuren in de 2e helft, want bij Vrouwen 2 werd er voor elke bal, elk grasspriet gevochten.

De wil om te winnen was in ruime mate aanwezig bij de dames en als het dan niet met mooi voetbal kan dan maar met voor elkaar vechten en door snelle counters.

Zo'n 10 minuten voor het einde werd Marloes Schonewille weer eens aangespeeld. Zij wist de bal slim door te spelen op de snel mee opgekomen Denise Bremer. Zodoende kwam zij 1 op 1 met de keepster van de gasten te staan en rondde beheerst af, 2-1. Hiermee zette ze de dames van Vrouwen 2 op voorsprong en al was er even de schrik, want de grensrechter van de gasten had voor buitenspel gevlagd, maar van buitenspel was geen sprake in deze mooie aanval. Maar wederom was het de goed leidende scheidsrechter Vrieling die geen krimp gaf en de treffer terecht goedkeurde.

Daarna werd het nog even knokken met ze allen voor Vrouwen 2 om de 3 punten veilig over de streep te trekken. Onder leiding van Leoni Schonewille en Angela Westerbeek gaven de dames echter niets meer weg en hield keepster Kaili Su haar doel schoon.

Na het laatste fluitsignaal werd ook de 5e wedstrijd van Vrouwen 2 met winst afgesloten.

Door het 2-1 verlies van HOC Vr.1 mogen ze zich bovendien de trotse koploper noemen in de 4e klasse. Vrouwen 2 speelde by the way in een prachtig tenue. zoals u op de foto's kunt zien.

Volgende week gaan ze op bezoek bij de nr.8 van de ranglijst NWVV/Titan Vr.1 en zullen ze moeten waken voor onderschatting om ook de 6e wedstrijd met winst te kunnen afsluiten.

Op 17 nov.
Hollandscheveld VR2